Какво ли правят западните лидери в България?

Кери и Хамънд са в София във важен момент, пише БиБиСи
Обновена: 15 яну 2015 12:09 | 15 яну 2015 09:54,
204
Какво ли правят западните лидери в България?
Снимка: БТА

Би Би Си публикува на сайта си материал под заглавие "Западни лидери се отбиват в България". Страната е в центъра на международното внимание благодарение на поредица международни посещения, отбелязва британското обществено радио и телевизия.

Още по темата
Би Би Си се пита какво търсят в София британският министър на външните работи Филип Хамънд (вчера), държавният секретар на САЩ Джон Кери (днес) и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (по-късно този месец) и дали ще го намерят. И изброява повечето от отговорите на първата част от въпроса - газови доставки, войната в Източна Украйна, международния тероризъм, миграцията - законна и незаконна, както и ужасното състояние на българските въоръжени сили.

И моментът на посещенията е важен, отбелязва Би Би Си и припомня, че руският президент Владимир Путин е отменил миналия месец плановете за изграждане на газопровода "Южен поток", като е обвинил за провала на проекта огъването на България под натиска на ЕС и САЩ.

Британското обществено радио и телевизия пише още, че НАТО настоява страната да повиши бюджета си за отбрана до 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, като отчита силната зависимост на армията от руски резервни части.

Що се отнася до тероризма, България е една от транзитните държави, прекосявани от искащи да станат бойци ислямисти, по пътя им през Турция към Сирия, посочва Би Би Си.

Друго главоболие за правителството в София е миграцията в страната на сирийци, афганистанци, пакистанци и иракчани, отбелязва британската медия. Преди парламентарнитe избори във Великобритания през май темата за българските и румънските граждани, които работят там, също бе в дневния ред при посещението на британския външен министър в София, допълва Би Би Си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
12
 
! Отговори
макето преди 9 години
ми ко правят дошли са на по кафенце лажат се нещо мажат и так далее мен ко ме интересуваего още офцете не съм наранил
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дядовците на днешните политици, които целуват хамерикански *** целуваха руски! Какъв позор!
17
1
 
37
 
! Отговори
харалампи преди 9 години
На мен търпението ми свърши днес в 12:00 ще освирквам с вувузелата тия продажници и чужди влечуги дето са дошли да прокарват техните си интереси у нас. БЪлгария ще надживее и тия ! България над всичко ! това трябва да е девиза на всеки достоен българин!
16
3
 
3
 
! Отговори
до12 преди 9 години
щом искаш да се продаваш, предполагам, че работиш на околовръстното
15
0
 
30
 
! Отговори
Бай Герги... преди 9 години
Честит ви " ТУРСКИ ПОТОК ".Честита ви американска енергийна независимост...
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ни милват по главицата ,захарче едва ли ще има ама ние и тъй пак си слушкаме
13
1
 
18
 
! Отговори
Що за съчетание преди 9 години
Когато видиш един пед--уга и една българска П--ка един до друг, все ще замислиш: Що за съчетание? И нашта -утка .......................
12
1
 
8
 
! Отговори
пъцко преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !ми да са се учили от политиците на соца, нали са им внуци или синове. все пак друго си е да чакаш пред кабинета на путин и изобщо да не теприемат.
11
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България трябва да изтъргува геостратегическото си положение но с тази колонилна администрация назначена отвън с помоща на купени избори не става! Ние българите не си знаем цената!
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кери : Вчера бях на разговори с иранския ми колега Зариф във Виена, що не купите газ от Иран!? Те не са воювали с вас като сърбите, гърците и румънците, нито са ви окупирали като турците, нито са ви довели комунизма като руснаците или фашизма като немците
9
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България да е първата във война, която се готвят . България да изгори, като територия !
8
6
 
93
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Помня времето на социализма. И тогава имаше посещения на Големия брат у нас.Такова унизително поведение от страна на нашите държавни ръководители обаче не е имало.Имаше гъзолицзничество и по онова време. Имаше целувки уста в уста между Брежнев и Живков, срещу това обаче България получаваше огромни дивиденти - нефт, газ, ядрени реактори, уран, необятен пазар, дори пари.Днес унижението е пълно !Нашите политици се държат като влечуги. Падението е пълно !И срещу всичко това не получаваме нищо.
7
28
 
10
 
! Отговори
Американско ГМО преди 9 години
Опа, писарушките от Позитано пяна вече им излиза
6
7
 
25
 
! Отговори
Съгласен преди 9 години
Нямам нищо против американски или британски военни да ни пазят границата.След като нашите 'военни',които започват и се пенсионират с един и същ чифт кубинки не могат ! Поне това да договори президента ни.А не само 'хахо-хихи' и да подвива опашка ! Росенее,цяла държава ръководиш,а не ферма във ( F ) !
5
21
 
5
 
! Отговори
Американско ГМО преди 9 години
Подариш ките от Позитано пяна вече им избива
4
2
 
57
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
Погатвят война срещу Русия !
3
4
 
42
 
! Отговори
НАГЛЕЖДАТ КОЛОНИЯТА преди 9 години
да НЕ вдигне БУНТ и да им отнесе главите на ДУПЕДАВЦИТЕ като този
2
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия дойдат ли - за лошо е. Дупе да ни е яко
1
7
 
31
 
! Отговори
НАГЛЕЖДАТ КОЛОНИЯТА преди 9 години
да вдигне БУНТ и да им отнесе главите на ДУПЕДАВЦИТЕ като този