Германия зове за незабавен край на напрежението в Украйна

Щайнмайер заяви, че Г7 няма интерес да изолира Русия в бъдеще
5 юни 2015 12:34,
60
Германия зове за незабавен край на напрежението в Украйна
Снимка: bgonair.bg

Незабавен край на насилието в Донбас – за това призова германският външен министър Франк-Валтер Щайнмаер. Той обеща максимално бързо да потърси контакт с Русия и да поиска Москва да упражни влиянието си върху сепаратистите и да ги принуди да спрат огъня. В това време Украйна призова Съветът за сигурност на ООН да реагира незабавно на събитията в Мариинка.

Щайнмайер проведе среща с украинския си колега Павло Климкин в Берлин. След нея германският първи дипломат изрази притесненията си от нова ескалация на конфликта и подкрепи призива на френското външно министерство за безусловно спазване на примирието.

"Спешно трябва да си върнем контрола на ситуацията", изтъкна Щайнмаер. "Трябва да предотвратим връщането на старата ескалация и да гарантираме, че мирният процес, иницииран в Минск няма да дерайлира. Затова очакваме всички страни, особено сепаратистите, които са отговорни за последните сблъсъци, да се върнат към примирието".

Според украинския външен министър Павло Климкин ако Русия продължава да дестабилизира ситуацията, Г7 ще трябва да изпрати важно съобщение, което може би не трябва да изключва нови санкции срещу Русия.

От своя страна Щайнмаер заяви, че в дългосрочен план Г7 няма интерес да изолира Русия.

"Нуждаем се от Москва като конструктивен партньор в решаването на много други конфликти, особено в Близкия изток“, посочи германският външен министър.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
зико преди 8 години
Вярно и е прав, германския външен министър. Иначе руския войник може пак да марширува из Берлин.
37
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Блокиран в Днес 49Ок ще ги поставим но в формат един Украинец един Руснак и 3 други от произволни страни. Обаче също така ще ги сложим и между ЛНР/ДНР и Украинските военни и главорезите от НАЦбатальоните да видим кой нарушава МИНСК 2 или което се стигне до там Минск 31.Знаеш ли кой ще се откаже от наблюдатели пръв тогава? Потрошенко - Защото САЩ искат Война А без война няма пропаганда която само държи Украйна да не се взриви икономически и социално.
36
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Блокиран в ДнесКакто се казва смотри ако имаш нерви за товаyoutube/watch?v=D2msVMvGo_o
35
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Блокиран в Днес 46НАй- НАЙ- ГОЯМОТО РЕЖИСИРАНО ЛИЦЕМЕРИЕ беше когато Потрошенко излезе на летището след Дебалцево и каза изкарахме нашите части с минимални жертви. Опълченците воюваха още два дни в района докато изловят и последните Украинци. След това месец пленници на опълченците и Укряаински доброволци изравяха телата на Украинските военни паднали в котела *** Дебалцево. Официална Украйна не е признала жертвите още. Опълченците не вярваха на очите си какви трофеи взеха тогава.
34
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Блокиран в ДнесВ кое дали вярвам.
33
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Блокиран в ДнесНезнам за театъра , но няма да забравя клипа след първата бомбандировка в Луганск как един човек търси женаси сред пострадалите и пита една друга жена раздробена от кръста надоло къде да я намери. Или един на кото снимат семейство баща майка баба и две мънички дечица бягащи към Русия и настигнати от мина в колата на пътя и как ги бе прегърнала майка им.Не ми ги хвали тея украински *** дето стрелят по цивилни , че ще получа инсулт.
32
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Блокиран в Днес 43За разпнати Опълченци не знам, не съм виждал видео такова. Но съм виждал кадри от охранителната камера в центъра на Луганск и как в градинката падат ракети. След това записан от телефон материал в същата градинка и труповете на бабички и старци все още непокрити с нещо от приличие. Така както са загинали минути преди да снимат материала. Това режисура ли е? Или гадна действителност?
31
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Блокиран в ДнесУбиството на хора запалени живи не може да е пропаганда.Хората организиращи преврата ползваха крайната десница да им свърши работата, но я изпуснаха от контрол , след което тя ги свърши всички хубосии.Ако помниш имаше опит да бъдат спрени ултрасите, след превземането на власта, даже полицията застреля един от техните ръководители Сашко Белия но уви не се получи и сега война.А тя като почне е като спирала няма свършване докато единие не умре иа и след това.
30
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Блокиран в Днес 40Значи ти смяташ че хилядите снимки на убити в Донбас, на Разрушенията и стотиците часове видео с разрушения и интервюта с различни хора от 3-4 годишни хлапета до 80 годишни старци всичко това е режисирано? Защо по Украинските канали почти не дават разрушения максимум как техните войски как водят бой? Украйн и досега ли има превес във въоръжение? Или са Опълченците?Отговорите на тези въпроси са простички. Дори и да има някоя нарочно снимана сцена 99% от останалото е истина
29
1
 
