Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!

Лавров скочи срещу изявлението на полския министър
Обновена: 22 яну 2015 08:38 | 22 яну 2015 08:32, Анисия Иванова
191
Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!
Сергей Лавров. Снимка: БТА

Изявлението на полския министър на външните работи, че Освиенцим е бил освободен от украинци, е кощунствено и цинично, концлагерът е освободен от Червената армия. Това заяви днес пред журналисти в Берлин руският дипломат номер едно Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Изявлението на полския министър за това, че Освиенцим е освободен от украинци - даже не мога да го коментирам. Освиенцим бе освободен от Червената армия - там имаше и руснаци, и украинци, чеченци, грузинци, татари", подчерта министърът.

По думите на Лавров да опитваш да се заиграваш с някакви националистически чувства в тази ситуация е абсолютно кощунство и цинизъм.

Вчера полският му колега Гжегож Схетина заяви в ефира на Полското радио, че концлагерът "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим "е освободен от Първи украински фронт и украинци". По думите му именно "украински войници отворили вратите на лагера".

Междувременно пресслужбата на министерството на финансите на САЩ съобщи снощи, че неговият ръководител Джейкъб Лу ще оглавява американската правителствена делегация в Полша на проявите по повод 70-годишнината от освобождението на "Аушвиц-Биркенау" идната седмица. След това той ще замине за Киев, където на 28 февруари ще се срещне с високопоставени длъжностни лица от украинското правителство и ще обсъди мерки за допълнителната американска помощ, която вече бе обявена миналата седмица.

Става дума за възможности на Украйна да се предоставят кредитни гаранции в размер на 2 милиарда долара през тази година при определени условия. Тази вечер Лу ще се отправи към Давос.

Идния вторник, на 27 януари в лагерния комплекс "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим ще се състоят възпоменателни прояви по повод 70-годишнината от освобождението на концлагера.

Организаторите очакват делегации от 28 страни. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
2
 
! Отговори
до Станислав преди 9 години
Станислав, не обръщай внимание на Боби, той е същия *** като Я Руский.
77
0
 
4
 
! Отговори
Трагедиячовкотролска преди 9 години
Станиславе, Чърчил несериозен автор ли е че използва понятие фашистки цар на България и фашистко правителство? И че казва на Филов че нищо друго не го чака след войната освен трибунал? Чърчил Комунист ли е или пък Рузвелт? А колко са сериозни авторите които четеш се вижда от """"знанията"""" които си получил. Сигурно и Яценюк, така от такива корифеи е разбрал че СССР е нападнал Германия.
76
0
 
1
 
! Отговори
тубата е преди 9 години
пълна с житна .
75
0
 
2
 
! Отговори
е,стана преди 9 години
браво 90
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22 09 1939/Брест.Совместньi парад Вермахта и РККА/Червената армия/.Поляците гледат/в ТУБАТА/ и ПОМНЯТ.
73
0
 
1
 
! Отговори
ха,ха браво преди 9 години
91,отличен обратен гард.Ама то с простаци май така трябва.Забравил си чернобил.
72
3
 
2
 
! Отговори
до 91 преди 9 години
Точно това е направил Сталин по време на Варшавското въстание, спрял е войските пред Варшава и е чакал един месец германците да избият 200000 въстаника и тогава е влезнал да "освобождава" Варшава.
71
1
 
