Париж, "въоръжен" с писалки, казва "не" на тероризма

Милион и половина души се включиха в марша на солидарността
Обновена: 11 яну 2015 20:50 | 11 яну 2015 16:38,
601

Снимка: БТА

Милион и половина души участваха в шествието срещу тероризма в Париж и се включиха в марша в памет на жертвите при терористичните атаки през последните дни във Франция.
Още по темата

Френският президент Франсоа и петдесетината чужди лидери, участващи в шествието срещу тероризма в Париж, бяха аплодирани от събралите се десетки хиляди хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чуждите лидери, между които бяха германският канцлер Ангела Меркел, украинският президент Петро Порошенко, палестинският президент Махмуд Абас, израелският премиер Бенямин Нетаняху, президентът на Мали Ибрахим Абубакар Кейта, преминаха редом с Франсоа Оланд, хванати за ръце. Сред присъстващите на шествието беше и премиерът Бойко Борисов. Те почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атаки.

Оланд прегърна всеки от чуждите лидери и високопоставените френски политици, след което чуждите лидери се оттеглиха, а Оланд разговаря със семействата и близките на жертвите от джихадистките нападения.

Лозунгът, който най-често се виждаше сред тълпата, е "Аз съм Шарли". Срещат се още и надписи "Размахайте писалките си" и "Свобода, равенство, рисувайте, пишете" и "Свобода на словото".

Демонстрации се проведоха и в цяла Франция. Шествията в провинцията са събрали над един милион души. Между 150 и 200 хиляди души са участвали в шествие в Лион, 115 хиляди - в Рен, най-малко 100 хиляди са излезли по улиците на Бордо. 60 хиляди се събраха в Марсилия и 40 хиляди в Перпинян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


601
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде ги Плевньо, Цвъцко, Винету?
119
3
 
15
 
! Отговори
до 161 преди 9 години
Америка е демокрация, колкото ти си китайски посланик. Америка е машина за подтискане.
118
7
 
6
 
! Отговори
ЧЛЕНСКА КАРТА #7 преди 9 години
АЗ СЪМ ШАРЛИ !
117
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато христианите не се въоръжат с ядрени глави срещу исляма, писалките могат да си ги заврат ... там. Ислямът е най мрачната и мракобесна идеология в историята на човечеството и от друго, освен от огън и меч не разбира. Бог да прости мъртвите французи!
116
3
 
8
 
! Отговори
Въпрос! преди 9 години
Стана ясно, че в Америка не се публикуват карикатури на пророка Мохамед и въобще карикатури на религиозна тема. ВЪПРОС!!! Това значи ли, че в Америка няма свобода на словото? Готов ли е господин Холанд и българските защитници на свободите да обвинят Америка, че там няма свобода на словото? Ако в Америка няма свобода на словото тогава КАКВА Е ТАЯ ДЪРЖАВА? ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ ДИКТАТУРА? Всеки на запад и в целия свят знае, че Е демокрация.
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sorry, I'm not Charlie!!!
114
1
 
4
 
! Отговори
Шпагата преди 9 години
Аз не съм нито Амеди, нито Куаши, нито Шарли! Аз съм Шпагата!!!
113
2
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен149Ок , като са го направили чеченците, защо тогава пишеш , че са руснаците ?
112
2
 
3
 
! Отговори
ili te, ili nie преди 9 години
ot vekove evreistvoto voni !
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 170 Като гледам ,няма представител на Китай,Индия ,Южна Америка и от Азия кат оцяло също Виждам доста украински знамена,значи повечето са гладни хохли,дето са им дали по 10 $ и те са готови да лапат за тия пари,а какво остава за малка разходка Аз виждам предимно европе8али ,дето си правят гей парад
110
3
 
3
 
! Отговори
12345 преди 9 години
До СТРАНДЖАТАОтговор - пак и за последно от 12345ПФ не са на власт и НИКОГА , ама НИКОГА няма да бъдат на власт в България!!!А в момента са патерица - лявата на властимащите.
109
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато буквално целият цивилизован свят се е обединил срещу терористите от ИД българските путинофили едва ли не заемат тяхната страна.
108
2
 
2
 
! Отговори
Петко Сертовиси преди 9 години
Аз съм Шарли!уи уи
107
0
 
23
 
! Отговори
Умник преди 9 години
Изтрепаха няколко човека във Франция - световна трагедия, изтрепаха няколко хиляди в Нигерия миналата седмица - никой не разбра.
106
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скапаха го тоя сайт с тая цензура. И ми говорят за свобода на словото.
105
4
 
2
 
! Отговори
Проста да падладейш преди 9 години
Израел-7 милиона обграден от тарамбуки.Тарамбуките се *** само като чуят МОСАД.Франция 66 милиона обградена от приятелски държави.Франсетата се посраха от страх заради трима тарамбуки.
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** е Шарли!
103
3
 
1
 
! Отговори
12345 преди 9 години
До СТРАНДЖАТАСтранджоо, миналата година нямаше ПФ бе, акълния!!!
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edna 6epa naciq e*a maykata na celiq svqt al4ni mangus4eta dori i nay 4istata religiq opetniha zaradi tehnite me4ti da upravlqvat sveta
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кончита Вурст също е бил/а там,тя/той също защитава свободата...