Москва към страните с ПРО: Внимавайте!

Доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими
27 мар 2015 14:00, Екип на Bulgaria On Air
586
Москва към страните с ПРО: Внимавайте!
Снимка: bgonair.bg

Москва каза какви ще са последствията, ако Киев получи оръжие от САЩ. Властите в руската столица предупреждават страните с елементи на американската противоракетна отбрана да внимават. В документ на руското външо министерство се посочва, че доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими. От ведомството кометнират, че подобни действия от страна на САЩ директно ще поставят под заплаха и сигурността на Руската федерация.

"Ние сме принудени да отчитаме подобни войнствени планове и подстрекателски изявления", заявява говорител на руското външно министерство Александър Лукашевич. Той отбелязва, че разполагането на въоръжения и техника на САЩ в Източна Европа е нарушение на основополагащия акт "Русия-НАТО".

В документа се казва още, че Алиансът поема ангажимента да се въздържа от разполагане в Източна Европа на съществени военни сили на постоянна основа.

"Ако системата на САЩ за противоракетна отбрана носи реална заплаха, предупреждаваме, че можем да въздействаме на страните, които ще разположат елементи на ПРО на своите територии", каза Лукашевич.

Официалният представител на руското МВнР добави на 26 март 2015, че не е изключена среща на външните министри от Нормандската четворка, но че сега главното е работата на контактната група.

"Нормандският формат в никакъв случай не бива да сменя контактната група, която трябва да работи по тези задачи, които произтичат от комплекса мерки, приети в Минск на 12 февруари 2015. Ние естествено не се отказваме от диалог на каквото и да било равнище. Струва ми се, че последователността на събитията в нормандския формат абсолютно налага полагането на колективни усилия в рамките на контактната група. Трудно е да се прогнозира какво ще стане после. Не изключвам, че е възможно да се наложи участие на министри за решаване на някакви големи проблеми", каза Лукашевич на брифинг на 26 март, цитиран от РИА Новости.

Според него контактната група за Украйна не се е събирала от две седмици заради събитията в региона и тези решения, които са взели украинските власти "в изменение на Минските договорености".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


586
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и само както си стоял Колов го лепнал един път и шампиона пада на пода. Съдията започнал да брои секундите до 10, а Колов пита един от мениджърите: к'во прави тоя(за съдията)?Мениджъра: брои на коя секунда ще стане. Колов го погледнал изненадано и му казал: Как ще става тоя ве? Няма повече да става, аз в България в Родопа бях касапин- телетата ги убивах с един удар.
338
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шампиона го бухал, бухал и свършил рунда. Нашият сяда на столчето и мениджърите идват при него и му казали, човече а ти не можеш ли да си вдигнеш ръцете и да се пазиш от ударите му?Колков: ама имам ли право? Те: разб ира се. Почнал втория рунд, нашия вдигнал ръцете и оня пак го замелил. Свършил рунда и ония идват пак при нашия: Човек, а ти случайно не можеш ли да замахнеш и да се опиташ да го удариш? Колов: ама имам ли право? те : Е как да нямаш бе.Почнал третият рунд и само както си стоял
337
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 466Една забавна история измислица за великият Дан Колов когато отишъл в Америка да си търси хляба. Разхождал се по улиците на един град и по едно време го виждат случайно 2-*** мениджъри на световния шампион по бокс и се приближават така до него и го питат- работа ли търсиш? Той: да. Бе гледаме те яко момче си, ако ти дадем 500 долара ще се изправиш ли срещу нашия шампион да потренира малко над теб като спаринг партньор? Колов се съгласил. Излизат на ринга и Колов стои като дърво.
336
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"разполагането на въоръжения и техника на САЩ в Източна Европа е нарушение на основополагащия акт "Русия-НАТО" - казано директно, това си е открито тласкане към военен конфликт.
335
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се бият двама боксьори, качват се на ринга и единия казва:-Свали гарда! Остави се да ти нанеса съкрушителни удари от самото начало!
334
18
 
