Ужасът в Чили в кадър и картина

Мощното земетресение отне живота на най-малко пет души
17 сеп 2015 08:40, Александър Попов
13

Снимка: БТА

Силното земетресение в Чили с магнитуд 8,3 по Рихтер отне живота най-малко на петима души, а един милион души са евакуирани.

Още по темата

В пристанищния град Валпарайсо зазвучаха предупредителни аларми за опасност от цунами, след което чилийските власти издадоха предупреждение за цялото крайбрежие. САЩ направи същото за Хавай, тревога е обявена дори в Нова Зеландия, която се намира на 9 500 км.

Чили е страна с висока сеизмична активност. В края на февруари 2010 г. в страната заради земетресение с магнитуд 8.8 по Рихтер загинаха повече от 500 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Чилиземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
shark преди 8 години
самите "ужасяващи" снимки засега показват единствено видими спокойни хора по улиците и площадите, действащи мобилни оператори, функционираща ел. мрежа за целия град и несъществени поражения на някакви временни покриви!!!!!
8
1
 
1
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
То и моя москвич е преживял 30 години,но вече е стара бракма,а панелките,които са потдържани няма да паднат със сигурност. Ще паднат най старите и най новите сгради
7
0
 
1
 
! Отговори
Прост преди 8 години
Защо на снимките няма нито една стара бръкма по улиците( нито по тротоарите), здрави лъснати тротоари, няма дупки по улиците! И всичко това след заметресение
6
5
 
0
 
! Отговори
СОРОСОИД преди 8 години
САМО ЗА ИНФОРМАЦИЯ: АЕЦ Козлодуй е издържала подобно земетресение през 1977 година
5
0
 
9
 
! Отговори
до 7-ми преди 8 години
Старите коптори, както ги наричаш, са преживели 2 световни войни, включително и бомбардировките от ВСВ. Строени са от едни от най добрите австрийски и унгарски архитекти и инженери и повярвай ми, ще надживеят и теб и внуците ти. Ако такова земетресение се случи тук, на тези сгради ще им паднат само покривите и фасадата, защото са неща сменяни и "поправяни" с нови материали от неуки работници.
4
5
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Защо ли си мисля, че ще стане точно обратното и новото строителство, което се строи отчайващо зле ще е първо. Само не знам какво ще стане с панелките, които и без земетресение си се разпадат.
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе и София няма да се изравни със земята, както и повечето по-големи градове у нас. 8 по Рихтер е фатално и взимащо хиляди жертви само при тези, които така или иначе живеят по бараки и схлупени къщурки. ;)
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това земетресение ако стане в софия тя ще бъде изравнена с земята
1
2
 
49
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
добре са се справили, само петима души, тока не е спрян, в други държави след 8 по рихтер жертвите са хиляди а половината сгради ги няма