Путин и Русия не се отказват от нас, близки сме си

Ще развиваме отношенията с България, заяви президентът
Обновена: 17 авг 2015 20:02 | 17 авг 2015 18:10, Александър Попов
671
Путин и Русия не се отказват от нас, близки сме си
Снимка: Reuters, архив

"Не знам дали са доволни от членството в НАТО"
 
Членството на България в НАТО не означава, че Русия няма да развива отношения с тази страна, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Путин отбеляза, че членството на България в НАТО е свършен факт, но не трябва да се казва, че това притеснява Москва.

"Не знам дали самата България се радва на членството. Решението обаче е взето, това е суверенен избор на българския народ, ние се отнасяме към него с уважение и ще работим с България независимо от всички сложни въпроси, свързани с реализацията на каквито и да е проекти, в това число в областта на енергетиката, като например Южен поток", каза руският президент по време на работна визита в Ялта, Крим. Той припомни, че София се е отказала от този проект.

"Това не значи, че ние не възнамеряваме да развиваме отношения с България", заяви руският държавен глава.

Путин подчерта, че Русия смята България за много близка в духовен и исторически план страна и възнамерява да развива с нея отношения във всички направления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


671
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
15
 
20
 
! Отговори
ukrain-inform-buro преди 8 години
От Русия ни трябва нефт и газ по евтино и нищо друго.Да си държи азиатските духовни ценности за себе си. И да помни че България е в Европа и в НАТО.Ако иска да си вземе и "Атака".Не ни трябват етно партии тука.
323
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм ЗА Русия, защото когато България си сътрудничеше с Русия беше сред 30-те най-развити страни по данни на ООН.
322
5
 
15
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До НИКОЙ 469 прод2010 ГАЗта беше спряна от УКРАЙНА - "Русата Екзекуторка" спря Руския транзит защото заради кражби по трасето договорения транзит не минаваше през Украйна в пълен обем. И Газпром спря доставките за Украйна като остави само обемите за Транзит и веднага ЛЪСНАХА КРАЖБИТЕ на Украинците.
321
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До НИКОЙ 469Айде пак порови се в историята, попрочети и след това пиши.1. около 10% от вноса е то РФ и това са основно Нефт и Газ. Износ към тях е реално само руските туристи дошли на почивка у нас 1-2% я има я няма.Останалите % са марки(брандове) на САЩ и ЕС2. В България има КАРТЕЛ за цената на Бензин/газ/пропан и за това са такива цените независимо от цената на международния пазар. В КАРТЕЛА също така влизат компании като Шел, ОМВ, Ромпетрол и всякакви по-дребни играчи
320
7
 
14
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До българин 494Съгражданино ако не си се усетил си икономически роб и то без достойнство на САЩ.Никога не съм Казвал иняма да кажа че Русия са добрите. Русия е поредната жертва на САЩ и то защото провежда собствена икономическа политика. Един реторичен въпрос: Кога се скапаха "Отношенията" РФ - САЩ и ЕС? 2011 година когато отвори Петербургската борса в която може да си купиш руски ресурси(включиртелно нефт и газ) за валути различни от долара.
319
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До РАД 469Пример - ти си се споразумял но не си финализирал договора защото наемателя иска да му сложиш ПВЦ дограма и докато не го направиш не може да кажеш след колко месеца ще му вдигнеш наема заради по-добрите условия(а в момента нямаш кеш за дограмата) Ето това е ситуацията с Южния поток.Ердоган отива на Избори не заради икономиката а заради войната в Сирия. Турция в момента е залятра с евтин петрол от ИДИЛ и всички печелят. Но е залята и от бежанци. А Кюрдите са по-силни от всякога
318
13
 
8
 
! Отговори
българин преди 8 години
В "исторически план", от 10 век насам, руската "държава" е причинявала на България САМО ОГРОМНИ СТРАДАНИЯ, ОПУСТОШЕНИЕ И РАЗРУХА. В "духовен план", близост може да има между НЕКОМУНИСТИЧЕСКИТЕ части на руската и българската интелигенция, НО, в Русия тях ги избиват направо по улиците, а в България ни морят и душат икономически и административно. Да "развиваме отношения" с *** и шайката му - АЙДЕ, НЕМА НУЖДА! Той, по съветска традиция, ще бъде признат за "***" от свалилите го негови бандити.
317
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До РАД 550Охх колега пак поставяш СТОКИТЕ клас ЛУКС на първо място.Ето ти идея малко за размисъл - ОТ КАКВО СЕ НУЖДАЕ ЧОВЕКА?1. Да е жив - храна и вода(лукс на нашите ширини са бананите щот не виреят тук)2. Да е здрав - за здрвеПЛАЩАНЕТО няма да споменавам3. Да има къде да полегне и да поспи - ...4. Да има работа или доходи които да удовлетвори поне т1-3 а при късмет и следващите5. Наследници - поне да са здрави да ги облече и изхрани6. ЛУКС - Кола, Собствено жилище, Вила, Ipaid, Море...
316
2
 
