Путин и Ципрас се сближават още, макар и по телефона

Ще си сътрудничат и в енергетиката
26 сеп 2015 09:55, Александър Попов
41
Путин и Ципрас се сближават още, макар и по телефона
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин и гръцкият премиер Алексис Ципрас потвърдиха в телефонен разговор интереса към по-нататъшно засилване на сътрудничеството във всички направления, включително в енергийната сфера. Това съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Руският президент е поздравил лидера на партия СИРИЗА за победата на парламентарните избори в Гърция и встъпването му в длъжност като министър-председател.

"Владимир Путин и Алексис Ципрас дадоха висока оценка на руско-гръцкото взаимодействие и потвърдиха интереса към по-нататъшно засилване на сътрудничеството във всички направления, включително в енергийната сфера", отбелязва пресслужбата на Кремъл.

Лидерите на двете държави са се разбрали да продължат личните контакти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mutri ot gerb u4ete sa ot Zipras i garzite
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин иска Гърция, но ще хване Ципрас за шлифера...Гърция не е Украйна. Виж, България е друго нещо. Стадо овци, които вдигат паметник на Толбухин на връх празника на независимостта, което показва колко сме независими.
15
2
 
5
 
! Отговори
До Секс преди 8 години
Страхотен литературен разбор на риалити формата. Тънко чувстваш ситуацията и я поднасяш лаконично, подправена с изящно чувство за хумор. Съжалявам, че народа не те разбра и ти даде толкова много минуси.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, това е ясно... Ще има приватизация на гръцките железници и пристанището в Солун...
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами те и без това са си близки.Кой измисли номера с бежанците .Сега ще сключим сделКа с Обамата и дълга редуциран и Криму наш и готово
12
14
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Само в САЩ има 3 млн. руснаци, тъй че оттам бягат с доста по-бързи темпове. Даже един бежанец се объркал и влязал в Русия и като видял мизерията хукнал обратно към Афганистан.
11
4
 
22
 
! Отговори
морски преди 8 години
Слава на Русия!Волен президент,Атака със 121 депутати в новия парламент!
10
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Сандо по полека бе.....Ти ни взе акъла бе момче,вземи се пообразовай,за да можеш да видиш за какво става въпрос! !!!!!!!!
9
9
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
за да стигне иранската газ до Европа трябва да мине през Сирия, но Асад им показа среден пръст. Затова е цялата патаклама - едните напъват с всячаска сила да махнат Асад за да потече газта, сега влезнаха руснците и им показаха и те среден пръст.Може и да се подпукат НАТО-вци и руснаци на иранска територия ... да видим дали ще се стигне до там
8
32
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
РУСИЯ И ИДИЛ СА ОТ ЕДИН ОТБОР!!!! И ДЕЦАТА ГО ЗНАЯТ, ВИЕ УМНИТЕ ЧАКАЙТЕ ДА УБИЯТ ПОНЕ ЕДИН ДЖИХАДИСТ! АТАКИСТИТЕ/ПРЕДАТЕЛИ / ПРЕДИ ЕДИН МЕСЕЦ СТИСКАХА ПАЛЦИ И ОТКРИТО ПОДКРЕПЯХА ИД ! НАЛИ ЧАКАХА ДЖИХАДИСТИТЕ ДА УДАРЯТ АМИРИКА! !! КАКВО СТАВА БЕ НЕЩАСТНИЦИ?????
7
12
 
10
 
! Отговори
Секс преди 8 години
Във втория сезон на риалити формата "Драхмас и бандитос", главния герой Паламудос с постни антични трикове продължава изнудването и шантажа на ЕС, които всъщност си го заслужават, щото хем са по-глупави от него, хем не му биха шута когато трябваше. Щеше да е смешно ако не беше тъжно или обратното, няма значение. Пошло.
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сороската гмеж газ пикае,че Путин подпука главорезите от ИД.Е,сороси,май много ви кефят терористите,както изглежда.Ама те и вас могат да оформят.Не сте застраховани.
5
27
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Милиционерът Путин, смел борец срещу ИДИЛ, проектант на газова връзка до Китай, а след това и до Луната, откриващ големи джамии, е добре да даде 5 -6 милиарда евро на Ципрас! !! Той заедно с останалите византийци ще ги излапат със замах.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимендо анонимен 8Тролче,зная, че Сидеров е едно от темите в соросоидния списък, по които трябва веднага да се включиш, но го остави сега на мира, не лай палаш платен, а поне веднъж се опитай да да мислиш. Хората по света правят реална политика, а не само фелацио на една шепа евробанкерски мошеници.
3
17
 
5
 
! Отговори
донев преди 8 години
Милиционерът Путин -смел борец против ИДИЛ да извади 5 -6 милиардаевро и да ги даде на гърция! !!!Ципрас ще ги изпапа бързо с хитрите византийци.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гърция ще въвеждат рублата.
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо по-естествено от сближаването на две православни държави.Той цитруса да не е *** да си лае торбичката като нашите чехли и кратуни.