1
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Боби-леко си ми смешен с тази цифра. Чети си сериозните автори , аз ще чета моите.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези , които твърдят , че лошата Русия ни е заробила с "Неосвободителната за нас" война 1878 да кажа, че това всъщност са били и Украйна , и Финландия, и Румъния са виновни за "поробването".А през 1944 - Украйна ни окупира , без да дадем един изстрел. И всички изнасилвания, за които пишат, са дело на украинци.Трети украински фронт , другари папагали...!
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глад е имало и в други европейски държави, където не е имало комунисти. Но какво да се обяснява на фанатик-***.Двете световни войни започнати от капиталистите-олигарси водят до над 100 милиона жертви, а гладомора според най-надути източници е 30 милиона. Но ето че тук се намери фанатик да напише 40. Ами колко хора са осакатени и инвалидизирани от войните? От атомните бомби, още *** хора от рак.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парадокса е че Русия е освободила Полша от немците и нас също. А в тия две държави омразата към русите , към обикновените руси е на ниво. Просто Сталин е трябвало да спре войските на полската граница за две седмици и нито един жител на Варшава не би преживял тия две сидмици. За съжаление *** са взели историческите факти на абордаж и лъжат, като си измислят такива. Според тях фашистите и техните сателитни държавни и организации като бандеровската са нищо, те са невинни дечица и борци зас
67
2
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Изобщо не ме интересува дали голодомора го е организирал Троцки или Сталин. Това са си ваши комунистически спорове. За всеки нормален човек е ясно, че този който е начело на държавата той носи отговорността за това което се случва в нея. То така много лесно. Сталин избива 30-40 милиона души в Гулаг, не не е виновен Сталин виновен е Троцки или дребния чиновник Киров. За 100г комунизъм за всяка катастрофа причинена от комунистите винаги се намира някакъв стрелочник който да е виновен, вожда никога
66
0
 
7
 
! Отговори
винаги преди 9 години
съм харесвал Сталин,напоследък-още повече.Руский,продължавай,точен си.
65
1
 
3
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До АнонименЛейба Бронштейн роден е петото дете в семейството на Давид Леонтьевича Бронштейна (1843-1922) и неговата жена Анна (Анетты) Львовны Бронштейн (урожденной Животовской) - богати земевладелци-наемодатели[4] от броя на еврейски колонисти земледельческого ферми близо до селото Яновка Елисаветградского окръг Херсон губерния (днес село Береславка Бобринецкого област Кировоград региона, Украйна). Родителите Лъв не би ги подписал идват от Полтавска губерния. В детството Лъв говори на украински и руски. Оказва се , пословичен Голодомор устрои украински? Вярвам. След бомбените атентати на
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато образован човек прочете тази новина, не може да не се възмути. Особено излязла от устата на висш държавник, при това историк.Очевидно в "свободния свят" тече активна кампания по пренаписване на историята с цел след 20 години всичко живо или да не знае, или да да е "забравило" истината. Трети Украински фронт!!! В състава на Червената армия на СССР .Русия - пълноправен наследник на СССР.Това е тотална война срещу Русия. Справка как става - Македония.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето ги вашите мили бандеровци какво са правили:worldtodaybg/2014/03/13/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/Едни разбеснели се нацистки ***....
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нЕ ОБИЖДАЙ човека че пише откровено че е руснак. Тука пишат и украинци и пишат по начин по който си личи че са такива. С техните особени буквици. Слава Украини, да ама слава със зверства не се постига, господа украинци. *** що не пишете че сте ***?
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди няколко дена Яценюк е обяснявал на германците как през втората световна СССР реално е нападнал Германия и Украйна. Еврогейтаците разбирасе се правят на ударени. Историята е показала, че каквото си надробиш после това ще си сърбаш. Само да няма сърдити и въпроси к'в стана еврогейове.
60
5
 
4
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
До 77 разкажи нещо за лицето на комунзима -глад ,репресии. Само в ГУЛаг са минали 28милиона. Не гледам Джиографик , но чета сериозни автори като Восленски , Бунич, Ан Епълбаум , Волкогонов, Авторханов и др.Никой не отрича фашизма , но вие се научете да правите разлика между фашизъм(идва от fasci-Италия , Дучето ) и национал-социализъм(Хитлер) -все пак там партията е НСРДП-работническа -социалдемократична. Иначе остават легендите за монархофашистите.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Та решили да си правят нация, няма лошо, но да некрадат като макетата от нас руска история, руски писатели, руски поети, руски композитори, да не преименуват чрез възродителен процес руснаците с украински имена и да не им забраняват майчиния им език, да не опожаряват, да не палят, да не изнасилват, да не душат. Нали всички хора сме еднакви, трябва да си уважаваме правото на родова принадлежност. Те посегнаха на правата и на БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО БЕ, НА КАКВИ СЕ ПРАВИТЕ, НЯМАТЕ ЛИ СРАМ ПОНЕ?