Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол

Офанзивата срещу града започна днес, обяви Александър Захарченко
Обновена: 24 яну 2015 17:56 | 24 яну 2015 17:53, Красимир Ангелов
367
Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол
Снимка: Reuters

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха, че започват офанзива за превземане на Мариупол, предадоха световните агенции.

Това стана часове след като най-малко 27 души по последни данни бяха убити при артилерийски обстрел срещу града на Азовско море.

Още по темата
"Офанзивата срещу Мариупол започна днес. Това ще е най-добрият начин за отдаване на почит на всички жертви ", заяви ръководителят на провъзгласената от сепаратистите Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко.

Той каза това на церемония в Донецк, където положи венец на мястото, където най-малко 8 цивилни загинаха при обстрел на тролейбусна спирка по-рано тази седмица, посочва Асошиейтед прес.

В петък бунтовниците отхвърлиха мирните споразумения за уреждане на конфликта и обявиха, че започват в няколко направления офанзива срещу украинските сили.

По последни данни най-малко 27 души бяха убити и над 90 - ранени, при днешния обстрел в Мариупол. Югоизточният украински град, който е под контрола на властите в Киев, е стратегическо пристанище на Азовско море.

Той се намира между Русия и анексирания миналата година от нея Кримски полуостров.

Положението по демаркационната линия на конфликта в Източна Украйна се усложни и сепаратистите преминаха в настъпление, призна и украинският министър на отбраната Степан Полторак, цитиран от ТАСС.

На заседание на оперативния щаб в Киев министърът съобщи, че бойците от самообявилите се републики - Донецка и Луганска - "преминават в настъпление не само в отделни участъци, но и в направления".

Полторак каза още, че правителствените сили съсредоточават подкрепления за отбрана на югоизточния пристанищен град Мариупол. Там се изпращат допълнително установки за залпов огън и артилерийски подразделения, съобщи ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До фактСпоразумението се наруши когато НАТО започна да се разширява към границите на Русия. Това беше другата част от това споразумение. То е в *** по тази причина, а не заради руснаците, които иначе исторически са си виновни за всичко, най-вече затова че, ги има ;)
196
0
 
1
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До фактТочно така-злото куче първобитно разбира само от тояга-нямаш ли тояга в ръцете веднага те напада."Договотът с Русия не струва и хартията на която е написан" --Ото Фон Бисмарк
195
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 9 години
При разпада на СССР Русия обеща да гарантира териториалната цялост на Украйна ако Украйна доброволно се откаже от ядрения си потенциал . . . Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила своите 1800 ядрени бойни глави ? ? ? - Тогава Украйна щеше да бъде по-авторитетна от Комунистическа Корея . . .
194
0
 
1
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До АнонименВ ОДЕСА РУСКИТЕ ТЕРОРИСТИ СЕ ЗАПАЛИХА И ИЗГОРЯХА,ЗАЩОТО НЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА ЗА ТЮТУНОПУШЕНЕТО !
193
0
 
4
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
Русия не започва войни ,тя ги завършва!!!
192
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вие сте луди бе - какви братя са ни свинете - поробители на половин Европа - и сега всичко започна и продължава по сценария на джуджето от кремъл - имис деда шевеци
191
1
 
22
 
! Отговори
бг преди 9 години
Батальон "Азов" не трябва да бяга панически,батальон "Азов" трябва да бъде унищожен физически.
190
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен250А дано не обяви,защото и това ,което е останало от Украйна ,ще изчезне за ден.БатальБатальонът "Азов" бяга панически от Мариупол.
189
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгИ после напред към Киев.Онези фашаги трябва да висят по уличните лампи.Друг започна тази война ,но Русия ще я довърши.
188
5
 
28
 
! Отговори
бг преди 9 години
Да пожелаеме на руските братя бързо превземане на Мариупол без кръвопролитие.
187
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй,алковците ще правят сухопътна връзка с Крим. Изгубиха буферната зона и вече могат да станат лесна плячка в устата на кумчо вълчо.Само ядрените оръжия ги спасяват, ама глада *** на портата.
186
3
 
19
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
и жителите на Мариупол казват, че ракетите са дошли от позицията на украински войски.
185
5
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АнонименРезерва в залто на Русия е 43 хиляди тона което надвишава десетократно златния резерв на САЩ.----------------------- :)))))))) Хубав виц.
184
3
 
5
 
! Отговори
tashunko преди 9 години
237 :) да си чувал за липсващото звено хаха било доказано :) колкото е доказано че има злато в САЩ
183
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
are be! ukrainski voinici sa otvorili vratite na konclageri za da moje zatvornicite da si otidat po domovete....DA! Verno e! Ama tia voinici sa bili nadzirateli v konclagerite. Tva e takava svolo4 ! Viva Urina viva Kenef i Viva GuvnatiuresekA tolkoz mnogo dobri hora ima v UKRAINA. I vsi4ki te sega stradat, umirat i se zatriva cela edna drjava zaradi nadiziratelite ukrainski ot konclagerite
182
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има маймуни които могат да броят до 10.
181
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иран прекрати използването на долари във външната си търговия. Властите в Иран заявиха, че вече не използват щатски долари за търговия с други страни. Съобщението направи заместник-председателят на Централната банка в страната. Според неговите думи Техеран разглежда възможностите за сключване на двустранни валутни споразумения с редица държави а преговорите за осъществяването им скоро ще започнат.
180
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Случайно са открили няколко кюлчета които били пълни с волфрам, а отвън позлатени. Били повредени и трябвало да ги разрежат и се оказва че е волфрам. Иначе със уреди не може да се установи. От тогава САЩ забраняват достъпа до международното хранилище на злато във Форт Нокс и отказват да връщат златото което Гермяния е дала на съхранение в Америка (стещу заплащане разбира се) без никакви обяснения. После и Швейцария си поиска златото но не го получи.
179
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Янки,гоу хоум!
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Животното си остава животно, колкото интелигентно да е то:-)