Москва към страните с ПРО: Внимавайте!

Доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими
27 мар 2015 14:00, Екип на Bulgaria On Air
586
Москва към страните с ПРО: Внимавайте!
Снимка: bgonair.bg

Москва каза какви ще са последствията, ако Киев получи оръжие от САЩ. Властите в руската столица предупреждават страните с елементи на американската противоракетна отбрана да внимават. В документ на руското външо министерство се посочва, че доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими. От ведомството кометнират, че подобни действия от страна на САЩ директно ще поставят под заплаха и сигурността на Руската федерация.

"Ние сме принудени да отчитаме подобни войнствени планове и подстрекателски изявления", заявява говорител на руското външно министерство Александър Лукашевич. Той отбелязва, че разполагането на въоръжения и техника на САЩ в Източна Европа е нарушение на основополагащия акт "Русия-НАТО".

В документа се казва още, че Алиансът поема ангажимента да се въздържа от разполагане в Източна Европа на съществени военни сили на постоянна основа.

"Ако системата на САЩ за противоракетна отбрана носи реална заплаха, предупреждаваме, че можем да въздействаме на страните, които ще разположат елементи на ПРО на своите територии", каза Лукашевич.

Официалният представител на руското МВнР добави на 26 март 2015, че не е изключена среща на външните министри от Нормандската четворка, но че сега главното е работата на контактната група.

"Нормандският формат в никакъв случай не бива да сменя контактната група, която трябва да работи по тези задачи, които произтичат от комплекса мерки, приети в Минск на 12 февруари 2015. Ние естествено не се отказваме от диалог на каквото и да било равнище. Струва ми се, че последователността на събитията в нормандския формат абсолютно налага полагането на колективни усилия в рамките на контактната група. Трудно е да се прогнозира какво ще стане после. Не изключвам, че е възможно да се наложи участие на министри за решаване на някакви големи проблеми", каза Лукашевич на брифинг на 26 март, цитиран от РИА Новости.

Според него контактната група за Украйна не се е събирала от две седмици заради събитията в региона и тези решения, които са взели украинските власти "в изменение на Минските договорености".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


586
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 434За техника съм съгласен, но за живата сила малко ще те коригирам- говоря за редовна руска армия, която използва Путин в Крим. Не за наемници които се включиха в помощ на братята си опълченци от Донецк и Донбас. Понял?
318
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рано или късно на Путин ще му се наложи да обясни: Защо руската военна мощ носи само мизерия на народа ?
317
4
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 426Путин е влизал в Украйна с руски войски? Кога?Виж, за Крим си влезе с редовна армия и си го превзе без един гръмнал калашник!Nice, a?
316
6
 
9
 
! Отговори
СМЯХ В ЗАЛАТА преди 9 години
"братска Русия" ХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХА "братска Русия" ХАХАХАХАХАХАХАТИ ОЩЕ ЛИ ВЯРВАШ В ДЯДО МРАЗ БЕЕ?!!!ХАХАХАХАХА
315
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питин изцапа ръцете си със славянска кръв, а това украинците никога няма да простят.
314
5
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 420Параноята май вас *** ви тресе. Защо правите ракетен щит около Русия, щом не ви тресе параноята от Путин? Ако Путин го тресе параноята, за 48 часа да беше завзел Украйна , да убие меракът ви за бази на НАТО там и да се приключва със скапаните ви простотии. Но да снабдяваш Украйна с оръжие си е вече директна заявка, че *** ти господари са готови да убиват руснаци индиректно. Това ли е параноя? ***!
313
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КГБ кликата в Кремъл е капсилирана и оставена да ферментира.
312
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само фанатизираните путинофили не виждат, че КГБ ченгетата нямат никакъв полезен ход.
311
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 414Май сами си го просите, сороси. И ще си го изпросите накрая, ако направите най-голямата глупост- да нападнете Путин. Ей тогава ще видите откъде изгрява Топол-М!
310
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заплахите на Кремъл само отвращават и тези които симпатизират на Русия.
309
1
 
3
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Всички отворковци които мислят за ПРО да гледат бившата държава Украйна и да си правят изводите. Украинския сценарий вече е прожектиран в Югославия, не е никак труден за изпълнение.Ако мексико се дърви на САЩ, нищо добро не го чака. Същото е със съседите на РФ - никой няма да ги спаси.
308
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кремълската мафиозна клика изтича времето.
307
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е изконният стратегически съюзник на България и неин естествен политически покровител в международен план, което е обективно обусловено от прагматична гледна точка! От Великите сили именно братска Русия е най-надеждният, искрен и лоялен съюзник на българите, които са отявлени русофили! Великата баба Ванга каза Истината на сънародниците си: че Русия е кармически свързана с България на приятелски, братски начала между двата близки Славяно-Православни народа! Тя каза: българи и руси ЗАЕДНО!!!
306
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Москва остана само да се оплаква и заплашва.
305
8
 
6
 
! Отговори
Айдахо преди 9 години
Ушанките щели да въздействат на страните които ще разполагат ПРО. *** не разбраха ли, че САЩ не Германия и ще ядат бой! (макар, че и Хитлер да беше нападнал едно във едно само Русия без други държави, щеше да ги срине за има-няма месец!
304
0
 
2
 
! Отговори
бай джагал преди 9 години
До Анонименда, допустими са.
303
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Независима Украйна е доказателство, че Перестройката продължава.
302
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не може да спре разпадането на империята.
301
10
 
6
 
! Отговори
xxx преди 9 години
До МишоПрав си на 100%! Само ,че в нашата родина виреят твърде много родоотсъпници маскирани като родолюбци( например другарят Сидер Ага от Ямбол) и всички невежи , тръпнещи от любов към Москва, които са толкова генетично увредени вече, че не могат да приемат очевадния факт-Русия не иска България да е свободна и самостоятелна! Доказвала го е много пъти, но тук *** лезйки и платените форумджии сипят провокации и лъжи! Хубавото е, че има хора като теб.
300
2
 
4
 
! Отговори
Атлас преди 9 години
хАмериканския "народец" не е лош-народец на търговци и смели иноватори,Руския народ също не е лош-иска веселба и да живее добре ...ОБАЧЕ елитите им са съставени само от гнусни оттайки и безумни ***.А за нашите джудженца....не само че са мънички тролчета и духовни *** ами са и мазни индивиди от третия пол.