Нова престрелка в Куманово

Полицаи са завардили всички входове в квартал Диво селище
Обновена: 10 май 2015 11:24 | 10 май 2015 10:15,
208
Нова престрелка в Куманово
Снимка: БТА

28 часа след началото на престрелката в Куманово, отново се чуват изстрели, предаде македонското електронно издание Telegraf, цитирано от "Фокус". Изданието посочва, че служители на полицията има на всички входове в квартал Диво селище в Куманово.

През нощта в града е било мирно, но от сутринта отново се чуват изстрели. Хеликоптери и безпилотни самолети прелитат над града, а се чуват и сирени на Бърза помощ. Забелязва се полицията да влиза в отделни къщи, а от една от тях се издига дим.

Министърът на вътрешните работи Гордана Янкулоска заяви, че петима полицейски служители са убити, а над 30 са ранени при операцията срещу група въоръжени мъже в албански етнически район в Северна Македония. По-късно стана ясно, че един от ранените служители на реда също е починал в болница, като общият брой на жертвите става шест.

Още по темата

Еврокомисарят по разширяване Йоханес Хаан поиска в Република Македония да бъде извършено пълно разследване на събитията, станали в района на Куманово.

"Дълбоко съм загрижен от събитията в региона на град Куманово, както и за загиналите и ранените там. Искам властите и всички политически лидери, като и лидерите на общностите да си сътрудничат, да възстановят мира и да направят пълно разследване на събитията по един напълно законен и прозрачен начин", се казва в съобщението на Йоханес Хаан.

"Искам всички фактори да демонстрират въздържаност. Трябва да бъде избегната всякаква ескалация, защото това е в интерес на стабилността на държавата", пише още еврокомисарят по разширяване на ЕС.

България изразява също загриженост по повод събитията в град Куманово.

"Изказваме съболезнования на семействата и близките на загиналите и ранените. Надяваме се сигурността в засегнатите райони на града да бъде възстановена възможно най-бързо и да се избегне по-нататъшна ескалация на напрежението и увеличаване на броя на пострадалите”,  пише в съобщение от външното министерство.

"Призоваваме всички политически фактори към отговорно поведение, в името на стабилността на Република Македония и региона. Считаме, че статутът на Република Македония на страна – кандидат за членство в НАТО и ЕС изисква бързо, прозрачно и цялостно разследване и установяване на случилото се, както и предприемането на всички съответни мерки в духа на върховенството на закона", завършва съобщението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време е армиите на Христа да поемат на поход към Тирана,ама докато блюдолизци и краварски *** феодалстват над бащино ми огнище,шиптъри и башибозук ще тъпчат родната земя.....
72
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само *** да се трепят.без цивилни мирни граждани
71
6
 
18
 
! Отговори
Divide et impera преди 8 години
Да му мислят обикновените македонци, които аха почнаха да търсят сметка на властниците и им снесоха тази уйдурма! По-независимите македонски медии вече правят връзка между тази акция на АНО и ДСИ. Явно усетиха, че им пари под краката и решиха да отвлекат вниманието от далаверите на Груйо и сие и да го пренасочат към стари рани... Този приом го знаем много добре - от Вова и Ердоган, та до наш Груйо от сън да ги събудиш, ще ти изрецитират разделяй и владей!!!
70
3
 
8
 
! Отговори
до 124 преди 8 години
Щом са хора значи могат да се манипулират не зависи какво изповядват,никой религия не те кара да убиваш на произволи!Утре може и ти да попаднеш като оня Лубиц който разби самолета а Алпите и да те четем по новините
69
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най лесно се манипулират промити от религия мозъци, в случая ислям. Спретват им Майдан, също както в Киев, същите хора, същите цели...Отделно исляма е онкологичното заболяване на Европа...
68
13
 
15
 
! Отговори
Горд русофил преди 8 години
Благодарско другари! Вечна слава на другарите Сталин, Тито и бай Гошо, които ни оставиха тази прекрасна и процъвтяваща държавица, управлявана от честни и харазматични хорица!!! Трябваше да си доизпълнят идеята и да създадат Шопска, Мизийска, Тракийска и Добруджанска държави! Тогава нямаше да има само по един Волен, Пеевски, Доган и Груйо, ами поне пет - по един във всяка една околия ;) Югославия и Русия - вечни другари на Клета България; НАТО и ЕС - вън! ПС Искаме в Туски поток с аркадашите!
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен116ти братче вече си наказан но моля те не ни мъчи и нас твоето наказание си е твое изтърпи си го бре пак те моля не ни мъчи с теб и ..... :)
66
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече от половината жители на Македония са албанци и е крайно време част от Македония да бъде дадена на Албания. А в Украйна няма руснаци, а има руска агресия и русия трябва да бъде наказана с ядрен удар
65
6
 
25
 
! Отговори
USA преди 8 години
Доволни сме. Всичко върви по план.
64
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега албанците може да обявят Куманска НР и Дива НР и да се побратимят са лугаската и дУнецката НР !
63
0
 
12
 
! Отговори
st преди 8 години
Taka e v prostashkite strani kadeto upravlqvashtite sa prestapnici a narodite robi.
62
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 Македонски език няма,македонската литературна норма е една от трите книжовни норми на българския език. 2 Македонската история е измеслена от Уолт Дисни
61
5
 
17
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
Някои тук призовават да разделим Македония с албанците!А не мислите ли, че ще си вкараме опреден брой албанци в нашата страна?И започват проблемите.....
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последиците от Югославия
59
0
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
Василев, че започна война между рускити и американските енергийни корпорации не подлежи на съмнение!Че България е поставена в поза партер също!Но според теб какво следва нататък?
58
4
 
8
 
! Отговори
БГ преди 8 години
КАК НЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ПРЕМАХНЕ ТЕЗИ ХАМЕРИКАНСКИ ЛИДЕРИ, ЦРУ-ТА...........
57
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦРУ..НАТО...КАПИТАЛИСТИТЕ И СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИСТ-САЩ СА НАЙ ВРЕДНИТЕ НЕЩА НА ЗЕМЯТА!
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коминтернът е съюз на работници и селяни, водени от прогресивната интелигенция, за избягване на световни военни конфликти, в които основно са загивали именно работници и селяни.Без Коминтерн, новата световна война е неизбежна.
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е това руско-сръбско формирование БЮРМ да бъде разтурено, алабнците да си одат у Алабния, Българите у България
54
0
 
2
 
! Отговори
BOSS преди 8 години
Нищо не хващам аз от Криминалните типове там , няма далавера