1
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Блокиран в ДневникПоследното не се разбира.
28
1
 
4
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
До Блокиран в ДнесРуските *** имат свойството да се подкупват срещу определено количество парични знаци.Аха ясно, руските *** го правят за пари.А американските *** го правите за удоволствие.....Брей какви сте били възвишени :)
27
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Блокиран в ДнесЕ ти как разбра кой път искат да хванат Украинците като според мен и те самите незнаят.Те ако бяха наясно нямаше да има в момента гражданска война нали се сещаш.
26
0
 
2
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
До SSИзпускаш един мъничък но много важен момент, който се явява първопричина за сегашните събития.Прав си, но просто гледам максимално просто да му обясна на човека какво точно се случва.
25
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯЕ що не си е разположила войските Украйна на 5 км. от Руската граница в момента като така стоят нещата. Умник!
24
1
 
3
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
ГУРБЕТЧИЯ, не случайно не си канцлер на Германия.Ако НАТО разположи войски по руската граница, това е началото на третата световна, съответно западна европа е гъсто населена и .... сещаш се.
23
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Блокиран в ДневникБраво много точно и разбираемо си обяснил нещата, поздравления.Изпускаш един мъничък но много важен момент, който се явява първопричина за сегашните събития. Когато дойдоха на власт американските *** (без значение дали с преврат или не) започнаха гонения срещу хора с изявена руска ориентация (партийния дом в одеса), което е разбираемо, но директно води до консулидиране и отпор от страна на потърпевшите.
22
3
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До SSТи изглежда си много ама много кух. Е кой ще ги остави тези натовци да заемат позиций на 5 км от границата с русия.КОГАТО ИМА МОЛБА ОТ УКРАИНСКА СТРАНА ,НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ДЪРЖИ СМЕТКА НА УКРАЙНА КАКВО ЩЕ РАЗПОЛАГА НА ТЕРИТОРИЯТА СИ ! ДОРИ И 5 КМ. ДО РУСКАТА ГРАНИЦА ТОВА ВСЕ ПАК Е УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ ! ВСЯКА СТРАНА МОЖЕ ДА РАЗПОЛАГА СВОИ ВОЙСКИ В КОЯТО И ДА Е ЧАСТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА СИ ИЛИ ДА ПОКАНИ ЧУЖДИ ВОЙСКИ С ЦЕЛ ЗАЩИТА НА ТЕРИТОРИЯТА СИ ОТ ДРУГИ НАШЕСТВЕНИЦИ !
21
1
 
2
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Янукович, подобно на мнозинството пишещи тук е руска подлогаЗначи руската *** Янукович е била избран от милиони руски *** в Украйна.И след като руската *** я заменят с американска ***, какво следва логично -- война между милионите руски и американски *** в Украйна.
20
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Блокиран в ДнесТакъв съм се родил постоянно се лутам в едната и в другата посока.Ако всичко беше станало преди 5 г. сигурно щеше да съм за Украинците, преди 10г. За Руснаците, а сега в този момент от гледна точка на това което знам и виждам потдържам повече Руската позиция и това ще е така докато не се появи нещо което да ме разубеди.
19
1
 
7
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
Бесарабските българи имат големи проблеми с киевските власти, но нашите управници от това не се интересуват!Даже подкрепят Порощенко в усилията му да унищожи съпротивата на опълченците.И ако случайно той успее, идва ред и на бесарабските българи..................