Евросъюзът ще обсъди ситуацията в Сирия

Това е първата среща след масираната руска интервенция
12 окт 2015 11:22, Анисия Иванова
34
Евросъюзът ще обсъди ситуацията в Сирия
Снимка: Bulgaria On Air

Външните министри на държавите от Европейския съюз ще обсъдят ситуацията в Сирия за първи път след началото на руската интервенция в конфликта. Част от темите, които дипломатите ще разискват в Люксембург са миграционната криза и гражданската война в Либия.

Според пресслужбата се очаква Съветът на Европейския Съюз да подпише и документ, с който да заеме по-ясна позиция относно случващото се. Ние може да предположим каква ще е тя особено, след като вчера излязоха няколко официални позиции на част от външните министри.

Те споделят, че са наясно, че Башар Асад не може да бъде част от дългосрочното политическо решение, но точните детайли на общото заявление на министрите ще се дообработят. Що се касае до действията на Русия министрите изразяват своята загриженост, че нейните въздушни удари могат да поразят не само цели на терористите, но и обекти, принадлежащи на умерените сили.

"Това е само началото на процеса. Диалогът ще бъде продължен в близките месеци и години“, коментира предстоящата среща министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн.

В Сирия в момента се намират осем милиона вътрешно преместени лица, а още четири млн. се намират в съседните страни. Дипломатите се чувстват длъжни да очакват милиони бежанци и то единствено от Сирия. Голям проблем е, че има мигранти от Ирак, Афганистан и други страни, които също се стремят да пристигнат в Европа.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАба МЕРКЕЛ е искукуригала.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Шмъркел да не си забрави бурката и Корана!
21
0
 
2
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
От известно време ме гложди съмнението, защо Меркел покани имигрантите в Германия, а после изви ръцете на всички държави в Евросъюза да ги приемат - немците ще си подберат специалистите, които им вършат работа, а на нас останалите, ще ни набутат бежанците, които току-що са произлезли от ***.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западът ПОБЕДИ в Ирак, Афганистан, Либия. Защо има бежанци?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиони хора бяха прогонени от войната, Западът нищо не обсъждаше. Сега заради успехите на Русия и скорошния край на войната, завръщането на бежанците и мира, ще почнат да обсъждат как да попречат.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До скоро нищо не обсъждаха. Те са виновни за унищожаването на Палмира.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тие правят квото им се нареди и защо целият евросъюз трябва да им сърба от попарата
16
0
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
Стига са обсъждали вече 1 години само се говори. Да направят нещо. То стотици хиляди хора умряха, милиони избягаха от сирия , милиарди долари и евра се похарчиха и само се говори. Време е да се вземе решение: или признаваме ИД като официална държава или се пращат тия храненици, нежните войници на Европа да си извоюват хляба и заплатите дето им се плащат от нашите данъци и членски внос и разни други.
15
0
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
,,ЕС е мъртво прасе.''Недей така, че Камерън сега ще се заиграе с него.:)
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази журналистка с думите "руска интервенция" направо цепи мрака!Явно никога не е чувала за военни договори между суверенни държави!А САЩ и компания са на 100% интервенти!Никой не ги е молил от сирийска страна да са там камо ли да бомбардират суверенна държава.А пък за Австралия да не говорим!Пълен смях а не журналистика!!!
13
0
 
30
 
! Отговори
сова преди 8 години
Руските въздушни удари срещу ИД наричат интервенция, ами американските, френските, английските какви са? посещение на добра воля ли са?
12
0
 
5
 
! Отговори
men преди 8 години
бат *** като е почнал да мине през белгистан. имало и там некви терористи...
11
0
 
16
 
! Отговори
мюслибаба преди 8 години
ауа даайте ***, яко бач и затегане на коланите, треа раним арапеските, да им даваме помощи, къщи и джамии да им строим, женки да им намерим за да могат те да ни облагородят гена малко. ние със сталинка, кривоустка и другарката малстрьом ги разбираме *** работи.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте само подзаглавието и коментарите са излишни: "масирана руска интервенция". От ясно по ясно на кой е и тоя сайт. На подземното статукво. Отврат.
9
0
 
33
 
! Отговори
akut преди 8 години
ясната позиция на ЕС е. стига толкова мигранти. оланд и меркел ОСТВКА те показаха. че са кукли на сащ
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСИЯ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАМЕСВА В СИРИЯ А ТРЯБВАШЕ ДА ОСТАВИ МИЛИОНИТЕ ЕМИГРАНТИ ДА ОТИВАТ В ЕВРОСЪЮЗА ЛИДЕРИТЕ НА КОЙТО ПОСТОЯННО СА ПРОТИВ НЕЯ - Е ПОД ЧУЖДА КОМАНДА НО ВСЕ ПАК
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ НЯКОЙ ДА Я Е ПИТАЛ ЧИЙ РАЗМЕР *** НОСИ? Е ШЕ СЕ ПОБЪРКАТ ЧЕ РУСНАЦИТЕ ДЕЙСТВАТ А ТЕ ТРЯБВА ДА ГЛЕДАТ. "ТЕ РАЗБИРАТ ЧЕ АСАД НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ ДЪЛГОСРОЧНО ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ..." ДА УМРЕШ ОТ СМЯХ... СЪШИЯТ ТЕКСТ Е ЗА ВАС ПО-СКОРО АМА ТРУДНО Е ДА СИ ПРИЗНАЕТЕ
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BEJANCITE - podarak na EVROPA ot USA. ot kade sa BEJANCITE? ot DEMOKRATICHNO BOMBANDIRANITE STRANI - LIBIA, KOTDIVUAR, SIRIA, IRAK, AFGANISTAN, SOMALIA I DRUGI DEMOKRATICHNI AFRIKANSKI STRANI PREZ KOITO SA MINALI USA, FRANCIA i VELIKOBRITANIA.
5
1
 
40
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Има ли умерени ГЛАВОРЕЗИ?!?! Или едните отрязват бързо главите, а другите с умерени движения!!! Подкрепям напълно руснаците и техните "умерени" и безпощадни удари!!!
4
0
 
30
 
! Отговори
злата баба меркел преди 8 години
Всеки такъв голям съюз е обречен или на разпад или да тероризира членовете си.