Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол

Офанзивата срещу града започна днес, обяви Александър Захарченко
Обновена: 24 яну 2015 17:56 | 24 яну 2015 17:53, Красимир Ангелов
367
Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол
Снимка: Reuters

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха, че започват офанзива за превземане на Мариупол, предадоха световните агенции.

Това стана часове след като най-малко 27 души по последни данни бяха убити при артилерийски обстрел срещу града на Азовско море.

Още по темата
"Офанзивата срещу Мариупол започна днес. Това ще е най-добрият начин за отдаване на почит на всички жертви ", заяви ръководителят на провъзгласената от сепаратистите Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко.

Той каза това на церемония в Донецк, където положи венец на мястото, където най-малко 8 цивилни загинаха при обстрел на тролейбусна спирка по-рано тази седмица, посочва Асошиейтед прес.

В петък бунтовниците отхвърлиха мирните споразумения за уреждане на конфликта и обявиха, че започват в няколко направления офанзива срещу украинските сили.

По последни данни най-малко 27 души бяха убити и над 90 - ранени, при днешния обстрел в Мариупол. Югоизточният украински град, който е под контрола на властите в Киев, е стратегическо пристанище на Азовско море.

Той се намира между Русия и анексирания миналата година от нея Кримски полуостров.

Положението по демаркационната линия на конфликта в Източна Украйна се усложни и сепаратистите преминаха в настъпление, призна и украинският министър на отбраната Степан Полторак, цитиран от ТАСС.

На заседание на оперативния щаб в Киев министърът съобщи, че бойците от самообявилите се републики - Донецка и Луганска - "преминават в настъпление не само в отделни участъци, но и в направления".

Полторак каза още, че правителствените сили съсредоточават подкрепления за отбрана на югоизточния пристанищен град Мариупол. Там се изпращат допълнително установки за залпов огън и артилерийски подразделения, съобщи ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
11
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До 204Моя съвет към теб е учи, чети!!!! Наблегни на граматиката!!! Един пацифист не обижда поголовно с всяка своя втора дума. И по-малко с лъжите!!!!:))) Моята радост е по-повод възмездието и скорошния разгром на фашистката хунта. Не може човек да се радва, че извергите са докарали три подвижни крематориума за да си горят избитите войници и прикриват пораженията от тяхната авантюра наречена АТО!!!!!!! Заклейми ги и ти, щом не обичаш войната!!!!
156
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според сепаратистите украинците сами са обстрелвали Мариупол, при което са загинали около 30 цивилни. Само кръгли *** като пишещите тук руски ботове могат да повярват на подобна лъжа. Арсеналът на тези нискочели и примитивни *** се състои от 5-6 думи: фашисти, пиндоси, толерасти, бандеровци...
155
1
 
15
 
! Отговори
do 201 преди 9 години
Путин каза какво мисли. Ти изчакай Западът да пита Пора, кога ще спре. Ама западът е лицемерен и пита само каквото САЩ искат да чуят. А Порът искал да се бие докато победи. Това е неговата (само)цел. Какво тук значат някакви си убити?
154
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия ще измрат от глад ама до краи ще стискат калашниците и ще ревят колко били велики със танковете си. Сиромаси нищастни.
153
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И до кога . Ще строите нова Берлинска стена ли. Какво печелите, нищо. Показвате на Беларус и Казахстан какво ги чака ако не седят поробени и послушни във измислиният ви съюз . Като съботирате и водите гнусна подривна деиност срещу нас като ни сочите със пръст и лаите като пумяри ВИЖДАТЕ ЛИ ГИ КОЛКО СА ЗЛЕ И ВИЕ ЩЕ СТАНЕТЕ КАТО ТЯХ .Само че ударихте на камък. Много сте елементарни и ви знаем на изуст всички ходове и начина ви на деиствие и всичко свързано със КГБ
152
8
 
