Франция не би се намесила по суша в Сирия

Готова е за сухопътна военна намеса на съседните й държави
16 сеп 2015 07:48, Петя Славова
17
Франция не би се намесила по суша в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Франция отново изключи възможността да предприеме военна намеса по суша в Сирия, но заяви, че би подкрепила такива действия на евентуална коалиция от съседни на Сирия държави, които да я освободят от организацията "Ислямска държава".

Всяка сухопътна интервенция, имам предвид от наша страна или от друга западна държава, би била нелогична и нереалистична, каза пред парламента премиерът на Франция Манюел Валс, съобщи Франс прес.

"Но ако се формира коалиция от съседни държави, която да освободи Сирия от тиранията на "Даеш" (Ислямска държава), то тези страни ще имат подкрепата на Франция", заяви лидерът на социалистическото правителство, пише БТА.

Манюел Валс защити пред депутатите въздушните операции, които Франция предприе миналата седмица в Сирия - разузнавателни полети за събиране на информация с цел започване на въздушни удари срещу джихадистите.

Франция участва в ударите на антиджихадистката коалиция в Ирак, но досега се въздържаше да се включи в кампанията в Сирия, за да не подпомага по този начин сирийския президент.

"Не сменяме стратегията, не променяме целта, ние се борим срещу тероризма", каза Валс и увери, че и дума не може да става френските удари да допринесат за укрепване на режима на Башар Асад.

"С човек, отговорен за смъртта на толкова хора, не е възможен никакъв компромис. Ще бъде морална грешка помиряването и договарянето с него, както предлагат някои", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой знае ли за законовото основание Франция да извършва разузнавателни полети над територията на чужда държава.
7
1
 
4
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Жабари и бойци - оксиморон!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дотук разбрахме, че Запада изтласква ИД от Ирак в Сирия. А там ИД са един вид в "къща" - никой не може да ги пипа. Надявам се Асад да е повикал навреме Буратино и неговия антураж.
5
1
 
9
 
! Отговори
pepe преди 8 години
Франсетата са страхливци! Това е ясно на всички ни!
4
2
 
0
 
! Отговори
бивш преди 8 години
До 10 (тоя под мен)Човек, като те види как пишеш, разбира, че си ***. Написаното от теб няма никакъв смисъл. Честно казано, като чета простотиите на хора като теб ми идва да ударя една глава на монитора.
3
3
 
18
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Франсетата ще участват в сухопътни операции срещу ИД, но не на територията на ИД.Хахах неее тия ме развеселиха.Ами като се замисля, те френските войски имат рискове дори на територията на България. Местните прости селяне от Коиловци не знаели, че това са елитни френски командоси и им набили по една лопата в главата.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Либия, Ирак, Сирия и останалите страни от северна африка, демокрация може и да не е имало, но е имало държавност, а сега това е място на беззаконие и люлка на ислямски екстреммизъм."Путин каза, че е необходимо да се оставят настрана геополитическите амбиции, да не се използват двойни стандарти и политика на пряко или косвено използване на отделни терористични групировки за постигане на собствени конюнктурни цели, включително за смяна на неугодни на когото и да било правителства и режими."
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франсетата имат опит в подобни далавери. Как само свалиха Кадафи. Обаче с Асад, ще берат ядове, защото зад него е Путин. Затова само подскачат.