Тук е китайският флот. Вън – послание към US самолет

P8 Poseidon прелетял над изкуствени острови, създадени от Китай
Обновена: 21 май 2015 14:13 | 21 май 2015 11:52, Елка Василева
273
Тук е китайският флот. Вън – послание към US самолет
Снимка: архив, Reuters

Самолет на американските ВМС прелетя над изкуствените острови, които Китай създава в Южнокитайско море, провокирайки китайския флот да отправи неколкократни предупреждения за напускане на района, съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от Ройтерс и ДПА.

Кореспондент на Си Ен Ен, който бил на борда на Р8 "Poseidon" - най-съвременния разузнавателен самолет на американските въоръжени сили, каза, че китайците са отправили общо 8 предупреждения.

"Тук е китайският флот. Моля, напуснете, за да се избегнат недоразумения", се казвало в радиопосланието на английски до екипажа на самолета.

В един момент американските пилоти отговорили, че са в международното въздушно пространство, но китайският оператор им се сопнал: "Тук е китайският флот. Изчезвайте!"

Днешният инцидент, както и отправени неотдавна предупреждения до филипински военен самолет да напусне същия район около архипелага Спратли в Южнокитайско море, говорят за това, че Пекин се опитва да установи забранена военна зона над новите си острови, отбелязва Ройтерс.

Някои експерти се опасяват от риск от конфронтация, особено след като служител на САЩ съобщи миналата седмица, че Пентагонът обмисля изпращането на военни самолети и кораби, за да предявят претенции за свобода на навигацията около изгражданите от Китай острови.

Китай си навлече международни критики за плановете си да разшири няколко рифа и да построи военни обекти върху тях очевидно в подкрепа на териториалните си претенции.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eii, kasket, mnogo si silen ot divan4eto.
134
7
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Няколко много ентусиазирани ЦРУ-*** (или просто ***) пишат глупости, но китайците създават съюз с Русия, към който явно или неявно клонят доста повече държави от Куба и КНДР. Да не казвам, че точно Куба и КНДР не участват. Този съюз може да разчита на военната мощ на Русия и на китайската икономика и въобще не е за подценяване. Рано или късно ще се стигне и до открита конфронтация със САЩ - изглежда неизбежно. Тогава и съюзниците на САЩ ще го отнесат...Бог да пази България!
133
3
 
6
 
! Отговори
Унуфри преди 8 години
Аз пък харесвам повече Пепси Кола отколкото Кока-Кола.
132
24
 
14
 
! Отговори
Martin преди 8 години
Аз немога да разбера защо всички мразят Америка, може би защото имат добър стандарт на живот и притежават неща за които повечето българи си мечтаем и защо си мислите , че Китаи и Русия са 'добрите' та те са комунисти ако я няма Амери кой зана какво ни чака ( те са балансът) , защо не спрете да използвате американски марки като кока кола, жилет,гугъл,фейсбук,майкрософт,интел,епъл,найк,пепси,памперс,амазон,федекс,юпс,ибей,ютуб,яху,гуд иър,дурасел,енергайзер,авон,ревлон,виктория сикрет..филми......
131
23
 
7
 
! Отговори
А ти коя си! преди 8 години
Китайският флот иска да бъде пометен явно. След около двадесетина години могат и да стигнат въоръжението и силата на САЩ. Преди това едно във едно ще ядат бой.
130
12
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Китай може само тихо да псува американските Посейдони под сурдинка, не повече. Притеснявайте се за руската хунта в Приднестровието, защото Украинският парламент на базата на показанията на двамата пленени грушники призна *** за агресор и денонсира сички военни съглашения и в частност това за транзит на фашистки войски към Приднестровската НР. Сега ФР трябва да разоръжи частите си, за да си прибере хората като мирни и законопослушни цивилни граждани.
129
1
 
