Самолетите ни остават без ремонт?

Полша няма лиценз да ремонтира двигатели, заявиха от "МиГ"
26 сеп 2015 11:10, Александър Попов
221
Самолетите ни остават без ремонт?
Снимка: Булфото, архив

Генералният директор на руската самолетостроителна корпорация МиГ Сергей Коротков е уведомил в писмо председателя на комисията по отбрана в Народното събрание Михо Михов, че "руската страна не е предоставяла на Полша лиценз и актуална техническа документация за изпълнение на ремонтни работи по двигатели на самолети, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Ако подобен ремонт на български МиГ бъде направен, то РСК МиГ ще прекрати изпълнението на договорните отношения по поддръжка и експлоатация на самолети", се казва в писмото.

Освен това Полша няма право да използва резервни части на самолети за нуждите на трети страни и ако това се случи, доставката им в страната ще бъде прекратена.

Dnes.bg припомня, че България и Полша подписаха документи за сътрудничество в областта на отбраната в края на август. Бе сложен и подпис под писмо за намерение, което положи правните рамки на дейностите по ремонт и модернизация на руските ни изтребители МиГ-29.

Очаква се до средата на 2016 г. да се ремонтират двигателите и агрегатите на три самолета, а до края на 2016 г. на още три.

"България се обърна към Полша, защото тя може да предостави пълен обем от дейности за поддържане на изправността и летателната годност на самолетите МиГ-29, да модернизира самолетите на високотехнологично равнище и спрямо изискванията на НАТО, да предложи изгодна цена и по-кратък срок за изпълнение", заявиха от военното министерство тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
1
 
! Отговори
СКРАП преди 8 години
ВРЕМЕ Е ДА БРАКУВАМЕ МОСКВИЧИТЕ И ДА СЕ КАЧИМ НА МЕРЦЕДЕСИ
142
2
 
2
 
! Отговори
Ненчев преди 8 години
Еее , все ще се намерят на битака , части втора употреба .
141
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 8 години
Тук не става въпрос за отбрана, нито за самолети, а за пълна *** неграмотност! Може ли да говориш, а и да подписваш договори, за които всеки юрист може да им каже, че са атакуеми в съда? Тези калинки наистина разбиват *** по всички направления!
140
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и за чии бяс са ни изтребители нами,нали със всички по раншни душмани вече сме първи дружки........само требе да се навадаме ниско,да викаме иес сър и буйрунус ефенди......да ама за разлика от Плевньо и компанията на мен никой не ми купи вила у ромейско.....
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
197 ти си болен имаш нужда от хап.С какво ще ги ремонтира ако не идват части от Русия.Може би поляците ги направиха за руснаците.
138
22
 
2
 
! Отговори
kokspa преди 8 години
Русия да плаши гаргите!!!Полша отдавна вече ремонтира свойте без руска намеса.Резервни части за този самолет се правят и в Украйна.Единсвения проблем е че Русия ще спре да носи гаранция за тях.И че няма да вземе тя парите.Трябва просто да изкарат до 2020 вероятно.Другото е по линия на НАТО да търсим финансиране и нови съвременни машини от САЩи ЕС.
137
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова геролтия за двата ни МИГ29 в ГрафИгнатево.Без тях и с тях все тая.Албания няма и един.
136
3
 
26
 
! Отговори
до 192 аналния преди 8 години
Всеки нормален българин знае кога и кой го ограби и ограбва и това със сигурност не е нито една страна от бившия СССР или ВД. За това Запада живее добре, защото ни ограбват системно и по план, за това СССР беше зле защото на гърба му висеше целия Соцлагер, особено ние.Заври си соросоидната тиква в гъ*ъ.
135
1
 
15
 
! Отговори
Дебили преди 8 години
***, защо не пишете и за другата част от писмото в която се споменава цената на руския ремонт, който Ненчев-перуката криеше, а тя е с 30% ПО НИСКА от полската.А уж беше по-евтина.
134
15
 
5
 
! Отговори
аналнологичен слючаи преди 8 години
Не стига дето ни обраха до шушка по време на куманизЪЪма им, ами и сега пак кирливи номера. Те са точно като в тъпите им вицове, дето питали :"кто это, сам не стреляет и другим не дает? ответ - александр матросов". Ноо важно, договори прекратявали. Ми никой не ви ще договорите бе! Мизерия и глад докато не им изпадат железните зубы от скорбута, тогава чугунените им манерки може и да поомекнат, пияници, крадци и побойници! СеСеРЕ!Прочети още на: dnes.bg/world/2015/09/26/samoletite-ni-ostavat-bez-remont.277726,3
133
2
 
24
 
! Отговори
d1zzy преди 8 години
Боко ще тегли още 16 милиарда и ще купи 20 годишни американски кошници, какъв е проблема? А пролетариата да го дуьа
132
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ставаме смешни просто.
131
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На нашите военни капацитети им отне повече от година да разберат, че Полша не може да ремонтира МИГ.Пази, Боже!
130
0
 
14
 
! Отговори
Petko13 преди 8 години
Полша няма право съгласно сключения договор да използва резервни части доставени от Русия за ремонт на самолети на трети страни. Ако Полша реши да ремонтира българските самолети, тя ще бъде лишена от доставка на резервни части за своите собствени МиГ-ове. В момента полските ВВС имат 32 самолета МиГ.
129
2
 
14
 
! Отговори
до 164 преди 8 години
Ехоооо! Невидимият т.е. "Стелт"-а отдавна е преработен като вторични суровини след единствения си "успешен" полет над Югославия! Не дрънкай тролски заучени фрази какво се е случило в тази държава. Пийни валидолче,че май не ти държат нервите.
128
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 173Е как бе, маа му стара, не се намери един кадърен пилот на МиГ 29, че да свали един ф-15????Ххахахахахахаха! Садамовите пилоти нали в Русия ги обучаваха?? И ко? Натръшаха ги за нуля време.
127
0
 
12
 
! Отговори
факт преди 8 години
50% От изтребителите ни са за ремонт а другия изтребител няма гориво за него и не лети.
126
0
 
18
 
! Отговори
Професор преди 8 години
И да има и да няма самолети все тая. Какъв е смисъла дали имаш или нямаш три самолета като нямаш войска.
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сме подписали договор за ремонт с Полша и тя се е ангажирала да ни предостави услуга за която няма право да извършва , то тогава неизпълнението е по тяхна вина и Полша дължи обезщетение на България ! Поляците да си платят за глупостта и да ги ремонтираме там където си трябва.
124
2
 
13
 
! Отговори
до164 преди 8 години
Я разкажи за "невероятните" американски самолети повече! Разбрахме, че мразиш руснаците и за това отричаш и качествата на техниката им. Ако имаш нещо в главата си( в което се съмнявам) кажи какво се случи със "Стелт"-а в Югославия?