Пхенян празнува - 70 г. Велика Партия, Процъфтяваща Корея

С музика, танци и много фойерверки приключиха празненствата
12 окт 2015 14:22,
104

Снимка: Reuters

Северна Корея приключи с празненствата по повод 70-ата годишнина на единствената партия в страната с гигантско шоу в Пхенян. Разиграно бе например как американски самолети бомбардират деца, увлечени в лов на пеперуди, предаде Франс прес.

Музика, танци, фойерверки. Часове наред различни картини се сменяха на сцена, разположена над столичната река Тедонган; участниците редяха възхвали за Корейската трудова партия пред погледа на Ким Чен Ун, съобщи БТА.

Грандиозният концерт край реката под надслов "Велика Партия, Процъфтяваща Корея", съпроводен със светлинни ефекти, протече на фона на прочутия Монумент на идеите чучхе.

В проявата участваха 10 000 артисти от най-популярни в страната колективи, дори 80-годишни ветерани от корейската естрада. Изпълнени бяха патриотични творби като "Ода за генерал Ким Чен Ун", "Да живее нашата велика партия", "Светкавица над планинския връх "Ким Чен Ир".

Представен бе сценичен монтаж, разказващ за бележити моменти от съпротивата срещу японската окупация, Корейската война, възстановяването на страната.

Присъстваха делегации от чужбина, включително корейци от диаспората в Русия, Китай, САЩ, Канада, Австралия и Япония.

Като основно събитие в рамките на тържествата агенциите определят мащабния военен парад от 10 октомври на централния пхенянски площад "Ким Ир Сен". Сред показаните оръжия чуждестранните експерти откроиха балистичните ракети с голям обсег, разположени на осемосна колесна база, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е6ем ти проспериращата държава....
30
10
 
36
 
! Отговори
wink преди 8 години
Едно единствено охранено човече видях тук...
29
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пешо половината свят ги плюе а целият свят ги съжалява
28
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стандартът на живот в страната е с 62,7% по-висок от този в държавите със среден доход (според класификацията на Световната банка);Стандартът на живот в България е цели 8 пъти по-висок от този в държавите с нисък доход (според класификацията на Световната банка).
27
11
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
По добре са от нас, пък нека да ги плюят половин свят. Нашите некадърни управници ни закопаха дълбоко за 25 години
26
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.."комунизъм да си направят комуни в селата и да ни оттърват от присъствието си"..aз не съм комунист но все пак ще ти кажа,ти кога видя с.кореец близо до теб ,който да ти натрапва присъствието си,корейците наложиха ли ти лично санкции от които децата ти да са умрело от глад?Китай е най-голямата комунистическа държава,а 90%от западните стоки са произведени в Китай,следователно се гледа общия наменател-отношения си с израел.
25
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Евроатлантизъм Един от може би безспорните факти за мнозина е твърде ниският стандарт на живот в България показател, по който едва ли някой се съмнява, че изоставаме значително от другите страни. Проблемът с този всекиму известен факт е, че той не е верен. Ето и няколко примера: Българите са по-богати от 74,4% от хората по света (като тук влизат, разбира се, жителите на Индия и Китай);България поддържа по-висок стандарт на живот от 115 от 190-те страни по света, за които Световната банка има сравними данни за 2013 г.;Стандартът на живот в страната е с 62,7% по-висок от този
24
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.."Гладът през 1990г. е причинил смъртта на милиони." ...колко от тези милиони са умрели поради санкции от мамона?
23
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според АФП, Катарина Зелуегър е заявила, че резкият спад в помощите от чужбина и високите цени на храните са направили вноса по-скъп. Дажбата е намалена наполовина през последните 18 месеца. Някои региони дават само по 150 гр. храна на човек.Населението на Северна Корея е около 24 милиона. През последните няколко десетилетия храната се разпределя по дажби. Гладът през 1990г. е причинил смъртта на милиони.
22
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Обществото обаче е силно сплотено от култа към личността на Ким Ир Сен. Към 1992 година в страната е имало близо 40 000 негови статуи.[136] Гражданите и туристите са задължени да полагат цветя пред тях на определени празници или при посещение."
21
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 47..."милиони останаха без дом заради кредити"...така комунистите писаха историята.
20
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 2008 г. се появяват съобщения, че жителите на част от селските райони на КНДР добавят дървесна *** и трева към оскъдната храна, за да оцелеят.[11] Безвъзмездните хранителни помощи от Китай и Южна Корея не са спрени. Гладът е основно проблем на градовете, тъй като селяните са се научили да си набавят диви плодове, които да ядат.[12] Въпреки, че проблемът с глада остава, той не е толкова сериозен както през 90-те години.[13] Северна Корея обаче остава една от най-засегнатите от глад страни в световен мащаб, заедно с Индия и Етиопия.
19
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Международните санкции и политическата изолация са пагубни за международната търговия на Северна Корея. Доходът от търговия на глава от населението в момента възлиза на 161 щатски долара (износ) и 197 щатски долара (внос). Това е само част от международната търговия, осъществена в многолюдната народна република Китай (1 631 долара от износ 1 439 долара от внос) и в Южна Корея, където доходът от международна търговия на глава от населението е около 100 пъти повече от стойността в Северна Корея (11 373 долара от износ и 10 543 долара от внос).
18
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 46...Настоящият БВП на глава от населението (PPP) в Северна Корея е приблизително 1 800 долара, което е под изчислените за Китай и Южна Корея, съответно 9 800 долара и 33 200 долара.
17
9
 
38
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Що не земат и наште *** да се радват на комунизЪма и цоциализЪма при тях, всички ще са много по-щастливи...
16
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
егати телешката глава има тоя Цун Мун Гун
15
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен34 Виж,милей си за УН за ЖИВКОВИ,ЗА БАЛЕВИ,за СТАНИШЕВИ,за ЛУКАНОВИ и тем подобни и не ни занимавай с глупости
14
14
 
35
 
! Отговори
Българ преди 8 години
Абе всичко много хубаво, ама ние на нашия парад имахме само пешаци... а хеликоптерчето пестеше гориво, а я ги тия гладуващите колко бръмчалки имат :)))
13
9
 
39
 
! Отговори
... преди 8 години
Бе не знам ама последно гледах по Discovery филм за някъв очен лекар дето под егидата на лекари без граници отива да лекува хора от северна корея! Там дават как и къде ги оперира, но как да е дават точно когато им сваля вече превръзките на очите да се види какво с е получило и тия ама 101% от тях първите им думи са да се слави името на Ким чен ун и прочие и се кланят на един огромоен негов портрет закачен на стената и викат ако не беше ти нямаше да гледаме! Ето колко може да ти е промит мозъка!
12
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен27А ти с колко си говорил та знаеш че няма да избягат