Това е опит за "финансов държавен преврат" в Гърция!

Няма европейска солидарност, заяви регионален лидер на "Подемос"
13 юли 2015 15:30, Елка Василева
71
Това е опит за "финансов държавен преврат" в Гърция!
Снимка: архив, Reuters

Регионален лидер на лявата испанска партия "Подемос " ("Ние можем") - съюзник на гръцката СИРИЗА, заклейми споразумението между еврозоната и Гърция, заявявайки, че Европа се е опитала да направи "финансов държавен преврат", целящ да превърне Гърция в протекторат, предаде АФП.

"Целта на действията в Гърция е да бъде извършен финансов държавен преврат, (страната) да бъде превърната в протекторат", заяви Пабло Еченике, бивш евродепутат, а сега регионален народен представител.

Още по темата

"Няма европейска солидарност", гневно заяви Еченике, първият представител на "Подемос", коментирал споразумението, сключено в Брюксел.

Еченике е известен с радикалните си позиции в антилибералното движение, ръководено от Пабло Иглесиас, генералния секретар на "Подемос".

Испания, където ще се проведат парламентарни избори в края на годината, следи много внимателно ситуацията в Гърция, тъй като за малко повече от година "Подемос" стана третата политическа сила в страната след Народната партия (дясна), която сега е на власт, и Социалистическата партия, отбелязва АФП. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно Микоу и Бокоу колко ли пари лапат от ЕС за да тормозят нас гражданите
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е стига с това че гърците са мързеливи .Истаната е че когото си сам с-у 12 не можеш да успееш и те поставят на колене ,затова и страните от източния блок ги приемат 1 по 1 в Съюза
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZEITGEIST ADDENDUM - САМО ЗА НЕПРОСВЕТЛЕНИ ЛЮДЕ !!!!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е все пак гърците са само 11милома население ами ако бяха ,111милона колко ли тримона щеше фа им е дълга
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе,гяволи,"великите" САЩ имат 19 трильонадолара дълг!е,те не са ли по-МЪРЗЕЛИВИ и по-ТАРИКАТИ от гърчулята!Що не ги плюем безспирно като комшиите,А?!И защо "най-великите" САЩвече не са ФАЛИРАЛИ ?!Кажете бе тарикати!
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път ЕС показва двоен аршин. Надали има някой наивник, който да смята, че гърците имат намерение да върнат дори и една малка част от "заемите" , които им отпускат Меркел и ко...И въпреки всичко сега отново ще им харижат 86 млрд. евро, за да им поддържат изкуствено завишения стандарт на живот. А за останалите държави от бившия Източен Блок - трохички! От това по-голям цинизъм едва ли има! Гърците са единствените от тоя край на континента, за които има вересии, а останалите - да ***!
40
10
 
13
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Навсякъде има един процент хора, които разсъждават с нервните клетки в стомаха си , така че винаги ще има тарикати като сириза , подемос, неподемомос, атака, батака, бюрека и всякаква такава ***, които ще използват човешката наивност !!! Популизмът е най-бързият път към мизерията и катастрофата, а висша /т.е. низша/ форма на популизъм е комунизмът !!!
39
0
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Некоректно си написал текста, да знаеш че тези плюсове са за цитата ти, не за твоите излияния. Но ако това те топли, твоя си работа.
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да ги плюете гърците, тарикати са си. От двете световни войни излизат на печалба, а ние понеже сме много умни, все се хващаме с губещите. Рано или късно тази криза щеше да се случи, но те си поживяха и пак ще си живеят, оправиха си държавата, а ние нашата я досъсипахме . Остава ни само да ги плюем , докато ни потупват по рамото.
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
250 000 ЧОВЕКА СА СИ ТРЪГНАЛИ ОТ ГЪРЦИЯ. АВТОБУСИТЕ И ВЛАКОВЕТЕ СА ПРЕПЪЛНЕНИ ОТ ГЪРЦИЯ ЗА КЪМ БГ. ТАМ СА ВЗИМАЛИ ПРЕЗ ТЕЗИ 10 ГОДИНИ ПО НАД 1 500 ЕВРО. СЕГА КАТО СЕ ПРИБЕРАТ И ВИДЯТ КОЧИНКАТА ЩЕ ИМ СТАНЕ ЛОШО.
36
0
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Пропаднал си ти с промитата ти глава !
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
47-ми, на повече хора отколкото си мислиш са промили мозъците!
34
5
 
9
 
! Отговори
До реалист преди 8 години
Испанците не обичат гърците и ги смятат за търтеи. Испания е за GREXIT.Ти живееш ли в Испания, говориш ли испански и четеш ли испански вестници? Партидо популарна Мариано Рахой е все още най силната партия в Испания, а при комуналните избори спечели "Циутаданос" ( либерални) толкова гласове колкото и "Подемос". Испанците видяха, че и Подемос са коруптни ( бивш. лидер Монедеро не декларира помощи от Чавец, Венецуела ). Освен това Исп. икономика вече расте, а и не искат да плащат за мързелите.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече започвам да вярвам, че Гърците са с по една гънка в мозъка. Европа това, Европа онова, ОХИ... Е добре де, когато ви раздаваха тия стотици милиарди евро заеми вие условията по тях четохте ли ги? Тогава що не ривахте ОХИ? Както и да е. Сега като ви се струва, че Европейското предложение е срещу Гърция, защо го сключвате? Аааа да за едни нови 86 милиарда. Еми не виждам какво се плюнчите, котато ЕС ви изхранва ще слушате и няма да мрънкате, Щото се видя че банките ви за една седмица сгънаха.
32
3
 
20
 
! Отговори
25г. преди 8 години
Доста ми е забавно, няколко седмици новините гърмяха Голямото ОХИ! Правиха се на нагли и големи и накрая пак приеха :D Сега цяла Гърция бясна, ще ги карат да работят ... грък и да работи, най-големият виц.
31
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Брюксел ще дава,защото го е страх от руско влияние.".................Брюксел не го е страх от руското влияние, а от потенциален разпад на Обединена Европа, което ще значи загуба на огромен властови ресурс в ръцете на шепа евробюрократи.От пропаднала русия никой не се страхува, ... русия е в центъра само за първи канал на кремълската пропаганда и на нашите комунисти и атакисти.
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я връщайте Беломорието
29
1
 
23
 
! Отговори
Ted преди 8 години
Тея гърчоля по "обещания" и "история" никой не може да ги стигне!
28
11
 
20
 
! Отговори
българин преди 8 години
Dnes.bg пак са превеждали/преписвали от руски сайтове, щом са опрели до мнението на този *** от "Подемос" - испанската агентура на ***, подобна на СИРИЗА. След 6 месеца приказки и дървене на ЕС, Германия, Меркел, Шойбле и още кой ли не, СИРИЗА влоши положението на гърците с НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИАРДА ЕВРО и сега им набутва "сделка" с условия, по-лоши от предлаганите на предшествениците на СИРИЗА, които са даже само ПРЕДВАРИТЕЛНИ - на за даване на пари, а за преговори за даване пари.
27
13
 
16
 
! Отговори
123456 преди 8 години
Тези от ЕС толкова ли са ***, че да си мислят, че са успели да прецакат Ципрас да приеме техните условия? По-скоро влязоха в капана му. Поиска пари - отказаха му. Заплаши ги, че ще излезе от ЕС - дадоха му ги. И то срещу "честна дума" да ги върне и да направи реформи. То вече 2 пъти обещаваха същото и знаем резултата.