Кадрите, които оставиха Европа безмълвна (16+)

Децата на плажа трябва да строят пясъчни замъци, а не...
3 сеп 2015 11:07,
421
Кадрите, които оставиха Европа безмълвна (16+)
Снимка: Reuters

Човешката трагедия, разиграваща се на южните брегове на Европа, приемащи хиляди бежанци всеки ден, разкри най-истинското, но и най-тъжното си лице.

Лицето на трагедията е малкият Айлан, който едва тригодишен тръгва с родителите си и братчето си. Те бягат от убийствата, насилията и ужасът на войната в Сирия.

Вестник ''Гардиън'' отбелязва, че семейството е бягало от град Кобане. За децата обаче пътят привършва... в морето.

Кадрите с удавените деца се превърнаха в обединителен център за тези, които настояват, че Европа трябва да отвори вратите си за бежанците.

От няколко седмици виждаме снимки на хилядите хора, които се бяха струпали на македонската граница. После гледахме как спяха по пейките в Сърбия. Как се справяха с бодливата тел на унгарската граница. Във вторник централната гара в Будапеща за кратко беше евакуирана. Но една снимка бърка в душата на всеки.

Снимката не е кървава, не е обидна, не е безвкусна, а е просто зловеща. Тя е олицетворение на човешката трагедия, която се разиграва в Сирия и Ирак. 71 загинаха в Камиона на смъртта, хиляди се удавиха, прекосявайки Средиземно море с надуваеми лодки, но снимката на безжизнено дете, блъскано от вълните, беше преломният момент.

Изпълнителният директор на организацията ''Спасете децата'' Джъстин Форсайт беше категоричен, че снимката трябва да подтикне ЕС да се обедини в постигането на решение как да се справи с бежанската криза.

Снимката на Айлан обаче оставя без думи. Защото децата на плажа трябва да строят пясъчни замъци...

Кадрите, които оставиха Европа безмълвна (16+)
Снимка: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Онези отвъд океана са виновни за всичко, което се случва на тези хора, а само седят отдалече и дават идеи...
156
2
 
16
 
! Отговори
Пенчо преди 8 години
При нас няма война и е готино,странно защо нито една мюсли персона не желае да остане тук? И кучето ми знае защо...но не ми казва
155
10
 
29
 
! Отговори
1122 преди 8 години
Проклета Америка. Да *** дано!
154
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тънкият подтекст е сега как трябва да сме още по- толерантни, да си кажем не- нека дойдат тук всички, ОБАЧЕ покрай това миличко невинно детенце( наистина се потресох от тази снимка) тук, и в цяла европа ще нахлуят всякакви- от лентяи до криминални престъпници. Ние нямаме средства да ги филтрираме, или да ги върнем. Сами си внасяме криминален контингет и клетки на Ислямсак държава
153
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости детенцето, невинната му душица да приюти в рая !а,бежанците щом търсят милост и състрадание при християните да се покръстят доброволно в Христовата вяра и да живеят спроред добродетелите и правилата И.
152
2
 
7
 
! Отговори
аааа преди 8 години
еййййй ,това е журналистическо двуличие!Ако простосмъртния коментиращ напише думата Ц...........ин и коментара се трие,ноо снимка на мъртво дете е супер....и цензура няма!
151
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази снимка я покажете на Обама и на Меркел- дано, ако имат още сърца да ги трогне малко и да осъзнаят какво причиниха на тези хора. И да се погрижат в техните държави да настане отново мир и спокойствие. За да си растат там, в техните държави, където са техните корени.Те носят друга култура, не могат никога да бъдат като нас, едни от нас. Ние ще страдаме, ако тези имигранти продължават да ни заливат.
150
5
 
16
 
! Отговори
МАЙКА преди 8 години
Моля Ви не показвайте такива снимки.Изключително се разстроих и сигурно много други майки,които са видяли тази снимка се чувстват като мен сега.
149
4
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Сирийският народ направи гражданска война и преврат - за да живее по хубаво - Пуснаха му така наречената : Демокрация" сега вече наистина живее по хубаво - просто в Сирия няма градове - те просто са изтрити от картата- Повечето арабски народи живееха много хубаво имаха пари не бяха гладни - но в желанието си да сменят ДИКТАТОРА - сега сами си хапват това което посяха - Жалко за детето - но то е родено в война и така му свършва жизненият път- без право на избор - заради грешката на родителите-
148
2
 
35
 
! Отговори
една майка преди 8 години
Няма по-страшно от смърт на дете-било то българче, ***, афганистанче, бяло, жълто, черно.Децата са най-невинните и най-беззащитните.Всяка вест, снимка, филм със смърт на дете не може да не разчувства нормален човек.
147
2
 
3
 
! Отговори
нямам думи преди 8 години
До СтефчоНе те ли е срам ?!!
146
2
 
13
 
! Отговори
11111 преди 8 години
USA колко имигранти ще вземе???????
145
6
 
40
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Мръсните американци искат да свършат с Европа. Този план е от години започнал с 11 ти септември. Дестабилизиране на близкият изток и завладяване на Европа от " бягащите" мюсюлмани. Време е да се намесят руснаците, ако не го направят е свършено с христианска Европа. Всичко върви по план на Белия дом. Не им трябва силна Европа. Ако си бяха Кадафи и Садам всичко щеше да си е добре за арабите и за нас. Но това на Америка не и харесва. Погледнато така Хитлер е знаел какво се задава-Евреи алчни..
144
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Prokleta da e Amerika, kojato pri4ini vsi4ko tova! I oste nesto - evropeiskite politizi ne sa glupavi, te sa vsi4ki prodagnizi. Imashe film za tova kak A. e kupila visshite politizi po visokite etagi, koito sa na klju4ovi pozizii i vzemat vagnite reshenia. Taka Evropa se samoubiva i nie plastame zenata, obiknovenite Hora.
143
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Са исляма децата са биологично оръжие срещу неверниците.. автомат Калашников
142
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕМ ??!!
141
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това ли е журнакистиката? да показвате труп на дете?!
140
6
 
55
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Не знам докога ще ни облъчвате с информация за бежанци и ще ни насаждате вина!?!?НИЕ не сме виновни за създалата се ситуация ,но ще носим последиците и ние и децата ни!Това е война без оръжие!Ислямизиране на Европа по мирен начин!По заповед на щуката-САЩ и съюзниц!А и ние припяваме като пълни ***-имам предвид политиците!
139
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големите *** са тези, които разпространиха тази снимка светкавично из цял свят с цел да затворят устите на всички, които са против новата чума, залищава Европа (ислям). Против имигрантите ли си, казва тази снимка - значи подкрещяш смъртта на невинното детенце. Изключително гнусна и долна пропаганда!
138
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми се иска снимка 2 да изпратя на Обама по случай рождения му ден,но вместо обичайните поздравления,ще съдържа една единствена дума - guilty.