Нищожни шансове за съставяне на кабинет в Турция

И последният опит за коалиция взе, че се провали
18 авг 2015 19:07,
21
Нищожни шансове за съставяне на кабинет в Турция
Снимка: bgonair.bg

Последният опит за съставянето на управляваща коалиция в Турция се провали. Партията на националистическото движение отхвърли възможността за съвместно управление с Партията на справедливостта и развитието. Това стана след среща на турския премиер Ахмет Давутоглу и лидера на националистите Давлет Бахчели.

Срокът за формиране на нов кабинет е 23 август, вероятността обаче е нищожна.

Ахмет Давутоглу заяви след разговорите, че колегите му от националистическата партия не само са били против създаването на управляваща коалиция, но са отказали и участие във временно преходно правителство, което да управлява до провеждането на нови избори.

Така този сценарий става все по-вероятен, тъй като никоя партия в Турция не би подкрепила правителство на малцинството на Партията на справедливостта и развитието.

Политическата платформа на националистите не е много различна от тази на управляващите, но няколко твърди условия не позволиха постигането на консенус.

За да участва в евентуално правителство Партията на националистическото движение държи на няколко неща. Едно от тях е прекратяване на мирния процес с Кюрдската работническа партия, който на практика така или иначе е замразен заради въздушните удари. Друг приоритет е ефективната борба с корупцията и подкупите по високите етажи на властта.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук някои наричат Ердоган ислямист. А това показва че истински ислямист не са виждали. Не че го защитавам.
6
7
 
9
 
! Отговори
Ердо Велики преди 8 години
Ердо пак се е развихрил и пак размахва пръст и шамари, пак ще смачка мижавата опозиция .Браво Ердо !!!!!!!!!!!!!!
5
3
 
11
 
! Отговори
:) преди 8 години
НЯМА НУЖДА ОТ КОАЛИЦИЯ, ЕРДОГАН МРАЗИ КОАЛИЦИИТЕ :)ЩЕ УПРАВЛЯВА САМ :)Всички искат коалиция, защото нямат шансове :)))А Ердоган иска избори, за да закопае всички за следващите 4 години :)))
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоганя е голям хитрец. Три дни след взрива в Сурюч където загинаха 30-на кюрди лидерът на партията на кюрдите си е направил селфита на плажа как се пече на слънцето. Даже на снимката камерата е изписала датата. Той си призна и каза, че няма нищо нередно в това но кюрдите са бесни. Все едно тук да умрат 30 турци и Доган да си прави селфита с чаша уиски. Не, че Доган не би го сторил де...
3
10
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Чувал ли си за новини,-по света и у нас.Откъде ще чуеш,явно си послушал вожда и си станал овчар.Много е лош матряла,трябва още да се намалят дупките на ситото,че падат и такива като първия коментар
2
5
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Азиатска но е до г.за ти. Важно е какво се случва в Гърция, Македония, Румъния и особено в 80 милионна Турция.
1
18
 
10
 
! Отговори
алооо днес бг преди 8 години
Каква е причината да пуснете в български новинарски сайт такава обширна статия за избори в азиатска ислямска държава? Дали в Азия пускат новини относно изборите тук?