1
 
! Отговори
и преди 8 години
Хайде-е-е-е,намерихме още една нация,която ще боготворим с изплезен език,само ще ги чакаме да се наведат и ...сме ние
128
13
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Май не знаехте, че 40% от гражданските самолети в цял свят идват от САЩ, от заводите на фирмата Боинг. Бойните също 40% са на Локхийд Мартин. Автомобилите в света 30% са на GM. Селскостопанска техника 40% е John Deer и Case. Пластмасите са 50% Dupont. Фашистка *** не произвежда една стотна от това.
127
1
 
14
 
! Отговори
до на оружие преди 8 години
За какво оръжие бълнуваш,за онези с които навремето са играли на стражари и апаши ли?За каква война бълнуваш,за онази които са във филмите,и ти българино ще се мислиш,че си онзи американец,който не го ловят куршуми и сам унищожава цял батальон.С колко оръжие мислиш,че разполага България,и колко от тях може да влязат в употреба?Или си мислиш,че сме още под турско робство и ще се бием с черешови топчета и с приклада на пушките?България е бедна страна,неможе един изтребител да си позволи
126
0
 
7
 
! Отговори
!!!!!! преди 8 години
До rangerНа китайската нация не са им нужни самолети.Ако се наложи ще ги премажат като лавина
125
0
 
5
 
! Отговори
haha преди 8 години
Само реалния сектор на САЩ______________________hahahahahhahahhahahhahhahahahahhahahah
124
32
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Единственото , което САЩ произвежда е попкорн---------САЩ произвеждат половината от гражданските самолети в света, половината от всички военни, най-добрите при това. Най-добрата химическа промишленост. Влакове и кораби - вкл. най-модерни самолетоносачи. Добиват 1/4 от световния нефт. Имат колосално селско стопанство. Снимат най-добрите филми. Само реалния сектор на САЩ е два пъти по-голям от целия брутен продукт на Фашистка ***.
123
9
 
30
 
! Отговори
На оружие преди 8 години
Да се включим във войната на Китай срещу терористите от САЩ.На оружие българи!
122
13
 
7
 
! Отговори
4epa преди 8 години
RUSIA DA VDIGNE PARVO STANDARTA NA JIVOT NA GRAJDANITE SI ,SLED TOVA DA DRANKA MRATVA STOMANA !!!!!
121
8
 
44
 
! Отговори
проруска преди 8 години
Навсякъде се врат тия американци! Мислят, си че целия свят е тяхен, но този път си намериха майстора.
120
2
 
30
 
! Отговори
Чан фон Фан преди 8 години
Или Фан Фан Лалето по китайски! Брех тия американци много нагли бе! Що не си седят в Суда Бей Филипините, а се влачат тука и слухтят. Ама че са тарикати.
119
31
 
6
 
! Отговори
ranger преди 8 години
До Фан Мой ЧенМного си сгрешил товарищ! Ако много държиш да ги посрещнеш, може да го направиш вече в централен Сибир. В далечният изток, твоите руснаци скоро ще се нуждаят от "путевка" и виза за да видят роднините си във Владивосток и Хабаровск. Виза, китайска виза ще им е нужна льльо! А за американците не се грижи. Все още техни самолети летят над Китай, не китайски над САЩ!
118
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха, путлерастите си свършват на гащите като прочетат някоя такава новина, която най-вероятно е напълно измислена, за да провокира кликания и коментари от преливащата от евразийски *** българска задунайска губерния...
117
5
 
56
 
! Отговори
Фан Мой Чен преди 8 години
Не е за препоръчване да се закачаш с Дракона! Все пак той е ТРЕТАТА ВОЕННА СИЛА В СВЕТА! С 2.5 млн подготвени бойци и добра техника. Имат опитни модели самолети 5-то поколение. Скоро ще ги сложат на конвейра. Съюзник им е ВТОРАТА ВОЕННА СИЛА В СВЕТА - РУСИЯ. Така, че първата военна сила, ама тя не е точно това всъщност, ще трябва да внимава, да не настъпи мотиката! Учете китайски - труден е, ама си струва! Защото утре ще ги посрещате на Цариградско шосе и ще си дърпате оченцата, *** гадни
116
1
 
18
 
! Отговори
Феликс преди 8 години
Имаше една песничка на AC/DC подходяща за случая:"Get your jumbo jet out of my airport!"