Атентаторът от парижкия влак бил обикновен крадец

Той е стъписан от обвиненията, заяви адвокатът на марокенеца
Обновена: 23 авг 2015 19:23 | 23 авг 2015 18:43,
53
Атентаторът от парижкия влак бил обикновен крадец
Снимка: архив, Reuters

Мароканецът Аюб ел Хазани, който преди два дни бе обезоръжен от пътници във влак от Амстердам до Париж, е стъписан от обвиненията в тероризъм и отрича да е стрелял. Той обяснява, че искал само да ограби пътниците, съобщи служебният адвокат Софи Давид, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

По думите й той изглеждал изтощен и недохранен.

Още по темата
 Хазани бил смаян, когато научил от нея, че има ранени. Твърдял, че не е откривал огън, че автоматът не проработил, а и незабавно бил обезоръжен. Силно учуден бил и от това, че европейските власи го подозират за ислямистки бунтовник.

"Той е стъписан от терористичните мотиви, които се приписват на деянието му", заяви адвокатката днес в интервю за телевизия Бе Еф Ем.

Тя разказа как го заварила бос, в бяла болнична риза и боксерки в полицейския участък в Арас, Северна Франция, където влакът спря след схватката с нападателя. При разпита Хазани казал, че намерил автомата "Калашников" в парк близо до железопътната гара Миди (Юг) в Брюксел , където имал навика да спи.

Няколко дни по-късно той решил да се качи на влак, за който разбрал от други бездомници, че ще бъде пълен с богати хора, пътуващи от Амстердам за Париж, и се надявал да си осигури прехрана чрез въоръжен грабеж, според твърденията му пред Софи Давид.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 8 години
Ами пуснете го и му върнете автомата с патроните ,че даже за компенсация дето е задържан неправомерно му дайте и 5-6 бомби и некоя шашка динамит ... Резил тая демокрация до къде ни докара и таз глупава толерантност
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обясненията на тоя надминават приказките на Шехерезада, хе-хе.
38
0
 
6
 
! Отговори
роро преди 8 години
Обикновен крадец значи джебчия, който няма друго оръжие освен сръчните си ръце, но не и Калашников! Тия да дойде да ги разправя на българските съдии - номерът му гарантирано ще мине.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eй, какви работи стават. Аз отдавна си знаех, че хората ще се изнервят с тия влакове, и го на.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУСНЕТЕ ГО ДА СИ ОДИ :DТОВА Е БИЛО СЪВРЕМЕННО ЩУРМУВАНЕ НА ВЛАК КАТО ПО ФИЛМИТЕ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК :D
35
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 8 години
До #44То че са глупости , е вярно, но за името Давид грешиш - библейските имена се използват от много националности, а не само от евреите.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи тази история е направо анимационна - ислямист във Франция напада с Калашников, хващат го американци и адвоката му е няква еврейка -името давид е само еврейско и никакво друго не може да бъде на света, която го научава да разправя опашати лъжи за ***. а който се хване на тази лъжа е просто за поставяне под запрещение и инжекция халоперидол...
33
1
 
0
 
! Отговори
Вива преди 8 години
До АнонименДа, модерен уестърн от 21 век. :)
32
0
 
14
 
! Отговори
Вива преди 8 години
Брей,какъв добър човек. Веднага да му се извинят и да го обезщетят финансово за неудобствата!
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да. , ей така калашник си намираш по парковете и решаваш да изпотрепеш хората от влака за Париж . Това си е едното нищо , невинен !Много са подли тия мюсолманчета дето запада ги хрантути !
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия опашати лъжи щяха да хванат дикиш при нашата изобщо некорумпирана съдебна система, но при френската нямат шанс! Иначе и при нас ама преди години като хеанеха някой бандит с неьаконно оръжие и той казваше, че току що го бил намерил и тръгнал към районното да го предаде, съответно съда единодушно се съгласява с този непреовержим довод и го пуска щото черната касичка на БСП трябваше да се пълни от тези престъпници , а няма как това да стане ако са в затвора
29
0
 
21
 
! Отговори
Mk преди 8 години
ми той бил убав човек бе. Убав човек с убава религия. Само дето немал прехрана и си намерил един калашник в парка и решил да ограби лошите богати бели хора.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Звучи малко като уестърн.Един арабин и двама американци във влака.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм шокиран.
26
7
 
9
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
американски войници пътуваха случайно в тоя влак.
25
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия режат глави, а европейците много толерантни към тях.
24
0
 
39
 
! Отговори
Бл.Благов преди 8 години
Със седем пълнителя да обира пътници? Браво на момчетата ,които го заловиха . Те спасиха много хора! Обикновени хора!
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре няма нужда ,бил шокиран.
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие от Дневник.бг на адвокати на правозащитни НПО ли се правите? Заглавието трябва да бъде, че атентаторът СЕ ПРЕДСТАВЯ за обикновен крадец, а не, че е обикновен крадец. Бил намерил в парка автомата със шест пълнителя (за които не пишете)? Кой вярва на такива басни? Особено, след като от "Ислямска държава" оповестиха за очакван теро-акт в Белгия или Франция? Кога ще станете адекватни - когато ни запари под нозете ли?
21
0
 
15
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
ТОЯ КО НА ДИЛИНДЖЪР ЛИ Е РЕИЛ ДА СЕ ПРАВИ. ОТКОГА СЕ ОБИРАТ ПАК ВЛАКОВЕ ХАХАХА. БАРЕМ ДА СИ БЕЕ ПРОБВАЛ КЪСМЕТЯ С ОРИЕНТ ЕКСПРЕС. ТАМ ПОНЕ СА САМО ТУРБО МАНГИЗЛИИ. ХАХАХАХАХА.