Украинските сили са започнали офанзива край Мариупол

Най-малко 7 украински войници са убити през денонощието
Обновена: 10 фев 2015 13:20 | 10 фев 2015 13:20, Анисия Иванова
75
Украинските сили са започнали офанзива край Мариупол
Снимка: Reuters, архив

Украинската Национална гвардия е започнала офанзива срещу проруските сепаратисти близо до пристанищния град Мариупол в Югоизточна Украйна, съобщи украинският Съвет за сигурност, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Секретарят на Съвета Олександър Турчинов се намира близо до Мариупол, където части на Националната гвардия пробиха защитата на прлотивника и преминаха в офанзива", се казва в съобщението, разпространено в интернет.

Доброволческият батальон "Азов" съобщи в социалните мрежи, че е превзел няколко села североизточно от стратегическия град, изтласквайки бунтовниците по-близо до границата с Русия.

Говорителят на т.нар. Донецка народна република Едуард Басурин заяви на пресконференция, предавана по телевизията, че боевете в района продължават и че бунтовниците не са отстъпили.

Те също съобщават за напредък, предаде Асошиейтед прес. Късно снощи Басурин заяви, че т.нар. опълченци са обкръжили железопътния възел Дебалцево, отрязвайки го от важно шосе.

Най-малко седем украински войници са убити през изминалото денонощие в Източна Украйна, съобщи на пресконференция днес говорителят на украинския генерален щаб Владимир Селезньов.

В Донецк според местните власти са убити двама цивилни граждани. Обстрелът с артилерия и ракети Град от позициите на бунтовниците продължиха през цялата нощ и сутринта, съобщават кореспонденти на Франс прес на място. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
До Киев преди 9 години
Като чета какво пишеш ми става ясно че хероина ти е много добър и лови много. Продължавай да го взимаш може и някоя линия да треснеш малко да се дигнеш може и до Москва да пробиете.Но да не забравяме че не трябва да спираш амфетамините че настъплението на Азов може да спре. Бъди по отговорн и целеустремен. Не се разхлабваи че войната е сериозна работа.
41
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен---"а си представи са като дадат и оръжие на бунтовниците какъв ще го ядете"Още има хора,които мислят,че има някакви "бунтовници" и "опълченци"-цял свят знае че Украина се бие срещу Путлеровата армия-само те не знаят !!!
40
2
 
10
 
! Отговори
Сороститутка преди 9 години
Голям го хапват и днеска окраинските *** , голям.Ни самолет са свалили , щаба им в Краматорск е кота 0.Но виж да лъжат ...,като тях няма.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ukrainec 62 а си представи са като дадат и оръжие на бунтовниците какъв ще го ядете
38
4
 
0
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен-------Няма значение и него ше го свалиме !
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слизайте, да, потъвайте, колкото се може по-дълбоко с разяденото въже на САЩ и Запада, украинците бързо ще им мине европейския мерак
36
13
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен------------До никъде няма да стигнат тъй наречените опълченци а в същност обикновенни терористи.Закъсаха го яко-не могат да им помогнат много от Русия,защото Запада наблюдава,а Украина чака истинско оръжие от Щатите и ще ги смачка.Шах и мат скоро ги чака-и *** с тях заминава.
35
1
 
16
 
! Отговори
Киев така каза преди 9 години
Стара новина вече! вече ядат бой...."ПиАр-наступление закончилось: Украинские военные попали под огонь артиллерии ДНР и вернулись на свои позиции у Мариуполя"Те така тръгнаха към Донецк, па са реват в Дебелцово!
34
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде, бе, Путин, пусни ги да стигнат до Киев и да се свършва!
33
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Потрошенко нали до вчера плачеше на рамото на Меркел, че иска мир!
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До говори КиевКиев пак говори небивалици . Свикнахме му :)
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха че те хунтаджийте не са уншщожили и избили толкова техника и жива сила та опълчението от началото на Ато хаха. Вие квото започнахте да ги трепете кат муй те след ден два нема да остане армия хахаха. Кажи сега сичко точно ли е с хаповете. Спазваш ли предписанията но чичо доктор.....чини ми са не или си предозирал или си спрял д а ги пиеш.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам ти кво разбираш. Аз обаче знам ,че утре ако не се постигне мир около масата , в дебалцево ще изгори много народ.....заради избитите цивилни , заради разрушените градове и за назидание разбира се.........
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде първа партида укропитеци свалиха гащите. Един даже е бил без та да ги закачат на пръчката и да ги веят вместо бяр флаг.
28
1
 
11
 
! Отговори
Az преди 9 години
До бе ти на 45 От както следя събитията съм забелязал, че украинските военни имат склонност да преувеличават успехите си и да омаловажават неуспехите си. Не че другите не го правят, но при тях е фрапиращо. И при положение, че сами не смеят да се похвалят, смятай колко е вярно. Ако имаше свален самолет, подобен крещящ компромат срещу Русия, нали вече щяха да са свикали съвета за сигурност на ООН !! Ти мислиш ли въобще какво става там, кои са отзад и какъв е залога ?
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам да има много разпиляна хуманитарна помощ , със сигурност ще има много изгоряли или предали се чуждестрянни инструктопи тия дни. Гледам че котела се оформя на едни по малки котлета , щото завирали за отрицателно време ...... хаха
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До учуден Щото пиар акцията свърши. И сега обратно в Мариупол.
25
2
 
4
 
! Отговори
Ала Бала преди 9 години
До опаа ново 6Поредната партенка !!!От СНБО на Украйна вече опровергаха новината.Това е ;)
24
2
 
13
 
! Отговори
Az преди 9 години
Офанзивата свърши - укропитеките са се разходили из буферната зона, опълченците са включили артилерията и нацисттиет са се изтеглили. Както каза Лисенко - провежда се контранастъпление против сепаратистите. украинските военни се връщат на своте позиции на разделителната линия от минското споразумение. Е да ви кажа,по-жалка имитация на война от тази досега укрите не бяха правили. След някой ден като изгинат ония в котела другите ще си счупят краката да бягат !!!
23
1
 
6
 
! Отговори
Az преди 9 години
До опаа ново 6 Лисенко преди малко каза, че никой нищо не е свалял. Ти като не четеш руски медии барем украински не четеш ли ?