Тук е китайският флот. Вън – послание към US самолет

P8 Poseidon прелетял над изкуствени острови, създадени от Китай
Обновена: 21 май 2015 14:13 | 21 май 2015 11:52, Елка Василева
273
Тук е китайският флот. Вън – послание към US самолет
Снимка: архив, Reuters

Самолет на американските ВМС прелетя над изкуствените острови, които Китай създава в Южнокитайско море, провокирайки китайския флот да отправи неколкократни предупреждения за напускане на района, съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от Ройтерс и ДПА.

Кореспондент на Си Ен Ен, който бил на борда на Р8 "Poseidon" - най-съвременния разузнавателен самолет на американските въоръжени сили, каза, че китайците са отправили общо 8 предупреждения.

"Тук е китайският флот. Моля, напуснете, за да се избегнат недоразумения", се казвало в радиопосланието на английски до екипажа на самолета.

В един момент американските пилоти отговорили, че са в международното въздушно пространство, но китайският оператор им се сопнал: "Тук е китайският флот. Изчезвайте!"

Днешният инцидент, както и отправени неотдавна предупреждения до филипински военен самолет да напусне същия район около архипелага Спратли в Южнокитайско море, говорят за това, че Пекин се опитва да установи забранена военна зона над новите си острови, отбелязва Ройтерс.

Някои експерти се опасяват от риск от конфронтация, особено след като служител на САЩ съобщи миналата седмица, че Пентагонът обмисля изпращането на военни самолети и кораби, за да предявят претенции за свобода на навигацията около изгражданите от Китай острови.

Китай си навлече международни критики за плановете си да разшири няколко рифа и да построи военни обекти върху тях очевидно в подкрепа на териториалните си претенции.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До янко Едно ембарго на Китай може да ги принуди да купят Щатите. Не го правят просто защото те са най-големия им пазар. Освен това, правят толкова много работи и притежават толкова много "know how", че не е сигурно кой ще пострада от ембаргото...
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До MartinМрази - обича са категории от детската градина.Очевидно нямате представа, що за манталитет имат американците. Не иде реч за обичане и мразене, а за преценка. Трезва, по възможност и уверявам Ви, базирана на опит - безсърдрчните, студенокръвни, изкарани от калъп, кухи, зомбирани янки, които се перчат с гаджети и руснаците. Хвърлете едно око на парада от 9-ти май и от Безсмъртния полк.Тези си умират за родината, а не защото им плащат.НЯМА ЗАЩО ДА ГИ СРАВНЯВАМЕ разликата е огромна.
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ninjaСъвсем точно ли ги изчислихте 20-те години?Нямате представа, как развиват и осъвременяват всичко в момента.Имат една тв - звезда тв - погледайте предаването "военна тайна", например.
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До янкоПу, пу да не ги урочасаш, че като си отворят границите и хукнат към Европата, с голи ръце ще ни издушат - най-общо казано. Това се нарича еднопластово мислене или детинщина - сега ще му разбия носа, щото днес мога. Нищо, че утре като ме захване ще ме натроши целия. Нали сега съм "пич"!
151
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тука вече американците ще ударят на камък,даже не знам дали сами осъзнават какво правят.....
150
0
 
2
 
! Отговори
ninja преди 8 години
До GENERAL GADORIANНапълно съгласен, но като цяло никоя супер сила все още не е в състояние да се справи с добре организирана партизанска войска ..още повече ако последната е подкрепяна солидно негласно политически, а и с оръжия и средства.... Но ми е забавно ....осем предупреждения .... ако сме обективни на Американците им е било през тръбата на пито..... осем пъти ...любовни бележки ли са си разменяли ахахахаха.
149
11
 
5
 
! Отговори
оня преди 8 години
В този сайт повечето са някакви комунисти и социалисти.
148
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китай не Балканска държавица!
147
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в самолета се е развоняло яко! Въпреки, че както съм слушал, впенните пилоти носели памперси. Ония са преливали!
146
4
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Ха-ха, с Китай не мож се е**вате, а? ;-)А познай кой ще откъсне главите на Ротшилдовци и тем подобни... ;-/
145
2
 
6
 
! Отговори
usa преди 8 години
Mıazia tazi darjava. Ni6to na sveta ne moje da me nakara da obikna u s a . Vsi4koto zlo na zemiata ide ot neia. Dano q nqma pove4e .AMİN.
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До MartinМалеййй, колко си смешен! Не е истина! Половината от изброените марки са европейски бре, интелегент!-----------------------------------Като коя например? Щот и аз исках да му натрия носа ама май всичките са хамерикански
143
9
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Вие наистина живеете в някакъв измислен свят. Американците не са глупави в Китаи живеят много хора които изповядват различни религии, а разликата между крайно бедни(преобладаващи) и крайно богати е огромна, гражданска война е напът в Китай и то в близко бъдеще и то такава, че ще засрами тази в Югославия. Америка и западните съюзници доведоха до разпада на СССР , а какво остава за Китай, а и Америка не е само те си имат силни съюзници като Англия и Израел, но всеки от нас има право на мнение.
142
2
 
19
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Американците разчитат на самолетоносачите си. Китай и Русия нямат. Обаче имат много интересни оръжия за скапване на спътниковите комуникации и имат много хубави ракетки против самолетоносачи. Руснаците както видяхме имат система за заглушаване на системата ЕГИДА. Тази система е комплексна бойна система за защита на корабите. Обаче като угасне и корабите стават беззащитни мишени. Абе общо взето ако тия три държави се ступат със света е свършено веднъж завинаги. Атомното оръжие е май предопределен
141
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До MartinМалеййй, колко си смешен! Не е истина! Половината от изброените марки са европейски бре, интелегент!
140
0
 
3
 
! Отговори
Чичо Мичо преди 8 години
До ninjaСкоро ще видим дали е така!
139
35
 
15
 
! Отговори
ninja преди 8 години
Русофилите могат да цъкат минуси колкото искат, но Русия и Китай са двадесет години назад технологически спрямо САЩ, що се отнася до военно дело.
138
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китай и Русия да привлечат Япония на тяхна страна и да разкарат всичките кораби и самолети на САЩ.
137
7
 
10
 
! Отговори
Biser преди 8 години
До 219 ами ако спрем да изпозваме рускуте изобретения и постиженията и в науката знаеш ли каде ще се върнеш. Менделев,Ломоносов и тъи на татък.
136
16
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Бригадир с каскет Никъде няма да марширува руската армия, успокой се. Фашистка Просия е капиталистическа държава, но слабичка.