Загиваме, aко не превземем Космоса

Трябва да намерим убежище извън Земята, убеден е Хокинг
28 апр 2015 10:40, Александър Попов
230
Загиваме, aко не превземем Космоса
Снимка: Reuters, архив

Човечеството трябва да усвои космоса и да се засели извън пределите на Земята, иначе е обречено на гибел. Такава гледна точка изрази световноизвестният английски физик-теоретик Стивън Хокинг на лекция в операта в Сидни, цитирана от агенция ТАСС и БТА.

"Ние трябва да продължим да изследваме космоса заради бъдещето на човечеството. Аз не вярвам, че ще преживеем следващото хилядолетие, ако не се отправим отвъд пределите на нашата крехка планета", заяви ученият.

Хокинг общува с австралийската аудитория в операта в Сидни с помощта на холографска технология от своя офис в Кембридж. В края на лекцията си ученият даде някои напътствия на събралите се в залата.

"Гледайте нагоре към звездите, а не надолу под краката си. Опитайте се да осъзнаете това, което виждате и се замислете над това защо съществува Вселената. Бъдете любопитни и колкото и да е труден животът, винаги в него може да се постигне нещо. Важно е да не се предавате", посъветва аудиторията ученият.

Физикът нееднократно е предупреждавал световното научно съобщество за опасностите, които в бъдеще грозят човечеството.

През месец февруари той заяви, че хората са длъжни да колонизират други планети, за да "застраховат" съществуването на своя вид. Това може да се окаже единственият начин за запазване на човечеството, твърди Хокинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: космосСтивън Хокинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гошо 136haha sega ostawa da obqsnish samo kak uspq da razdelish na 0 i moze i da ti powqrwam na smetkite :)))ako 10x0=5x0 => 10=5 wtf ?towa e matematika za purwi klas priatelu, ti neq ne znaesh a mi goworish za ... Einstein
125
19
 
7
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
ДАРЕТЕ МУ НА ТОЗИ МАЛКО ПАРИ ДА СИ НАПРАВИ ЧЕНЕТА... МОЖЕ И ДА ЗАПРИЛИЧА НА ЗЕМЛЯНИН...
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 190. Фашист !!! Путин е най-високия човек живял някога/човек е условно казано,защото е ясно,че той е Бог/. На теб ти изглежда нисък,защото американците ти слагат аспартам в храната и така получаваш халюцинации. Същи и 24 кадър в телевизията ти пречи да видиш нещата. Споко,скоро ще минеш на чиста руска диета и много неща ще ти се изяснят.
123
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да точно, особено с този алчен манталитет на хората и космоса ще им стане малък , ех btw тоя първо да каже ,кака се живее в харония на земят и после да дрънка за космоса и
122
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма страшно. Путин отдавна е бил до края на Вселената и обратно.Всъщност той е създал самата Вселена. Дръжте се за него и няма да сбъркате.
121
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Би било страхотно, ако го превземем, жалко, че няма да го доживея. И все пак, за мен най-притеснителното е количеството хора, и темпото, с което се увеличаваме. Може би ни трябва нов Хитлер, а не Хокинг.
120
1
 
1
 
! Отговори
До проф.Елица Павлов преди 8 години
Отговори ми, защо се преподават тези теории а не теориите на проф.Елица Павлова и ще си отговориш сама. Много точно мнение си написала че зомбита не са нужни, но да казваш нещо, без да го подплътиш те превръща в .... лицемер.с Уважение,акд. д-р. ф.н. Кочо Идиотев
119
2
 
0
 
! Отговори
До Д-р Гроздев преди 8 години
Не те знам какъв доктор си ама айде...по името ти се сещам.Карнобатски беше преди нъл тъй :-) Казано е с алкохолици и невменяеми не спори!!! Те нямат какво да губят
118
3
 
2
 
! Отговори
проф.Елица Павлова преди 8 години
Не ви знам познанията по физика и елементарна логика ,но понеже гледам неохотни сте да си напрягате мозъците особено и всичко в главите ви е една боза та..ома още наивници вярващи в глупостите на Айнщайн и Нютон.Направо се чудя дали си заслужава да продължавам дискусията и да ви вдигам нивото тук в форума .Едва ли оставям ви развивайте се и четете повече .Зомбита на никому не са нужни.
117
2
 
1
 
! Отговори
До различен преди 8 години
Ето, почна сама да си пише, д-р Гроздев ти го каза много хубаво, послушай го ;)
116
3
 
3
 
! Отговори
До Ели преди 8 години
Е каза си гонай накрая. Дразни те че един кравар го е казал (Нищо че е от Англия) а не светилата на руското космическо изследване. Почвам да си мисля че това е поредната опорна тока на Кутев. Плюй по краварите, независимо дали са прави! Ти прочете ли какви глупости си написала?!?!?
115
2
 
1
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
предния ми пост беше до 171
114
2
 
2
 
! Отговори
различен преди 8 години
....Един от малкото съм,които приветствуват Ели!Браво,моето момиче,че така открито и честно споделяш мислите си,на които повечето тук могат само да завиждат!И в *** си,ограничено и елементарно "мислене"могат само да злобеят на такива като теб!....Нали не си и очаквала тук в тази клоака някой *** да мисли като теб!Много ми е приятно,че-напук на всичко-все още има ХОРА тук-там между нас!Привет от мен!
113
1
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
до 172много добре съм запознат с Херметизма и изумрудените скрижали
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kosmosa ne ni iska. mnogo sme izostanali, ako ni iska6e 6te6e da ni pokani na planeti, koito sa s vyzduh, a ne da jiveeme v skafandri i parnizi i edna avaria iiii niama ve4e hora.
111
1
 
2
 
! Отговори
до 167 преди 8 години
не слагай херметиците в една графа с другите изброени. първо се запознай с философията им и тогава ги плюй." познай себе си и ще познаеш вселената и боговете" - Орфей.
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елито май е попрекалила с комиксите за конспирация! Да беше прочела като за начало учебниците за средно образование пък после коментирай!
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До антиЕСти си знаеш
108
5
 
1
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
до 156а ти недей да четеш толкова много езотерика и не се уповавай на херметичните закони и на някой лъжеученич ,такива като на Зеланд,Кехоу,Ани Безант,Ошо ,Рьориховците,Щайнер Алис Кроули,Питър Карол и темподобни ,изчел съм ги всички преди да стигна до БОГ ,но за съжеление минах по този грешен път
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i koi shte se preseli v kosmosa pak tia niakolko, koito imat pari pyk drugite da mryt.