В памет на Немцов: Десетки хиляди шестваха в Русия

Според организаторите в Москва са излезли над 70 000 души, според полицията - 21 000
Обновена: 2 мар 2015 06:53 | 1 мар 2015 16:36,
474

Снимка: Ройтерс

Десетки хиляди руснаци се включиха в шествия в различни градове в памет на убития опозиционен лидер Борис Немцов. Според организаторите по улиците на Москва са излезли над 70 хиляди души, предаде АФП от руската столица, цитирана от „Фокус”.

Според полицията пък към траурното шествие са се присъединили около 21 хиляди души.

Още по темата

Масови прояви в памет на Немцов се проведоха и в Санкт Петербург, Вологда и др.

Хората, които участваха в шествието в Москва, носеха знамена, портрети на убития политик и цветя. Начело на колоната имаше огромен транспарант с надпис „Героите не умират, тези куршуми са във всеки от нас“.

В шествието се забелязаха депутатите Дмитрий Гудков, Геннадий Гудков и Михаил Касянов.

Траурната процесия завърши без инциденти до Големия Москворецки мост. Там хората положиха цветя в памет на убития опозиционер.

Междувременно руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви по-рано, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.

Украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на  убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на  Украйна в Москва Генадий Брескаленко.

Днес федералният Следствен комитет заяви, че ще извърши допълнителни следствени действия със спътничката на Немцов.

По данни от руски медии, украинката е отказала да бъде включена в руската програма за защита на свидетелите и иска да се върне в родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
11
 
6
 
! Отговори
Борис Немцов преди 9 години
Искам да се отърва от Путин.
244
3
 
6
 
! Отговори
О Борисе Ефимовиче преди 9 години
Немцове-,,Жил стремително и умер как борец'',руска медия.
243
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия пита Путин: Кой е следващият убит политик ?...при "битов скандал" !!!
242
7
 
11
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Обективен--312;Сигурно *** не е наредил убийството но той създаде тази държава която не търпи инакомислещи. Спомнете си колко противници на *** са УБИТИ
241
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано руснаците вземат нещата в ръцете си,защото още помним преврата на комунистите по времето на Горбачов и как Елцин,и руския народ застанаха пред танковете.....Има една снимка от нахлуването на руските войски в Чехословакия в нета,как сам чех или словак развява флага на републиката пред колоната нахлули в суверенна Чехословакия руски танкове.Защо ли снимките толкова много си приличат?
240
1
 
6
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До ВОСР--311;И каква революция се разгоря? Зимния дворец е охраняван от 150 ЖЕНИ. Убитите са 5 чов.а ранените са около 50. Ленин излъгва моряците от Кронщад. А за гражданската война ...
239
9
 
7
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Събитията изпреварват мисълта на великия стратег Путин. Наткаха го в ъгъла без полезен ход.
238
2
 
1
 
! Отговори
Киров преди 9 години
,,Великият диктатор и велик с тия мустачки и с този чер перчем,дето го няма.И как подрипва само,и как подскача само,и как го целува само балона,как му се наслаждава само,...........колко смях има в залата.
237
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така започва всяка гражданска война -----със , УБИЙСТВА НА ХОРА ОТ ОПОЗИЦИЯТА .ЯВНО ПУТИН --НЕ ВЛАДЕЕ НЕЩАТА В РУСИЯ , ЩОМ УБИВАТ НА МЕТРИ ОТ КРЕМЪЛ!Духа от бутилката е пуснат....ДУХА НА ОМРАЗАТА !
236
1
 
0
 
! Отговори
до ясно две и две преди 9 години
Последните станаха първи,чичо.
235
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ще бъде поредният грандиозен резил на ЦРУ.Този път Путин обаче не трябва да ги жали,а да им нацепи кофите.
234
4
 
7
 
! Отговори
Нино преди 9 години
Още когато в руските медии показваха пресните гробовe на руските войници,убити в Украйна,без почестите на героя,а майките от Санкт Петербург писаха,че карат децата им да подписват заповеди за оставане на военна служба се чувстваше ,че нещо не е както трябва и Борис Немцов извади тези факти наяве.И мародерите го убиха.
233
8
 
7
 
! Отговори
ясно като две и две преди 9 години
За всеки който има поне малко акъл в главата му е ясно че Путин е последния човек който би убил така показно Немцов в този момент,поради простата причина че това е удър пряко срещу Путин,а надали Путин е толкова глупав!Това убийство стреми да разедини руското общество в тези важни за страната им моменти!
232
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да се учудя ако убийството на Немцов е поръчано от външни страни!Този растрел дойде в момента когата руският народ никога не е бил по-единен и задружен,а рейтинга на Путин най-висок!Не смятате ли че това убийство е насочено имено срещу Путини цели дестабилизация на страната и разединение на руското общество!Та това е ясно и за малките деца,че това не едело на Путин!
231
12
 
4
 
! Отговори
Удивен преди 9 години
Тука чичо Самовите соросоидчета и тролите са повече от сволачта на шествието бе!
230
6
 
6
 
! Отговори
Субективен преди 9 години
В Руска медия пише,че ,,може Путин да не е дал заповед за Немцов,но той е човека пуснал духа на омразата от бутилката,той е виновен за насаждания шовинизъм сред руснаците,и поради това е виновен за смъртта на Борис Немцов,без значение кой е физическия извършител на този акт на терора''.-ГРАНИ.РУ
229
3
 
9
 
! Отговори
Кашпировски преди 9 години
Щом вече убиват хората на опозицията в Русия ---ЗНАЧИ НЕЩАТА МНОГО СА СЕ ВКИСНАЛИ ТАМ.Мирише на гробище , още от сега ,като гледам тия процесии....
228
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашингон такова нещо като политическото шествие дали ще допусне а?И къде е истинската демокрация тогава?
227
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като жив, този евреин беше безполезен. Никой не му обръщаше внимание. Сега изведнъж се превърна в мъченик и борец за права и свободи.
226
1
 
2
 
! Отговори
Китайска приказка преди 9 години
Един велик китайски император избил децата си,жените и наложничките си,рода си за да не го отровят или убият.Останал сам самичък,без жена и без дъщери,и синове и с верните си роби-началника на войската и ковчежника тръгнал да търси билето на вечния живот,избил всички мъдреци в държавата си,не могли да му намерят билето.Обикалял,ходил,но взел ,че умрял исе вмирисал.Понеже войската била далеч от столицата вързали една каруца с вмирисана риба,защото Великия не умира.И така до столицата на Китай.