Путин, Оланд и Меркел обсъждаха над 5 часа мира в Украйна

И трите страни в един глас: Преговорите бяха конструктивни
288
Путин, Оланд и Меркел обсъждаха над 5 часа мира в Украйна
Снимка: Reuters

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Русия Владимир Путин  се разбраха да продължат да работят заедно относно разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението за прекратяване на огъня в Украйна, постигнато миналия септември в беларуската столица Минск, предаде Ройтерс.

Това стана на специална среща между тримата в Кремъл, продължила над 5 часа в петък вечер.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песковопредели преговорите като конструктивни и съдържателни и добави, че на тях лидерите са се разбрали да продължат да работят заедно по разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението.

Като изхождаме от предложението, формулирано от президента на Франция и от канцлера на Германия, в настоящия момент се осъществява съвместна работа за подготовката на текст на възможен съвместен документ за прилагане на минските договорености. Документ, който ще включва и предложенията на украинския президент, и предложенията, формулирани днес от руския президент, каза Песков, цитиран от ТАСС.

Той добави, че се прави така, че после този текст и тези предложения да бъдат представени на одобрението на всички страни в конфликта.

Очаква се в неделя да има телефонен разговор в нормандски формат на високо равнище относно Украйна, добави Песков. Това означава, че в разговора ще участва и Порошенко, освен Путин, Меркел и Оланд, уточнява Франс прес. Тогава ще бъде направена равносметка на работата по гореспоменатия документ.

От обкръжението на Оланд също определиха разговорите днес в Кремъл като конструктивни, допълва Франс прес. Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт също определи разговорите като конструктивни и съществени, посочва Ройтерс.

Агенцията припомня, че те са приключили обаче, без да бъде обявено каквото и да е споразумение за прекратяване на сраженията в Украйна, а само за разработване на съвместен документ относно прилагането на минските договорености.

Франс прес пък нарича този документ "бъдещ мирен план, интегриращ френско-германските предложения към тези на руския президент и на президента на Украйна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Русия икономически е доста по-богата от запада."Хахахахахахахахаааааааааааааааа!Алкашите имали икономика и то богата :))) С какво се друсате сутрин в Атака бе *** неземни!?!? :)))
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Странджа , Крим беше автономна република , а Севастопол е град със специален статут, заради Руската военно-морска база.И може да има самостоятелен референдум. Още през 1992г. в Крим има референдум за самостоятелност, но Украйна пак не го признава. Нали се сещаш ,че тия военни кораби, които бяха тръгнали от най-голямата военно-морска база на сащ в Норфолк, се бяха запътили точно към Севастопол да ***-ат руснаците. Е стана обратното и е факт. Русия и България ще пребъдат във вековете !!!
64
19
 
5
 
! Отговори
Рубл Акбар! преди 9 години
Алоу, колко е рублата? А цената на петрола? Дните на терористчето е Кремъл са преброени !
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това значи ли , че Америка няма да се меси , в преговорите ( след като постоянно повтарят за техните интереси )!
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджата вече изкара за барел петрол. Да бърза да купува, че пак се покачва.
61
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейците трябва да се откажат от диалог с джуджето. То е все едно да се води диалог с Болен Сидеров...Разширяване на санкциите докато Империята на Злото Русия не се разпадне отново!
60
14
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Защо да стрелят... - остави ги на хляб и вода и им гледай сеира... - те ще клекнат...
59
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 78Абе ***, Крим е част от Украйна, независимо колко му се иска на *** да има военна база там.
58
3
 
14
 
! Отговори
факт преди 9 години
Стига с това крадене на територии. България също се е била с Римската империя, която някои неграмотни полуинтелигенти наричат Византия, и е завладяла територията на днешна България. Никой нищо не дава даром. Трябва да се извоюва. Ако не бяхме воювали, сега няма да има България и българи!
57
21
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Толкова ли е къса паметта на джуджето лилиПутя... - не си ли направи изводи от завършилата Студена война... - Щатите ще ги бият /те вече ги биха/ по абсолютно същия начин... - без да гръмнат и един патрон...
56
2
 
15
 
! Отговори
Aлекс преди 9 години
А дано!Меркел в напрежение, Путин с план (няколко), Оланд спокоен
55
7
 
22
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Украйна е една напълно измислена държава.. Това, кое се случва с нея го доказва! И защо медиите мълчат за около 1 милион бежанци, които избягаха в страната 'агресор', а?
54
2
 
2
 
! Отговори
До 75 преди 9 години
Добре че споделяш с нас апокалиптичните си сценарии. А сега отиди да се прегледаш.
53
5
 
20
 
! Отговори
факт преди 9 години
Не се вълнувайте излишно. Украинският конфликт реално завърши преди няколко дни. САЩ загубиха. Сега просто ще се оформи загубата дакументално.
52
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оланд и Меркел са му говорили, но после джуджан *** ще си върши същите глупости... Дано руснаците скоро се осъзнаят и си изберат умен лидер.
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А редно ли е да анексира чужди територии...--Че откога Крим и Украйна са чужди територии са Русия? Русия е възникнала в Киевска Рус - това са все руски територии. Само да ти припомня, че американците избиха милиони индианци, за да им откраднат територията.
50
1
 
10
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Ами не знам Странджа дали е редно, но факта, че Хората, които живеят там сега не ги обстрелват оправдава средствата.
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Втората световна война ще ни се види като дребна война от 20 век в сравнение с това, което предстои. Студената война стана гореща. Светът е малък за две империи и скоро една от тях ще изчезне. Дипломацията вече е безсилна.
48
10
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен"*** Странджо, имаше референдум в Крим, ако не си забравил. Айде у лево!"Референдумът е нелегитимен... - трябваше да се проведе в цяла Украйна, а не само в Крим... - по твоята логика Кърджали отдавна да е в турско...
47
19
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Спомням си как червените *** възхваляваха Милошевич, че той отстоявал националните си интереси... - всички видяхме какво стана с Югославия и как свърши той...