Евроборичкания за санкциите срещу Русия

Все по-трудно е да се поддържа единство в ЕС, призна Доналд Туск
Обновена: 21 мар 2015 16:31 | 21 мар 2015 09:19,
261
Евроборичкания за санкциите срещу Русия
Доналд Туск. Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е все по-трудно да се поддържа единна позиция на Евросъюза за санкциите, наложени на Русия заради участието й в украинската криза, съобщи Ройтерс.

Европейските лидери се споразумяха на срещата си в Брюксел, че икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато бъдат изцяло изпълнени Минските договорености, но някои от страните членки ги подкрепят с неохота, призна Туск.

"Става все по-трудно да се постигне европейско единство за поддържането на санкциите", каза той пред полски медии след срещата.

Според европейски служители, пожелали анонимност, половината или дори повече от половината страни членки са били склонни за известни облекчения на санкциите, но е надделяла позицията на по-твърдите членове на съюза те да останат в сила до пълното изпълнение на Минското мирно споразумение.

(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Германия започна голямото движение, което събори Берлинската стена, не забравяйте и не подценявайте твърдостта и систематичността на германците. Сега добре следете събитията във Франкфурт, не са за пренебрегване! Хората искат да работят здраво, но за себе си, а не за фалирали мързеливи държави и за чиновниците от Европейската банка. Писнало им е от празни приказки, лъжи и лицемерие.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна си е вътрешен проблем на Русия. Какво ви бърка как живеели руснаците. Както си го направят така ще живеят. Цялата им история е пълна с граждански войни и интервенции. Но за разлика от нас си имат ценности които отстояват. И то успешно
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За на 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти , военните разходи - 30, БВП - 12 пъти. Русия скочи от 36-то на пето място в света по БВП . Валутните резерви се увеличиха 48 пъти! Национализира петролната индустрия 65% и 95 % от газа и много други. Ръст в селското стопанство: пет последователни години се класира 2-3 място в износа на зърно в света надминавайки САЩ, които сега са на 4-то място! Повишение на заплати в публичния сектор с 18,5 пъти! Повишение на пенсии -14, 5 пъти! Намаление на смъртността сред руското население с 1,5 милиона души годишно!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1000 ЯПОНСКИ ЙЕНИ = 7 ЕВРО !!! ТОЧКА ПО ВЪПРОСА
49
1
 
11
 
! Отговори
балканджи Йово преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯтвоите изчисления ме накараха да изчисля минималната пенсия в Русия,дори в този труден за нея момент-- 340 лв.Как ти се струва мушморок,продължавай да миеш клозетите емигрантството си.Все пак не си виновен ти за твоите неволи,виновен е Боко -Тиквата и такива като тебе,които те прокудиха от Родината ти,а тя ти даде възможност да се образоваш безплатно,за да можеш да изчисляваш.Разсъждавай и използвай знанията си за да се освободиш от робското си самосъзнание.Бъди горд и достоен БГ!
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕС ТОЧНО В МОМЕНТА ОБЕЗЦЕНЯВА ВАЛУТАТА СИ ЕВРОТО, ПРИ ТОВА СЪВСЕМ ОФИЦИАЛНО.
47
1
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Половината Европейски съюз е против санкциите срещу Русия. Нашите ястреби Тиквун и *** ги подкрепят.Европа губи от влошените отношения с Русия. Вижте какво стана с еврото !България също губи. Това лято на морето няма да има руски туристи. Загубихме и важни пазари за износ, колкото и малък да е той у нас.Тиквун и *** обаче се подмокрят, когато някой хамерикански сенатор ги похвали.Ако пък Обонго се сети, че съществува такава държава България, нашите гъзолзци направо се *** от кеф !
46
3
 
