Париж, "въоръжен" с писалки, казва "не" на тероризма

Милион и половина души се включиха в марша на солидарността
Обновена: 11 яну 2015 20:50 | 11 яну 2015 16:38,
601

Снимка: БТА

Милион и половина души участваха в шествието срещу тероризма в Париж и се включиха в марша в памет на жертвите при терористичните атаки през последните дни във Франция.
Още по темата

Френският президент Франсоа и петдесетината чужди лидери, участващи в шествието срещу тероризма в Париж, бяха аплодирани от събралите се десетки хиляди хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чуждите лидери, между които бяха германският канцлер Ангела Меркел, украинският президент Петро Порошенко, палестинският президент Махмуд Абас, израелският премиер Бенямин Нетаняху, президентът на Мали Ибрахим Абубакар Кейта, преминаха редом с Франсоа Оланд, хванати за ръце. Сред присъстващите на шествието беше и премиерът Бойко Борисов. Те почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атаки.

Оланд прегърна всеки от чуждите лидери и високопоставените френски политици, след което чуждите лидери се оттеглиха, а Оланд разговаря със семействата и близките на жертвите от джихадистките нападения.

Лозунгът, който най-често се виждаше сред тълпата, е "Аз съм Шарли". Срещат се още и надписи "Размахайте писалките си" и "Свобода, равенство, рисувайте, пишете" и "Свобода на словото".

Демонстрации се проведоха и в цяла Франция. Шествията в провинцията са събрали над един милион души. Между 150 и 200 хиляди души са участвали в шествие в Лион, 115 хиляди - в Рен, най-малко 100 хиляди са излезли по улиците на Бордо. 60 хиляди се събраха в Марсилия и 40 хиляди в Перпинян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


601
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 178Ми, ако са социалисти, тогава какво скочихте всичките да ги защитавате? Говоря и за наши десни политици и фенове на десни партии? Заради едни застреляни социалисти.
139
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълна шизофрения е съвременната европейска политика - Французите хем приемат бежанци и емигранти, хем техните самолети първи излетяха за Либия ?!?! Като ще трепиш някой, не го пускай в държавата си, както правят американците. Ако ще са хуманисти, да не ходят да "демократизират" .
138
3
 
15
 
! Отговори
Христина преди 9 години
Къде бяхте в последните 20 години, когато трябваше да се каже Истината?! Нямаше ви. С празни, ухилени физиономии, изброявахте и изброявате статистически данни, ако въобще имаше и има шанс те да попаднат в новините ви. Защото за вас всичко, което се случва извън полето на вашите господари, е просто статистика. Особено когато кървавата статистика е станала възможна благодарение на действията именно на вашите господари, дърпащи конците на родните ви спонсори. Знаете ли, отвращавате ме
137
4
 
15
 
! Отговори
сс преди 9 години
Европа, Париж и Франция показаха колко са лицимерни. По-лицемерни са само САЩ.
136
4
 
7
 
! Отговори
Не на религиите! преди 9 години
Всяка религия е мракобесна! Най-тъмният и безпросветен период от развитието на човечеството е Средновековието!Реанимирането на религиите днес е престъпление срещу хуманизма!
135
2
 
15
 
! Отговори
Христина преди 9 години
За свободата на словото в България е под нивото им да се замислят в качеството им на обслужващ евроатлантически персонал, облечен в униформи от прилепнали секси роклички без ръкави дори посред зима. Абе ей! Къде бяхте, когато фашагите изгаряха невинните жертви в Одеса?! Къде бяхте, когато хунтата пускаше касетъчните бомби в Донбас? Къде бяхте, когато обучената от САЩ свободна армия избиваше стотици хиляди в Сирия? Къде бяхте, когато Израел сипеше бомби в жилищните квартали на Палестина? Къде бяхте, когато натовските самолети разрушиха телевизията в Белград заедно с журналистите в нея? Къде б
134
2
 
11
 
! Отговори
Шпагата преди 9 години
Има една статия от вчера на кака *** "Момиченце извърши самоубийствен атентат в Нигерия ". За тази статия има 70 коментара. Днес бг обаче ги скриха. пробвайте да видите, че нито един коментар не се вижда. Иначе говорим за свобода на словото. Този сайт показва точно обратното.Сега съм сигурен, че ще ме изтрие ***, защото тук свобода на словото няма, тук има само жалки манипулации.
133
2
 
