Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол

Офанзивата срещу града започна днес, обяви Александър Захарченко
Обновена: 24 яну 2015 17:56 | 24 яну 2015 17:53, Красимир Ангелов
367
Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол
Снимка: Reuters

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха, че започват офанзива за превземане на Мариупол, предадоха световните агенции.

Това стана часове след като най-малко 27 души по последни данни бяха убити при артилерийски обстрел срещу града на Азовско море.

Още по темата
"Офанзивата срещу Мариупол започна днес. Това ще е най-добрият начин за отдаване на почит на всички жертви ", заяви ръководителят на провъзгласената от сепаратистите Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко.

Той каза това на церемония в Донецк, където положи венец на мястото, където най-малко 8 цивилни загинаха при обстрел на тролейбусна спирка по-рано тази седмица, посочва Асошиейтед прес.

В петък бунтовниците отхвърлиха мирните споразумения за уреждане на конфликта и обявиха, че започват в няколко направления офанзива срещу украинските сили.

По последни данни най-малко 27 души бяха убити и над 90 - ранени, при днешния обстрел в Мариупол. Югоизточният украински град, който е под контрола на властите в Киев, е стратегическо пристанище на Азовско море.

Той се намира между Русия и анексирания миналата година от нея Кримски полуостров.

Положението по демаркационната линия на конфликта в Източна Украйна се усложни и сепаратистите преминаха в настъпление, призна и украинският министър на отбраната Степан Полторак, цитиран от ТАСС.

На заседание на оперативния щаб в Киев министърът съобщи, че бойците от самообявилите се републики - Донецка и Луганска - "преминават в настъпление не само в отделни участъци, но и в направления".

Полторак каза още, че правителствените сили съсредоточават подкрепления за отбрана на югоизточния пристанищен град Мариупол. Там се изпращат допълнително установки за залпов огън и артилерийски подразделения, съобщи ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
11
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
Едно теле по долу написа за "фашиста Путин".Чак сега разбрах защо САЩ,Канада и Украина не подписаха резолюцията на ООН против фашизма-ами те подкрепяли Путин.Добре,че е Русия,че да забравите за малко скотското си съществуване.Най-бедната страна в Европа/а и не само/ и като чета радостта на скотовете колко по богати били господарите им от Русия направо ми се повръща.Злобата ,господа и простотията ,никога не са били кауза.Но на вас май,че друго не ви остана.
176
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
Знае се,волфрам е,само че знанието се наказва със смърт.
175
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смело товарищи в ногу!
174
1
 
3
 
! Отговори
МАЙМУНОФИЛ преди 9 години
До АнонименПипи,чети какво е казал Пол Крейг Робертс за златния резерв на сащ ,който се изпари.За Сталин не знам,но немците преди това са обрали всичко до шушка.Даже са разфасовали Кехлибарената стая.Е норМално е победителите да компенсират.
173
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 9 години
Севернокорейците са истински приятели на България.
172
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще спрат в Одеса.
171
23
 
5
 
! Отговори
Рашка Говняшка преди 9 години
Руснаците все ще намерят някой да им е виновен. Днеска Сорос утре някой друг. А пък тези дето ни ги хвалят мале мале. По-далеко от Русия по-добре.
170
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гугуКуку, златото на хитлеристите го заграби Сталин, твоят идол.
169
3
 
9
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До Анонимен 216Прави констатациите си комплексно!!!!!!!!!!! В тези 8000 тона влиза немското, украинското и филанкишийското злато!!!!! А немците, както си ни упоменал, са на втора позиция:)))))) Златото на друга държава, влезе ли в сащ, вече никой, никога не го вижда!:))) А дълговете как им са на хамериканците???? ,не си упоменал???
168
1
 
6
 
! Отговори
гугу преди 9 години
До Анонимен216Имат друг път.Събрали са златото на цял свят.Златото на хитлеристите замина там на отговорно пазене.Немците се усетиха и наскоро си върнаха една нищожна част.Късно.
167
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро знамето на победата ще се развявя в центъра на Киев.
166
2
 
7
 
! Отговори
варненец преди 9 години
До АнонименСАЩ имат ,ама не се знае злото ли е , волфрам ли ....ахахахахахаа а
165
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СпасХаха, САЩ имат най-големите резерви от злато в света - над 8000 тона. Русия е едва пета - 1149.8 тона. След Германия, Франция и Италия.Да си забелязал да пада долара ? И да поскъпва рублата ?
164
3
 
9
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До СпонгиПод достойнството ми е да се занимавам с такъв запартък, като теб!!!! И това е констатация, и то не е обида! Не виждам смисъл да си губя времето с такъв празнодумец като теб????? Продължавай да се бориш за спиране на военните действия!!!!!!!! Още повече сега, когато хунтата ще мобилизира всички до 60 години, но синовете на Потрошенко, Яцененко и......., ще са на почивка!!!!! Дерзай, драги ми пацифисте!!!!!!!:)))))))
163
3
 
21
 
! Отговори
А преди 9 години
Всичко си беше тихо и мирно,25г след горби.Украйна се готвеше за ЕС.И изведнаж на Шорош му се прииска да контролира газопреносната мрежа на Украйна и да изправя на нокти Русия,чрез удари в подкоремието.Нюланд майната наля едни 5 млрд. на тримата *** ...и ето ти цветна революцийка,майдан, а вече и ежедневно мандало.
162
1
 
13
 
! Отговори
до 213 преди 9 години
Мразиме най много *** и после всички останали
161
3
 
21
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До Анонимен 208Това е целта! Скоро САЩ ще разберат, че никой не им иска напечатаните книжки и трябва да връщат златото на другите държави! Трябва да връщат заемите си в ЗЛАТО!!!!!!!!!!!
160
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СпасХунтата на фашиста Путин имаш предвид, нали ? Неограничена власт на един диктатор, подкрепян от близки олигарси. Народ сплотен и сляпо вярващ на лидера, оглупял от пропагандата за лошия Запад. Силово потискане на всички опити за несъгласие с официалната линия. Медии в служба на властта . Терор над независимите журналисти. Да не си помисли за Хитлер и Мусолини ?
159
3
 
15
 
! Отговори
варненец преди 9 години
Защо сте ми изстрили бе днесаджии ? Къде е "свободата на словото" бе гадна евреиска медия ,м???! РУССКИЕ ВПЕРЕД ФАШИЗМНЕ ПРОИДЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
158
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иран прекрати използването на долари във външната си търговия. Властите в Иран заявиха, че вече не използват щатски долари за търговия с други страни. Съобщението направи заместник-председателят на Централната банка в страната. Според неговите думи Техеран разглежда възможностите за сключване на двустранни валутни споразумения с редица държави а преговорите за осъществяването им скоро ще започнат.