Нова заложническа драма в Париж, двама убити

Петима са похитени, нападателят може да е мъжът, убил вчера полицайка
Обновена: 9 яну 2015 17:26 | 9 яну 2015 14:56, Елка Василева
140

Снимка: Reuters

Престрелка между полицията и въоръжен с две автоматични оръжия човек е станала в източната част на Париж.

Най-малко двама души са убити.

Най-малко петима души са взети за заложници в магазин за хранителни стоки кашер според близък до разследването източник, съобщи АФП. Сред тях може би има жени и деца.

Още по темата

Най-малко един човек е ранен.

Полицията незабавно е отцепила района. Над мястото кръжи хеликоптер. Вътрешният министър Казньов е пристигнал на мястото на инцидента.

Мъжът, взел заложници в магазина, е познавал поне единия от двамата братя Шериф и Саид Куаши, извършили клането в редакцията на „Шарли ебдо“.

Източници от полицията не изключват нападателят да е мъжът, който вчера откри стрелба в градчето Монруж южно от Париж, при което беше убита полицайка.

Влизайки в магазина, въоръженият мъж извикал „Знаете кой съм“, съобщава свидетел.

Междувременно стана ясно, че според френски следователи има връзка между двамата джихадисти братята Шериф и Саид Куаши, извършили атентата срещу седмичника "Шарли ебдо" в сряда, при който бяха убити 12 души, и предполагаемия убиец на полицайка при стрелба ден по-късно южно от Париж.

Нова заложническа драма в Париж, двама убити

Междувременно френската полиция разпространи имената и снимки на мъж и жена, издирвани във връзка с убийството на полицайка вчера край Париж.

Това са Амеди Кулибали и Хаят Бумедиен. Полицията ги описва като "въоръжени и опасни".

Мъжът е на 32 години с дълго криминално досие за кражби и престъпления, свързани с наркотици. През 2010 г. Амеди Кулибали е бил осъден за ролята си в осуетеното бягство от затвора на Смаин Али Белкасем, извършител на атентат в транспортната система на Париж, при който загинаха осем души. Шериф Куаши също е бил замесен в опита за бягство, но в крайна сметка не е бил съден.

По информация на "Монд" Хаят Бумедиен е бивша партньорка на Амеди Кулибали.

На мястото на заложническата драма са изпратени специални части на полицията. Френският президент нареди там да отидат висши представители на органите по сигурността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: ПарижФранциязаложник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
, преди 9 години
До ,...произход...
30
3
 
5
 
! Отговори
, преди 9 години
Това ,че извършители може да имат арабски проижод не значи много на фона на минали събития когато шпионската служба на ционисткия терористичен режим инфилтрира за терористични цели арабски страни-
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Т'ва френските командоси са гола вода! Не стига, че изядоха боя от нашите овчари в плевенско преди 2 години, ами у тях си немогат с 2 да се разправят! 88 000 на луди ги направиха! По-добре да искат помощ от българските овчари и да се учат как се върши работа!
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонинем преди 9 години
Защо не нарисувате още някоя карикатура, това не е достатъчно като напрежение...
27
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дълги години Запада гледаше на нас от Изтока като ненужни и безполезни. След ВСВ умният Запад започна да прибира и дава гражданство на хиляди резани които си плодяха като зайци и строяха джамии. И какво стана сега? *** започнаха да трепят християни за удоволствие, да налагат гнусната си религия. Сега Умният Запад ще плаща с невинни жертви заради липсата на прозорливост и твърдост.
26
0
 
1
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Виждат ти се Ислямските идей *** се хвърли най вече ти
25
2
 
35
 
! Отговори
Скандал преди 9 години
Защо френски войници са включени в помощ на полицията!!!!??? Това е дипломатически скандал! По нашите президентски критерии, де.
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди години в мюнхен на олимпиадата палестински *** убиха израелски спортисти. мосад ги издири всичките и ги изби до крак заедно с техните началници които се криеха по ливан италия франция . вземе ли те мосад на мушка няма спасение. организаторът на атентата в сарафово беше ликвидиран в ливан в началото на 2014 година
23
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 9 години
В крайна сметка какво става с тази Франция?
22
1
 
16
 
! Отговори
Гаварит Масква! преди 9 години
Санкции, а! Австралийският и той се изрепчи нещо, и видяхте и на него какво му се случи!
21
14
 
7
 
! Отговори
, преди 9 години
До Кръстоносец Лъжеш,мюсулманския свят не е тръгнал да превзема християнския,най-големия враг на християнството е талмуда ,а Ноевите закони (на Ной от талмуда,нре от Библията)не са на мюсулманите и те не стоят зад зад изтриването на нациите от картата за Велик"Израел"
20
8
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Въпреки че може да е Един Голям Червен Флаг Има и един предал се от тях съучасник на властите НЕ ВЯРВАМ ЧЕ ИЗРАЕЛ ЩЕ ПЛАТЯТ НА ИСЛЯМИСКИ РАДИКАЛИ КОЙТО ВИДИШ ЛИ ЩЕ НАПРАВЯТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ПОСТАНОВКА САМО И САМО ЕВРЕЙТЕ ДА ИЗЛЯЗЪТ ЧИСТИ
19
4
 
8
 
! Отговори
, преди 9 години
Простите души бистрещи политиката са като полезните ***,каквото им каже медията всичко вярват,това примесено с поставените хасбара е рецепта за контролиране на общественото мнение и настройване на Европа срещу мюсулманския свят като ЦЯЛО,за тях няма значение,че мюсулманите ИЗКУСТВЕНО се вкарват в Европа за тази цел ,за да се подкрепят планираните войни на най-терористичния ционистки режим,а Неислямската Недържава заплашва и напада всеки враг на израел,а една пушка не е пукнала КЪМ НЕизраел.Не е ли странно..но ще го разберете когато света стане ГАЗА.
18
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ги гледам франсетата ,ако това са им спец.частите жална им майка -ще видят зор . Ако бяха руснаците до сега да са ги утепали тия ***! По CNN само позират с тези автоматчета .
17
5
 
25
 
! Отговори
Кръстоносец преди 9 години
Явно е, че Ислямът е тръгнал на война да превзема Християнския свят!Само, че като го превземе, какво ще прави - не е ясно, като няма никой под *** им, освен един "Аллах акбар!"
16
9
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Сега, ако ограбят парите от касата - собственика евреин ще умре от мъка!
15
7
 
6
 
! Отговори
, преди 9 години
Медията продължава да твърди,че двама братя били извършители,тези с маските.Но как знаят?Единият си оставил документа за самоличност в колата.ОГРОМЕН ЧЕРВЕН ФЛАГ.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ! И сега няма никъв пръст на мостат в това НАЛИ?
13
0
 
7
 
! Отговори
натам сме тръгнали преди 9 години
До христовКакто е тръгнало, след като целия свят стане примитивен - няма да им обръщаме внимание ...
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В една зверилница, толерастията е по лоша и от *ерастия!