Камерън към Юнкер: Европа трябва да се промени!

Британците не били доволни от статуквото
Обновена: 26 май 2015 08:43 | 26 май 2015 07:19, Анисия Иванова
23
Камерън към Юнкер: Европа трябва да се промени!
Снимка БТА

Британският премиер каза на председателя на Европейската комисия, че страната се нуждае от нова договореност с Европа, предаде Ройтерс.

Дейвид Камерън се срещна с Жан-Клод Юнкер снощи, преди да представи своите виждания за реформи в Съюза пред други национални лидери през седмицата. Разговорът между двамата е бил фокусиран върху реформирането на Европейския съюз и предоговарянето на отношенията на Обединеното кралство с Брюксел, заяви правителствена говорителка.

По думите й премиерът е подчертал, че британците не са доволни от статуквото и смятат, че ЕС трябва да се промени, за да отговори на техните опасения. Юнкер отново заявил, че желае да постигне справедлива сделка за Великобритания и че "ще се старае да помогне". Двамата се съгласили, че са необходими още дискуии.

Камерън започва обиколка в пет европейски столици тази седмица - първо в Дания в четвъртък за работна закуска с премиерката Хеле-Торнинг Шмид, преди да замине за Холандия за разговори с премиера Марк Рюте, а след това ще вечеря в френския президент Франсоа Оланд в Париж, а в петък ще се срещне с полската министър-председателка Ева Копач във Варшава и с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин. Камерън възнамерява да разговаря с всичките останали 27 лидери от ЕС индивидуално преди заседанието на Европейския съвет в края на юни, когато се очаква да изложи по-подробно плановете си за реформи.

По време на вечерята в премиерската резиденция Чекърс (пролетна салата, бекон (pork belly) и лимонов баварски крем)
Камерън и Юнкер са обсъдили също гръцката икономическа ситуация и украинската криза, включително продължаване на санкциите срещу Русия по-късно тази година, добави говорителката, цитирана от Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Всеизвестен факт е че,Англия е икономическата мощ а САЩ военната мощ.Те са един фронт разделен на две.Англия играе шефа!!Тя не се набива на очи.Тиха и консервативна балансирана политика държи ,но в същото време играе подмолно.За демокрация говори а колонии държи,погледнато от всички страни Англия е "СКРИТА ЛИМОНКА"
19
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Ще се радвам един ден Англия да не е в ЕС, а Шотландия да е!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
хах преди 8 години
До До 17Политиката винаги е много по-проста игра, отколкото изглежда отстрани.
17
1
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Ние както винаги си приказваме глупости тука, отделяме Англия от краварията. АМИ ЧЕ ТЕ СА ЕДНО И СЪЩО БЕ!!!!! ОТКЪДЕ ПРОИЗЛИЗА сащ? Да не са паднали от Марс "американчета"? Покрай англичанска, ирланска, френска, италианска, испанска и т.н *** са заминали и много умни и амбициозни хора. НО ВСИЧКИ СА БИЛИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!!! Това е наследствен ген, как сега някои се опитват да го разделя, им се чудя!! А горките негърчета (пардон, сега афро-американци) са им (и сега) слугували! ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ!!!!!!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
фантазийте на путинофила
15
1
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 8 години
Съжалявам, но тотално бъркаш нещата и разсъждаваш малко елементарно. Че Англия ще излезе от ЕС това е ясно, този клуб вече се напълни с бедни роднини, а не това е целта на тези "аристократи" и стари колониалисти. Те ще се отделят и ще придърпат още три-четири най-богати и "избрани" държави. Това е, а останалото "простолюдие" ще се пържи и топи в собственната си мас. Но не знам, мисля че имигрантите ще им объркат сметките. Както винаги, кравари нещо кроят, а се получава точно обратното...
14
1
 
7
 
! Отговори
хах преди 8 години
Камерън иска да е новата Тачър, да спечели нов british rebate или нов opt-out, но не е уцелил нито времето нито хората. Сега, когато на ЕС висят гръцкия и украинския проблем, той ще бъде много по-несклонен да прави нови компромиси, та било то и за английската икономика. А ако на Камерън му захлопа съвсем дъската и излезе от ЕС, трябва да му се ограничи достъпа до ЕС-вътрешния пазар - за отрицателно време БВП-то им ще се срине с 30-40%. ЕС трябва да е гъвкав, но не за сметка на бедните си членки.
13
0
 
6
 
! Отговори
do 11 преди 8 години
Ми вади листа и пиши реформи и ги предложи. Какво питаш във форума. Питай Боко, Станишката, Царя и другите български "лидери", защо не правят реформи.
12
2
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Sieg!Heil!Пасва му идеално на мутрата и мисленето.
11
2
 
20
 
! Отговори
дажафка за кокал преди 8 години
Англия без Европа е кръгла нула. Ще се свие до незначително обедняващо островче, близо до континента. Само плашат гаргите, че ще излязат от Европа - всъщност искат да спечелят още привилегии.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо само те ще си предлагат рефорим, които разбира се ще са в техен интерес?Защо другите също не предложат реформи за нещата, които не им харасват?Например ние - всичко ли ни харесва в тази свръх бюрократична структура, където не се знае кой всъщност взема решенията и защо ги взема, а ние трябва само да изпълняваме.Така не става.
9
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мултинационалните британски и американски корпорации изсмукаха и продължават да смучат ресурсите и робския труд на Африка. Постепенно се превръща в пустиня, а те ще ми разправят кои били диктатори и колко самите те са демократични. Ако има Бог, трябва да раздаде възмездие !
8
10
 
18
 
! Отговори
дъх преди 8 години
Не че ги обичам но ингилизите са първи в усещане на евентуална бъдеща опасност. Видяха май края на Европата.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Харесва ми как си вярва. Аз предполагам какво ще стане - почти нищо няма да промени, ще успее съвсем малка и незначителна част която не изисква промени в договорите, и ще се върне с това като голям победител :) На въпрос на който Великобритания не може да наложи вето тя е напълно изолирана. Ако бяхме само ние за преговори, досега нашите управленци-продажници да са клекнали, но например в Полша, Словакия или Унгария той ще чуе просто "Не". Може преспокойно да си прави референдума по-бързо.
6
1
 
7
 
! Отговори
ценител преди 8 години
"лимонов баварски крем"Адски вкусно!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми оправете си държавата, за да ви уважават. От какъв зор ще ви се "дава" без да сте доказали, че заслужавате.
4
4
 
9
 
! Отговори
££ преди 8 години
Основателни са опасенията на UK. Кралствата нямат нужда от разюздана демокрация. ...опасно е. Англия е остров и това е друг повод за опасенията. Влезе ли емигрант , там си остава. А бе причини за опасения много.
3
4
 
20
 
! Отговори
А преди 8 години
Камеран единствено няма да се среща с нашия Смехурко Палячкин ( президентшата ), защото така или иначе ми се диктува по телефона :D
2
4
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
ЕС не може да бъде променен от тези, които го създадоха. Факт !Въпреки приказките им, те нямат интерес да го променят, защото печелят от него именно в сегашната му форма.
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЛИЗА ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ НА ЕВРОПА!!