Какво ли правят западните лидери в България?

Кери и Хамънд са в София във важен момент, пише БиБиСи
Обновена: 15 яну 2015 12:09 | 15 яну 2015 09:54,
204
Какво ли правят западните лидери в България?
Снимка: БТА

Би Би Си публикува на сайта си материал под заглавие "Западни лидери се отбиват в България". Страната е в центъра на международното внимание благодарение на поредица международни посещения, отбелязва британското обществено радио и телевизия.

Още по темата
Би Би Си се пита какво търсят в София британският министър на външните работи Филип Хамънд (вчера), държавният секретар на САЩ Джон Кери (днес) и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (по-късно този месец) и дали ще го намерят. И изброява повечето от отговорите на първата част от въпроса - газови доставки, войната в Източна Украйна, международния тероризъм, миграцията - законна и незаконна, както и ужасното състояние на българските въоръжени сили.

И моментът на посещенията е важен, отбелязва Би Би Си и припомня, че руският президент Владимир Путин е отменил миналия месец плановете за изграждане на газопровода "Южен поток", като е обвинил за провала на проекта огъването на България под натиска на ЕС и САЩ.

Британското обществено радио и телевизия пише още, че НАТО настоява страната да повиши бюджета си за отбрана до 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, като отчита силната зависимост на армията от руски резервни части.

Що се отнася до тероризма, България е една от транзитните държави, прекосявани от искащи да станат бойци ислямисти, по пътя им през Турция към Сирия, посочва Би Би Си.

Друго главоболие за правителството в София е миграцията в страната на сирийци, афганистанци, пакистанци и иракчани, отбелязва британската медия. Преди парламентарнитe избори във Великобритания през май темата за българските и румънските граждани, които работят там, също бе в дневния ред при посещението на британския външен министър в София, допълва Би Би Си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
8
 
! Отговори
Хадес преди 9 години
Ще ги пре(над)живеем и техните посещения и на Путин и на всички...
38
3
 
41
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
Те опозориха България !
37
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
излизайте българи да махаме от власт герберите които ни продадоха на саш!!!!!тези ще изгасят тока в страната и ще избягат след банковите си сметки.
36
1
 
37
 
! Отговори
Гаврите с България! преди 9 години
Чувствам се като неомита блудница след полов акт... първи бяха ония от анадола после тия от дойчландПосле червените ужанки сега краварите... . Каква отврат каква гавра с Майка България да се продава... за пари... Васали сме на всички...българи за вас Родината ви е Чужда... СРАМ!!!!
35
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помнете днешната дата, днешната среща защото днес на гости ни дойде слугата на самият Дявол !!! След тази среща България я очакват страшни дни... Земята ще ни надупчат, ще напълнят земите ни с бежанци и тук ще бъде забито знамето на друг народ ! Въпрос на време е !
34
0
 
34
 
! Отговори
ПЛЮВНЮ преди 9 години
слезнал на УЛИЦАТА да посрещне ВЕЛИКИЯ ГОСПОДАР ДЖОН КЕРИ. Не пишат дали е целунал ръка с ПОДОБАВАЩА ПОЗА и ПРЕКЛОНЕНИЕ
33
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,сега вече сме си наред. Ето ви прекрасния Запад, ето ви въвличане във войни, ето ви шистов газ. Всички екстри накуп
32
0
 
8
 
! Отговори
srewt преди 9 години
idwat da pogalat rosko po glawi4kata
31
0
 
15
 
! Отговори
Белия роб преди 9 години
Сигурно Джим Кери ще договаря с Плювнялиеф предаването на Югоизточна България на Турция.
30
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Как да не е имало?Я попрегледай старите ленти.То са батальони пионери и чавдари строени със знамена то са целувки клетви във вечна любов по всички земни кълбета ,после ядене и пиене по 1 седмица.И сега биха искали да направят нещо подобно просто знаят че доброволно никой няма да им ходи на манифестациите нито ще им ръкопляска като целуват краката в понеделник на руснаци а във вторник на американци.Иначе комунето като възпитание си е ***.Затваряме София щото некой си ще минава..
29
3
 
23
 
! Отговори
Невъзпитания преди 9 години
Аз да кажа на Днес.бге :-Западнити лидери в България ще си бъркат по дупките !
28
3
 
48
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Плевнелиев оказа нечувана почест на американския държавен секретар Джон Кери като го посрещна на портала на Президенството ...На входа на институцията Джон Кери погледнал към Плевнелиев и казал:- Благодаря ви, господин портиер ! ... А, президентът ви къде е ?! :)
27
0
 
31
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Плевела как сее усмихнал ще го ашладисват господарите му
26
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се намесят тия - или сме в робство, или ни разделят държавата, или национална катастрофа ни връхлита!Поне нашите *** дано не се съгласяват на всичко само заради сините им очи, а да вземат нещо да спечелят от цялата работа и за БГ!
25
0
 
38
 
! Отговори
! преди 9 години
Мда,газови доставки,войната в Украйна,т.н...Нещо ни готвят,бъдете сигурни...
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американският държавен секретар Джон Кери пристигна в България, за да проведе консултации с властите относно сигурността и начините за страната да се откъсне от зависимостта си от руския газ.
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То е ясно за какво идват-да ни набият чемберите!Ако не слушкаме-санкции и спиране на жалките подаяния от ЕС(от САЩ така или иначе нищо не получаваме)!Искат да ни вкарат във войната с Русия и това си е!Чембер-обръч на каца/бъчва
22
0
 
42
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
Сега да видим обективните телевизии БиТиВи и НОВА дали ще отразят факта, че форумите са пълни с подигравателни коментари относно лакейното поведение на българските политици.Да видим дали ще четат изказвания против Джон Кери, така както правеха примерно, по време на атентата в Шарли ...Имало свобода на словото ...Има, ама не и в телевизиите ! Там всичките в един глас предсставят "правилните" новини ...Само телевизия "Алфа" представя различно мнение и те затова се канят да я затворят.
21
0
 
30
 
! Отговори
Английс. Вестници : преди 9 години
Е вижте какво пишат Английските вестници : направо се подиграват с България .Проблемите на България : от южната граница пресичат : Сирийци , Авганистанците , Иракчани ..Е тогава кой слуша Плевнелиев , та да не пази Българската граница !Ама България от слушане , все едно не съществува ! За смях.Още : слабо въоръжена ( ми да нали я разоръжихте ) и стопихте всичко що се произвеждаше ! Всичко е слабо . Хем слушат управниците и сега е разровено като в *** . Браво
20
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ХА-ХА-ХАКато толкова си се затъжил за социализма и толкова ти липсва ходи да живееш в Северна Корея.