Ислямисти използват германската армия за обучение

20 бивши военни са заминали за Ирак и Сирия
16
Ислямисти използват германската армия за обучение
Снимка: Reuters, архив

Ислямски радикали, живеещи в Германия, може да постъпят в германската армия, за да получат военна подготовка, а после да се присъединят към терористичната групировка "Ислямска държава", заяви ръководителят на германското военно контраразузнаване Кристоф Грам, цитиран от ТАСС.

"Виждаме опасност в това, че германската армия може да бъде използвана като "учебна част" за ислямисти", каза Грам в интервю за германския в. "Велт".

Според него за Сирия и Ирак са заминали около 20 бивши военнослужещи от германската армия.

По последни оценки най-малко 600 ислямисти от Германия са отишли да воюват в Сирия и Ирак в редиците на екстремистки групировки. Има данни, че оттам са се завърнали около 180 души, които представляват косвена заплаха, тъй като могат да съдействат за радикализиране на други мюсюлмани или дори да подготвят терористични нападения, посочва ТАСС.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ми защо ги приехте? Не само че ги приехте, ами и ги вкарахте в армията си. Да не се окаже че един германски лидер от недалечното минало е имал право за много неща!! Ще се сетите!!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойчланд акбар!
10
0
 
5
 
! Отговори
EVROPOL преди 5 години
Първо ги приемат после им дават Социални и ги образоват и накрая дори обучават , кой не иска да е в Германия , само за свдение: подготвителните или така наречените Studienkolleg преди Университет са Схеми за легализиране на чужденци извън EU но така или иначе изтичане на информация няма
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
има ли ислямисти - има проблеми .. няма ли ислямисти - няма проблеми - ФАКТ .... ВЪН ИСЛЯМИСТИТЕ ОТ ЕВРОПА
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SAMO BALGARSKATA ARMIA MOGE DA POBEDI TEZI BANDITI--VELIK E NASHIAT VOINIK VELIK,VELIK.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен
Предадоха даже и по телевизия Европа.Е вярно със закъснение от 24 часа ама все пак предадоха.Това че американци ,израелци и англичани стоят за ислямска държава е ясно.След като американски и английски самолети по "погрешка " спускат товари на военните от ИД.Е вярно предишната седмица иракчани свалиха два английски самолета които отново"погрешка " пускаха оръжие , ама карай да върви.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аде наложете санкции сега на Германия, защото изпраща джихадисти
5
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей ,руската пропаганда е на всякъде!*** работа!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израелски и US военни съветници са арестувани в Ирак – помагали на „Ислямска Държава“четиримата са се намирали в команден център на „Ислямска Държава“, от който са координирали и ръководели военните си операции във северната провинция Ниневия. Трима от арестуваните военни съветници са с двойно гражданство – американско и израелско, четвъртия от тях е от държава, намираща се в Персийския залив, но засега иракските служби не я назовават иракската информационна агенция „Sarma News“.
3
0
 
20
 
! Отговори
Яд преди 5 години
Тия *** се пукат от яд сигурно? Как добре позират и се перчат с автоматите, а трябва да са с маски! Язък не им се виждат лицата, че да се хвалят какви големи мъже са!
Нещастници изперкали!
2
7
 
42
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Веднага да се наложат санкции на САЩ за това, че създадоха ИД.
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦРУ ги е обучило вече,германците ще са само за контрол....