Москва към страните с ПРО: Внимавайте!

Доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими
27 мар 2015 14:00, Екип на Bulgaria On Air
586
Москва към страните с ПРО: Внимавайте!
Снимка: bgonair.bg

Москва каза какви ще са последствията, ако Киев получи оръжие от САЩ. Властите в руската столица предупреждават страните с елементи на американската противоракетна отбрана да внимават. В документ на руското външо министерство се посочва, че доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими. От ведомството кометнират, че подобни действия от страна на САЩ директно ще поставят под заплаха и сигурността на Руската федерация.

"Ние сме принудени да отчитаме подобни войнствени планове и подстрекателски изявления", заявява говорител на руското външно министерство Александър Лукашевич. Той отбелязва, че разполагането на въоръжения и техника на САЩ в Източна Европа е нарушение на основополагащия акт "Русия-НАТО".

В документа се казва още, че Алиансът поема ангажимента да се въздържа от разполагане в Източна Европа на съществени военни сили на постоянна основа.

"Ако системата на САЩ за противоракетна отбрана носи реална заплаха, предупреждаваме, че можем да въздействаме на страните, които ще разположат елементи на ПРО на своите територии", каза Лукашевич.

Официалният представител на руското МВнР добави на 26 март 2015, че не е изключена среща на външните министри от Нормандската четворка, но че сега главното е работата на контактната група.

"Нормандският формат в никакъв случай не бива да сменя контактната група, която трябва да работи по тези задачи, които произтичат от комплекса мерки, приети в Минск на 12 февруари 2015. Ние естествено не се отказваме от диалог на каквото и да било равнище. Струва ми се, че последователността на събитията в нормандския формат абсолютно налага полагането на колективни усилия в рамките на контактната група. Трудно е да се прогнозира какво ще стане после. Не изключвам, че е възможно да се наложи участие на министри за решаване на някакви големи проблеми", каза Лукашевич на брифинг на 26 март, цитиран от РИА Новости.

Според него контактната група за Украйна не се е събирала от две седмици заради събитията в региона и тези решения, които са взели украинските власти "в изменение на Минските договорености".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


586
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МнениеПрост народ- слаба държава!Не плюйте Русия и Путин, а си гледайте българската *** докъде е деградирал-------Точно българската *** искаме да си гледаме , обаче всеки ден ни занимават с руската ***, ще плюем който и когато искаме, понимайш ?
358
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МнениеТова може да го разбере само човек който не таи злоба и простотия в себе си.
357
0
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 9 години
До из Кремълски вестиРусия не заплашва ,тя Е заплашвана.Русия се защитава а когато започне да заплашва ще трябва да се вслушат иначе ще стане лошо.
356
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До из Кремълски вестиА според теб?Ти имаш ли позиця?
355
4
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
*** народ- слаба държава!Не плюйте Русия и Путин, а си гледайте българската *** докъде е деградирала. На това отгоре и окупирана от чужда сила. На вас не ви пречат мизерията и окупацията, а ви пречи православна и братска Русия. Спрете вече да говорите за комунизъм и антикомунизъм, руската комунистическа партия отдавна не е на власт, а е в опозиция!
354
3
 
3
 
! Отговори
гс преди 9 години
Ама много ме е яд на Хитлер
353
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шокирани сме !
352
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смачкайте тоя еврейски гном
351
8
 
9
 
! Отговори
из Кремълски вести преди 9 години
Според договора Русия-НАТО само Русия има право да притежава ядрено оръжие и да заплашва ...
350
11
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Ало ,Московата, В 21 /двадесет и първи/ век сме. Гледайте си московските работи.Съвременната младеж /включително и московската/ иска да види нещо Руско качествинно на пазара. ДАЙТЕ ИМ ГО. Не бъдете глухи. Дайте им гооооооо. Ама май сте прости,а .....илиииии пияни. Вземете мерки ИНАЧЕ ,НИКОЙ ,АМА НИКОЙ НЯМА ДА ВИ БРЪСНЕ,АКО ЩЕ И 1000 ТАНКА НАСРЕД НЮЬОРК ДА ИЗКАРАТЕ.
349
7
 
7
 
! Отговори
до 480 преди 9 години
Какво не ни е наред -Чакаме ли за москвичи и жилища ? ,тази зима на сергиите по нова година имаше ягоди по 6 лв и череши по 10лв килограма .Липсват ли тиопашките за маслини и тоалетна хартия от Тодорживково време ?Или ти липсва подписите на партийното , административно и профсюозно ръководстов за да получиш изходна виза за Румъния ?
348
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запада тресна санкциите на кремълските ченгета и ги отави да се пекат на тих огън ...по охкането личи че боли.
347
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джуджето каквото и да си говори,ЗАГУБИ ВОЙНАТА!
346
3
 
15
 
! Отговори
фактите... преди 9 години
До extremistРусия поставя се оптва да разположи ракети в Куба, отново в отговор на американска провокация - ядрени ракети в Турция.И Хрушчов е бил разумния, а Кенеди - истерика...Четете я тази истороя, мамка му!
345
16
 
9
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Ужас- Чухте ли какво писа ТАСС -- при обиска на джакузито на Путин снощи, намерили скъсани три болнични листа от Психодиспансера с диагноза и забрана за работа през следвашите 45 години.... Но той ги скъсал и продължил да си ходи на работа... и загроби 180 милиона души
344
3
 
20
 
! Отговори
123 преди 9 години
америкатците като доставят оръжие на укрите , пратиха ли инструкции за експлоатация в Новоросия , щото скоро време това оръжие ще отиде там
343
10
 
11
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
До 123САЩ не бомбардират Сана, бомбардират я Саудитска арабия в съюз с арабската общност! САЩ им оказват информационна подкрепа. Че всички червени *** са лъжци е известно, но все пак "не мой с рого" другарЮ...
342
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бившата жена на Путин заяви, ме той отдавна не е между живите!
341
14
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Не разбирам,Русия се опитва да забрани на околните държави да се защитават от евентуално тяхно нападение ли?
340
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 465Да, бе: Аз ще те налагам, ама ти си дръж ръцете в джобовете, щото ще ме ядосаш!