Самолетите ни остават без ремонт?

Полша няма лиценз да ремонтира двигатели, заявиха от "МиГ"
26 сеп 2015 11:10, Александър Попов
221
Самолетите ни остават без ремонт?
Снимка: Булфото, архив

Генералният директор на руската самолетостроителна корпорация МиГ Сергей Коротков е уведомил в писмо председателя на комисията по отбрана в Народното събрание Михо Михов, че "руската страна не е предоставяла на Полша лиценз и актуална техническа документация за изпълнение на ремонтни работи по двигатели на самолети, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Ако подобен ремонт на български МиГ бъде направен, то РСК МиГ ще прекрати изпълнението на договорните отношения по поддръжка и експлоатация на самолети", се казва в писмото.

Освен това Полша няма право да използва резервни части на самолети за нуждите на трети страни и ако това се случи, доставката им в страната ще бъде прекратена.

Dnes.bg припомня, че България и Полша подписаха документи за сътрудничество в областта на отбраната в края на август. Бе сложен и подпис под писмо за намерение, което положи правните рамки на дейностите по ремонт и модернизация на руските ни изтребители МиГ-29.

Очаква се до средата на 2016 г. да се ремонтират двигателите и агрегатите на три самолета, а до края на 2016 г. на още три.

"България се обърна към Полша, защото тя може да предостави пълен обем от дейности за поддържане на изправността и летателната годност на самолетите МиГ-29, да модернизира самолетите на високотехнологично равнище и спрямо изискванията на НАТО, да предложи изгодна цена и по-кратък срок за изпълнение", заявиха от военното министерство тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при положение че българския пенсионер едва преживява с 160 лева пенсияда се дават милиони за ремонт на самолети е върховна глупост
122
2
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Ние самолети не ядемнека първо направят нормални пенсиите, тогава да купуват самолети
121
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Скъпи играчки за избрани хора,като не можем да си позволим удоволствието ,ще караме без него
120
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълен "нон сенс' е държава членка на НАТО да има руски самолети. На всичкото отгоре и *** които не свалили ни един Ф-15. Шлякайте минуси, тролчета, ама фактите са си факти.
119
0
 
8
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Гаф след гаф,издънка след издънка и бездарност след бездарност от страна на политиците в България.Не написах "българските",защото голяма част от тях са евреи.Всъщност да не кажа всичките.Смешнярска история-то цялата държава е за един хубав и основен ремонт,а те за няколкото читави самолета,които уж имахме са се загрижили.Излиза,че поляците нямат такъв лиценз и сега ако се опитаме да се откажем от договорите с тях,ще ни излезе солено,а и руснаците няма да ги пипнат повече.Няма такава държава.
118
1
 
1
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Aeonили може би не са интересни с оглед на директивите от последния пленум на партията за засилено медийно присъствие ?
117
0
 
2
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Aeonя кажи що половината имащи право на безвъзмездни дотации инициативни комитети са във видин, и кой виден партиен лидер е от там, недей да говориш за големи братя, голем шумкарино :)
116
2
 
1
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Aeonсега вълната са инициативните комитети. като отръскат държавата с по 40 000 на комитет, *** ще уредят и ремонта на изтребителите. после ше дадат да се тегли заем, щото рублите нема да стигнат за всички.
115
9
 
4
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Анонимен147решението да минем на грипени е взето отдавна, но силното проруско лоби продължава да настоява че миг29 въпрреки че е на 30 години и с двоен разход на консумативи, е по изгоден. явно под по изгоден имат предвид по изгоден за гоце, овч и петк
114
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън-дрън. Руски бръщолевици. Не им вярвайте.
113
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видяхме, "последно чудо" на военната верижна техника, как се тегли с въже на парад.
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами това се знаеще отдавна ама никой не го казваше за да останат хората с впечатление че проблема е лесно решимкакто ни пречакаха с аеца и южен потокблагодарение на марионетките от гербавата портиявсякакви продажници е имало ама тия неможеш ги задминаеле боратино и ирландската пастирка
111
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
май накрая ще си минем на шведски самолети и майната му на миговете
110
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 145Стига бре!! Тамам го изпръднахме с триста зора.
109
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиАко беше баба мъжка щеше да има "дръжка". Фактите са си факти. Миговете ги свалят като круши. Тези изтребители са "велики" само в руските сайтове и в писанията на такива като теб. Впрочем Китай минала седмица поръча 300 Боинг-а. Що, аджаба , не си поръча Ту или Ил:)))))
108
6
 
0
 
! Отговори
киро преди 8 години
До Aeonи при евентуална загуба на бойната машина, трепеш учил десетки години пилот заедно с машина струваща десетки милиони , а в другия случай поръчваш на производителя нов робот от следващото поколение. фащаш ли тънката разлика. идил няма да запалят жив дрон с хелфайъри, ама некой братушка ако катапултира на тяхна територия жална му ***.
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър деееен, това че Полша няма лиценз го повтаряме от година тук, докато МО, военния министър и премиера говореха, че ще се ремонтират в Полша. Явно сме по-компетентни от цялото МО.
106
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 138Значи твърдението ти е неправилно или постави самолетите при равни условия или не разпространявай измислизи. Всички Миг-29 и в Сърбия и в Ирак са свалени от Ф-14/15/16/18 при участие на АУАКС. Все едно да играем на детската игра кораби а преградата между нас да е от еднопосочно огледало аз виждам твоите кораби ти виждаш своето отражение(тоест само твоите хора) И Ф-22 при такъв разклад на силите ще стане жертва на МиГ-29 ако последния е подкрепен от АУАКС.
105
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези железа да отиват за скраб. До сега свален Ф-15 от МиГ 29 няма. Обратни случаи има десетки.
104
2
 
18
 
! Отговори
до 133 преди 8 години
Кога сте роден та знсете какво е било през социализма?. Между другото комунизъм не е имало в България.