19
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Стига сте се кланяли на американците ! Вие нямате ли собствено мнение? Гледайте си търговията и хич да не ви пука. Братята украинци ако искат да знаят какво ги чака, ако клекнат на САЩ, да гледат БЪЛГАРИЯ !
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента националният дълг на САЩ е 70 трилиона долара, според неофициални източници сумарният дълг е над 700 трилиона. Само външният дълг е 19 милиарда. САЩ е една фалирала държава, тъй като основният източник за покриване на този дефицит са заемите и кредитите. Значи изход от кризата за САЩ вече е невъзможен без нулиране на дълговете. Изхождайки от тези съображения американската финансова върхушка се нуждае от нулиране на дълговете което може да стане само с пълномащабна война.
44
2
 
13
 
! Отговори
9К51 Град преди 9 години
Лошото е че и ние страдаме заради русофобията на тази мутра от снимката ... знаем за взаимоотношенията Москва-Варшава и пердаха, който са яли хляхтичите от братушките ... но защо трябва нашата и без това слабичка икономика да страда!? ХВП /винопроизводство, мл. продукти, консерви и т.н./ са сринати, туристическия сезон е пред катастрофа /това е точния термин/ ... и какво получаваме в замяна от Брюксел ... потупване по рамото, колко сме верни и покорни .. затова и още заеми ще има !
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврото се срина. Един долар е 1 евро. Дойче Банк прогнозира 1 еверо за 0.75 долара в края на годината. На този фон руската рубла се стабилизира и се покачва близо 10% от 65 на 59 рубли за долар.
42
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не мрази руснаците, нито им мисли лошото. Такава голяма държава, когато е в криза. се отразява зле на всички. Но просто тя има за водач един диктатор, който не се отличава посъщество много от Хитлер. Процентът на рейтинга му е близък до този на Хитлер, т.е. същата пропаганда, същите маневри. Време е руснаците да докажат, че не са толкова загубен народ, и да го разкарат този психар, докато не е запалил света.
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ЕС може и да има разногласия но нашите американски *** единодушно лижат задниците на Вашингтон.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви мерки, какви санкции? Недоучените чиновници от ЕС да се припомнят, че който е тръгнал срещу Русия, добро не е видял!
39
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В края на 2011 г. средната месечна заплата в Русия е 810 $. Средната месечна работна заплата в Русия е 500 щатски долара в края на 2014 г. В България е 450$.Все още изоставаме, но 2016 трябва да сме ги разминали.
38
0
 
17
 
! Отговори
РУСОФОБЪТ ТУСК преди 9 години
бе турен от англосаксонците под натиска на СВЕТОВНИЯ ЖАНДАРМ - САЩ да ръководи *** ДЕЛА само за да се мъчи да навреди максимално на РУСИЯ. Ама няма да мине номера - за сметка на ЕВРОПА да си решават КРАВАРИТЕ западащото господство. НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД иде КРАЯТ и СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ от КОЛОНИЗАЦИЯТА НАБЛИЖАВА.
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С Путин или без него, Русия няма да пропадне. Пазарът й е огромен, природни богатства-бол / само Сибир й стига!/, образованието е много добро, науката и учените-на ниво, богатите хора-патриоти, дипломацията-ефективна. Не я оплаквайте преждевременно! Няма нужда да си русофил, за да гледаш реално на нещата.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сара Вагенкнехт предложи ЕС да въведе санкции срещу САЩ и Британия. Браво, Сара!
35
6
 
16
 
! Отговори
балканджи Йово преди 9 години
Вън НАТО от Родината ни - България! Не искаме американски воернни бази в Родината ни България! Не на човеконенавистничестките санкции наложени от милитаристите в САЩ,срещу Русия,наш естествен съюзник и партньор! Да си възстановим ,НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! Напред българи ,да изметем предателската *** от Родината ни!
34
4
 
16
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Тоя премиер на Полша Доналд Дък има вид на сериен убиец. Защо ЕС трябва да е единен - за да подкрепи *** идеи на Доналд. Кой ще ви се върже бе - Полша да си обяви война на Русия, ние ще гледаме.Еврото доста се срина тия дни, време е за размисъл на полските лузери.