8
 
! Отговори
Лондон преди 8 години
Мисля че идва времето когато и русия и западния свят ще превъзмогнат различия и ще тръгнат заедно.е тогава кво ще се коментира..стига с тия глупости..тези срещу онези..никой от нас не е преживял война и не знае...прочетете някоя книга за войната вижте мъката страданията когато близките ти умират и тогава войнствайте..така из под ююрганите на със сандвич туна и чаша кафе е лесно..
315
10
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
*** като изпусне и това лято за настъпление, догодина ще е политически труп начело на фалирала миниимперия. Да почва войната и да загива геройски, иначе като на Муамар ше му разширят алката.
314
0
 
7
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До БобиНе знам какво работиш и какво си учил,но икономиката и търговското право не са ти силните страни. Извинявай!1.Ако турчиляка живееше добре,сега Ердоган щеше да е пълен хегемон във властта,а не да се готви за предсрочни избори!2.Никога не съм казвал,че ЕС не иска да купува евтин газ,независиом откъде.Става дума да е по правилата!3.Има огромна разлика между "СПОРАЗУМЕНИЕ" и "ФИНАЛИЗИРАН ДОГОВОР".Аз онзи ден се споразумях да си дам апартамента под наем,но не съм подписал договор.
313
4
 
17
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До 506И аз ще ти го кажа простичко:Преди чаках с часове за банани по Нова година (щото Коледа нямаше), а сега просто си избирам и ги слагам в пазарската количка!Преди ставах в 5:30, за да се наредя на опашка за 2 кофички кисело мляко, щото по толкова даваха на човек!Бутах се с други мизерници,за да вляза в "гастронома"!Преди с една заплата майка ми (учителка) можеше да си купи 120 л. бензин, сега аз с една заплата си купувам половин тон! Ясен ли съм ?!
312
9
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До РАД1. Ако Турчиляка не живееше добре още по времето на техния опит за цветна революция когато протестираха по повод дузина дървета Ердоган щеше да падне от власт.2. Брюксел му е изгодно да има евтин газ, дори руски. На САЩ не им е изгодно защото искат чрез ТТИП и прочие да завладеят и пазара в Европа.3. Споразумение за Южен поток - собственост 50х50% Газпром-БГ вече е подписано и кой колко % ще плаща не са финализирани отчужденията на имоти и сумите за придобиване на тези имоти
311
3
 
9
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До Боби1. Газпром иска да притежава тръбата, за да има пълен контрол над клиента и транзитните страни. Газпром отдавна се използва и за политически и икономически натиск2. Финализиран договор с твърди параметри и неустойки въобще не е бил подписван и точно това дава право на България да настоява за спазване на правилата без страх от неустойки3. Това за Вашингтон и Брюксел е пълна лъжа!4. По Ердоганово време турската икономика все повече се задъхва,а турски поток няма да има!
310
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потрябвали сте на русия
309
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нито един реализиран проект нефтепровод газопровод затварят АЕЦ вместо да ги развиват и после Путин им бил виновен че са енергийно зависими !!! Карайте си каруците трева бол
308
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде щом Русия не ви е направила добро какво ви е направила зло бе??? А америка ?
307
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, какви са тези реверанси от Властелина на евразийските пръстени, да не би с турците да не вървят нещо работите (каква огромна изненада). Ругаха ни, плюваха, пръсти размахваха, с ядрени атаки плашиха, обвиниха ни в какви ли не грехове. А да се "откажат" от България, от корените на културната си идентичност, и да искат не могат.
306
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 527. Преди си учил поне ! А сега ?
305
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 5191. Газпром иска да притежава тръбата по която тече газта за да не се повтори ситуацията със спиране на транзита от Украйна2. Договора за това беше подписан преди да влезе 3 енергиен пакет3. ББ и останалите наши политмишки решиха да спрат сделката и да я префасонират към 3 енергиен пакет по заповед на Вашингтон(забележете не на Брюксел)4. Сега Европа(ние и източните съседи) ще купува газ от турската граница, а Турция от как Ердоган е на власт икономическа сделка не е изпуснала