42
 
! Отговори
123 преди 9 години
САЩ и Саудитска Арабия бомбардират Сана, без резолюция на съвета за сигурност. Кажете ми сега кой е агресорът. Какво прави САЩ в арабския свят? ИНТЕРЕСИ. Русия си присъедини Крим, който е изконно руски без един изстрел. Киев и сега обстрелва източна Украйна. Европа мълчи. Пак Русия агресор. Разберете хора - най големия агресор са САЩ. Нашият президент ни скарва с Русия и рано или късно трябва да бъде съден за нанесени вреди на държавата
333
16
 
15
 
! Отговори
Правда преди 9 години
Щом като Путин забранява на Украинците да получават американско оръжие, нека той да достави същите оръжия , с които снабдява сепаратистите. Най-големите доставчици на оръжие в света са Русия и Сащ и отчсти великобритания и Франция. Украинците могат да си купят от тези държави, но Путин не им продава. Путин трябва да направи така както с Индия и Пакистан, за решаване на техния проблем в Кашмир - и на двете държави доставя еднакви оръжия.
332
16
 
34
 
! Отговори
ПЕРСИЯ преди 9 години
и да крещя ,че не мразиме Русия нашите политици го правят. Руснаци ние не ви мразиме а обичаме. В капана нато ни вкараха шепа хора -да се разберат с вас като ракетите са насочени към България
331
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путин го чака съдбата на милошевич...звездите ми го говорят...
330
13
 
28
 
! Отговори
атакев преди 9 години
ЛАТО ХЕМ НЯМАТ РАКЕТИ И СКЛЮЧВАТ ДОГОВОРИ С РУСИЯ,Т.С.НОСИТЕЛИ ЗА СПЪТНИЦИТЕ СИ,ХЕМ СЕ ЕЖАТ,КАТО В ПРЕРИЯТА С ЕДИН ПИЩОВ ДА ВЗЕМАТ ЗЛАТОТО НА ПРИЯТЕЛЯ СИ.РАЗБЕРЕ БЕ *** РУСИЯ НЕ Е ХАПКА ЗА ВАШИТЕ УСТА,ИМА ЛАЗЕРНО,ИМА НЕОТРОННО ОРЪЖИЕ И КАКВО ЛИ НЕ.НИЕ СМЕ НА ТОПА НА УСТАТА,ТОВА Е ЛАТО ДРУГ ДА УМРЕ , А ТЕ ВЗЕМАТ ПЕЧАЛБАТА,ЛИБИЯ,СИРИЯ,КОНГО,КУБА,ВЕНЕЦУЕЛА,ПАНАМА,ВИЕТНАМ,КОРЕЯ,ИРАК,ИЕМЕН ,ИЗТОЧНА ЕВРОПА,ЗАП,ЕВРОПА И ДР.ГОЛЯМ Г ,НЕ СЕ НАЯДОХА,НЕ СИ НАПЪЛНИХА ЧЕРВАТА ДО КОГА,ТОЗИ ПЪТ КРАЙ.
329
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо "падна " самолета над Франция? През гугъла: Американские лазерные испытания стали причиной уничтожения авиалайнера Germanwings
328
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо "падна" самолета над Франция? През гугъла: Американские лазерные испытания стали причиной уничтожения авиалайнера Germanwings
327
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадеца вика: Дръжте крадеца!
326
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Постинг 455 към: 449
325
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 447: "...казваш, че хамериканеца и НАТО не са агресори спрямо Русия, да попитаме сърбите..."Личи, че антиамериканизмът те е заслепил до талибансо ниво.
324
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 437: Украйна, Грузия, Молдавия....ли смяташ за "чужди агресори" от които твоя нов Сталин брани "непревземаемата им страна" ?
323
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
https://youtube/watch?t=14&v=azP2FOpbEYEИстината за американската политика към Европа и Русия.
322
6
 
4
 
! Отговори
масквич преди 9 години
Същите инженери дето измислиха масквича им измислиха и ракетите....*** да се молят да не им дотрябват ''безаналоговите'' им ракети
321
4
 
7
 
! Отговори
абе преди 9 години
Рушките дерма освен да плашат с ракетите си друго могат ли...
320
2
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 435Той що така Сталин не е обяснил за мизерията на руският народ на самият руски народ за сметка на непревземаемата им страна от чужди агресори?