19
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Днес бях на Майдана и сега съм наблизо-просто хотелът ми е до Хрещатик,та попитах няколко местни (между другото,прекрасни хора,украинци) какво мислят,как виждат нещата.Всички до един имаха едно мнение-ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ!Преди са крали другите,сега тези.И най-интересното-нямяше никаква омраза или агресивност у тези хора,а само някакво безпомощно примирение със съдбата...Зловеща даденост,плод на големи игри между арогантните US и RU супербогаташи,това е!
151
8
 
35
 
! Отговори
морски преди 9 години
Опълченците в източна Украйна защитават живота на семействата си,на близките си,домовете си,правото си на живот,затова тяхната война е на страната на ПРАВДАТА,затова тяхната победа е предварително начертана!Никой не иска да го управляват фашисти,особено командвани от САЩ(световния терорист).Слава на Русия!
150
4
 
20
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До 190Всички фашисти сте еднакви - нямате грам мозък. Не може да праща никого в чужда държава тайно. Като е толкова ербап да не лъже, а да си признае честно агресията. Цивилизованият Свят отдавна презря Диктатора Обонго, само шепа родоостъпници в България като теб го възхваляват. За теб важи руската поговорка:"Теб в масло те пържат, а ти казваш, че хубаво мирише". :)))))))))))))))) И да не ме трият!!!!!!! Просто съм копирал твоето мнение!!!! Или..............да трият и двете, а не изборно!!!!!!
149
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NAI-DOBRATA OTBRANA E NAPADENIETO
148
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама щото запада е си мисли че разбойниците от Кремъл може да се преговаря, тотално 100 % ембарго на Русия трябва, изгонване на всички посланици от ЕС, замразяавне на всички сметки, само така ще се оправят
147
1
 
2
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До до 183И тук имаш известно право........... , както и Русия!:))))))))))))
146
2
 
39
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Черният хамстер утре пак ще заплашва със санкции, но истинските родолюбци предпочитат да опазят земята си, езика си и народността си, а не да се тъпчат с бургери, шоколад и да тече шистов газ от чешмите им!И не щат да стават хамерикански плацдарм...
145
4
 
2
 
! Отговори
до 183 преди 9 години
По същата логика социалните да не се намесват каквото и да става в едно семейство. Има си граници на всичко.
144
2
 
29
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Анонимен (183)Интересно, защо нямаше никакви атлантически мижитурки като тебе да излязат с тази философия по време на войната срещу Югославия 1999 или в Либия или... още куп примери за НАТО и САЩ?
143
1
 
25
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До Анонимен 183Имаш предвид хамериканците в Ирак и Афганистан ли? А иначе скоро Украйна ще се присъедини към РФ, точно както казваш!!! ......Ще си живеят както искат, а не както казват краварите!!
142
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама Путин е виновен, че предния път като му въртяха тоз същия номер не влезе в Тбилиси и да рита до Москва Саакашвили , ами го остави само да гризе вратовръзки . Ако го беше сложил на място, надали друга американска марионетка толкова скоро щеше на същия влак да се метне. Той световен имидж искаше да пази. Няма тук добри и лоши. Ти нека си най-силния и все в твой интерес да се завърта топката, пък нека си лошия.(за справка САЩ)
141
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Анонимен (169)"... Dano NATO ne izpolzva teritoriyata na BG za otvetni deystviya ..."Да, дано. Защото това няма да са "ответни" действия, а АГРЕСИЯ. Няма на какво да са "ответни". А на АГРЕСИЯ Русия ще отвърне с истински и оправдани ОТВЕТНИ действия.
140
3
 
19
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
До десен секторПърви ще увиснат на бесилото гадовете от Десен сектор.Такива като тебе *** бандеровска,Захарченко заповяда да не се взимат в плен.А иначе *** е на *** сина.
139
1
 
8
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До СпонгиАко трябва да прати 20 000!!! Агонията ще е по-кратка!
138
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това си е абсолютен тероризъм от страна на Русия, да биеш жилищни райони.