19
 
! Отговори
Христина преди 9 години
Умните и красивите у нас вече са Шарлита с френски акцент. Бързат да си сложат значката и да си сменят профилната снимка във Фейсбук. Артистично циврят и палят свещи за свободата на словото, която била застрашена от ислямските терористи. Смях в залата! Не, не просто смях. Отблъскваща гледка. Точно тези, които години наред обслужват властта и лъскат имиджа й в медиите, излъчващи бълвоч за ***, точно те, видиш ли, изведнъж се загрижиха за свободата на словото във Франция.
132
1
 
7
 
! Отговори
до Защо? преди 9 години
Питаш защо карикатури с Мохамед - Защото карикатуристът застрелян е еврейн. Защото е провокация - затова се подиграваха всяка седмица, докато провокацията даде резултат, въореки многобройните официални оплаквания. Помисли кой ще спечели от конфронтация европейци срещу мюсюлмани. Израел получава карт бланш да действа както намери за добре и в Палестина и с ИД, докато сбъдне циониската мечта от Нил до Ефрат.
131
1
 
7
 
! Отговори
Иво преди 9 години
За т. н демократичен Запад само гибелта на техните граждани представлява интерес за тях другите жертви по света са наричани,,СТРАНИЧНИ ЗАГУБИ И ЩЕТИ!!!!????С този циничен подход разделението между религиите и цивилизациите и случаите
130
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Защо?Точно така Мохамед е починал а Исус е възскръстнал!
129
2
 
8
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Това,което става в Париж отново показва двойните стандарти и все по дълбокото разделение на света.Такива шествия трябваше да има и след като самолет на НАТО с ракета, умишлено взриви автобус със сръбски деца в Грачаница в бивша Югославия през 1999г.когато в Ирак и Афганистан бяха убити след бомбардировки мирни граждани на сватбено тържество заедно с младоженците. Такова шествие трябваше да има и през май 2014г. след като бандеровци и неофашисти изгориха живи над 40 мъже жени и деца с руски произход в дома на профсъюзите в Одеса. Примерите в това отношение са безброй. За т. н демократичен Запад
128
0
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Аз не съм Шарли,аз съм Ахмед,убитият полицай."Шарли"се присмиваше на моята вяра и култура,а аз загинах,за да защитя правото на списанието да прави това."За ислямистите шериатът е идейното знаме и в шериата има забрана да се изобразява пророка,проповядва се насилие срещу немюсюлманите и жените.Средновековие в 21 век!Думи наОбама,който фактически се солидаризира с екстремистите,като каза в реч пред ООН 25 септ.2012 г.,че Бъдещето не трябва да принадлежи на тези,които клеветят пророка на Исляма!
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва националисти като мари лю пен и фарадж да вземат властта. с митинги не става тази работа.арабите в арабия *** във африка
126
4
 
4
 
! Отговори
Защо? преди 9 години
До А.В.Съгласен съм. Ще запитам пишещите тук, Мохамед е живял преди 1400 години. Той не е политик от наястоящото време. Как решиха да карикатурят човек, живял преди повече от 1000 години? От какъв зор? Сега, днес няма ли политически и религиозни лидери, които да бъдат окарикатурени? Защо решиха точно на починал преди 1000 години? Липсва им дори елементарно възпитание. Защото има поговорка "За умрял човек се говори или добро или нищо." Къде е дори възпитанието им?
125
1
 
7
 
! Отговори
любопитен 81831 преди 9 години
Извинете за любопитството господа независими с писалките, но колко ще ни струва този парад на лицемерието изразен във финикийски знаци само днешния ден. Благодаря предварително
124
1
 
5
 
! Отговори
да, но преди 9 години
До Анонимен 162Пакистан също има ядрени ракети!
123
9
 
6
 
! Отговори
Златка от Ямбол преди 9 години
Аз съм Шарли.
122
4
 
2
 
! Отговори
Димо преди 9 години
Според БСП са излязли около 500 души.
121
0
 
6
 
! Отговори
до n.r. преди 9 години
Ти си Шукри !