Давутоглу разкритикува Европа заради бежанците

ЕС прие "абсурдно малка част" и стана "християнска крепост"
6 сеп 2015 22:22, Анисия Иванова
189
Давутоглу разкритикува Европа заради бежанците
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив Reuters

Турският премиер Ахмет Давутоглу разкритикува отношението към бежанците от страна на Европа, която нарече "християнска крепост", предаде Франс прес.

Европейският съюз прие "абсурдно малка част" от бежанците. Турция за сметка на това даде подслон на над 2 милиона души от Сирия и Ирак, създавайки "буферна зона между хаоса и Европа", казва Давутоглу в интервю за утрешния брой на германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Турският премиер критикува ЕС, че е дал малко пари на страната му за приема на бежанците. Според Давутоглу Европа удобно оставя бежанския проблем на гърба на Турция и се превръща в "християнска крепост".

Един такъв подход влиза в разрез с европейските ценности и Турция, като кандидат за присъединяване към ЕС, не можеше да си представи, че един такъв подход има подкрепата на мнозинството от европейците, отбелязва турският премиер.

В същото време Давутоглу призовава европейските държави да отговорят заедно на проблема с имиграцията и изразява готовност Турция да си сътрудничи с "нашите европейски партньори".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ASHKULSUN
62
0
 
1
 
! Отговори
74640 преди 8 години
И от какъв зор Европа трябва да приютява тази ***? На какво отгоре трябва да сме гостоприемни към тия нагли, кресливи и неблагодарни пришълци, които изхвърлят храната и играчките, които им дават неверниците, но за сметка на това драпат за техните социални придобивки?? Ай сиктир, още недошли и претенции имат! Марш обратно към дупките, от които сте изпълзяли! Айде сега, дайте ми бан за нетолерантност, не-европейски ценности и да се приключва!
61
2
 
19
 
! Отговори
akud преди 8 години
турция води политика на екстремиска държава спрямо кюрдите и определено подкрепя ИД
60
2
 
13
 
! Отговори
Казах ли аз преди 8 години
Казах ли аз още преди 3 години, че иде ново турско робство с подкрепата на САЩ
59
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заслужаваш един голям кюрдски.. шамар през наглата уста
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А-ха значи за пари възпроизвеждат бежанци,2 млн.били,ами на тяхно свои за износ като имат внос,когат ядоха кюфтаците не ревяха сега що реват кат играта още спи пари срещу бежанци.
57
3
 
11
 
! Отговори
до Ястреба преди 8 години
Мисля, че както Одисей е побъркан на тема Русия, така и ти си се побъркал на тема Велика Турция. Не виждаш ли на къде отива светът? Границите падат. Още САЩ ГО НАПРАВИ ТОВА ПРЕДИ ДВА ВЕКА. Никой от отделните щати не иска да се разширява за сметка на съседния. Сега и Европа. И какво ще стане ако Турция завладее съседни земи? Никой от народите там няма да се примири, ще продължават атентатите и убийствата. Отвори си очите. Бъдещето на света вече е друго, а не като преди векове.
56
0
 
30
 
! Отговори
чакам преди 8 години
Чакам да разкритикува богатите петролни държави, за дето не приемат бежанците - мюсюлмани.Хем са толкова богати, че без проблем ще ги издържат и пак ще им останат милиарди от петрола.
55
4
 
25
 
! Отговори
Бабаитоглу преди 8 години
Давидоглу, ***, оди се жали на САЩ, а ако не ти помогнат се оплачи на арменския поп и радио Ереван.
54
3
 
22
 
! Отговори
християнски преди 8 години
аба хора ... не гледахт ли по ТВ каква карта на европа показаха от ИД ... започва се ... хората работят по въпроса ... освен това на всички тези мили хора в затруднение и беда ходжата като им каже алах акбар .. ще започнат да колят наред неверниците ... силеч нас и европейците. хора отворете си очите ... политиците си имат охрана и няма да пострадат ... ние ще го отнесем !!!!
53
1
 
14
 
! Отговори
Miro преди 8 години
Toia s maznata fizionomiika zashtoi ne kaje kade sa hristianite bejanci ot Siria? Zashto samo muslita probutvat na EU?
52
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анадола щото не е мюсюлманска крепост!
51
0
 
38
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Турция е главният трафикант на талибани за Европа!
50
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това анадолско джудже с късите пръсти ли ще дава акъл на Европа, ба?
49
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция в момента е най-големият терорист в света. Да се обединим всички срещу башибозушка Турция!
48
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия мюсулмани защо искат да отидат в християнски държави да живеят? Мюсулманските са по близо до тях, а никой не бяга натам! Хем ще си живеят там според традициите, и ще си изповядват религията спокойно!Сигурен съм, че ако им кажат, приемаме ви в Германия, но ставате християни, всички ще се покръстят! Истината е, че искат да живеят в богата и уредена държава! И ще се уредят! Нещо, което е забранено за българи и румънци!? ЕС...ко прайм??!!!
47
2
 
30
 
! Отговори
акуд преди 8 години
турция е терористична организация която унищожава малцинството кюрди.
46
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един отявлен ислямист, управляващ страна извършваща геноцид над християните над 700 години, обвинил Европа, че била "християнска крепост"Да се смея ли - да плача ли...
45
25
 
3
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
Е хубу тогава. Само да не кажете после че не съм казал. Има ли го Башар , и бежанци ще има.
44
1
 
41
 
! Отговори
до Каймакам преди 8 години
Ух ти, значи онзи който реално води битка срещу ИД и е подкрепен от мнозинството сирийци е виновен за беженската вълна в Европа?Доката Турция подкрепя, обучава, лекува и търгува с ИД закупувайки на безценица петрол и бидейки територията през която към Сирия безприпятствено се насочват желаещите да се включат на страната на ИД?Бомбандира позициите на кюрдите в Сирия, които също воюват срещу ИД,имитирайки че воюва срещу терористите???Самозалъгваш себе си или оправдаеш политиката на Ердоган?