Рейтингът на Путин скочи до 88%

61% от руснаците смятат, че страната е на прав път
180
Рейтингът на Путин скочи до 88%
Снимка: архив, Ройтерс

Общественото одобрение за руския президент Владимир Путин се е увеличило до 88 процента този месец, с един пункт по-малко от най-високото му ниво, показа оповестено днес независимо проучване, цитирано от ДПА.

Според национално допитване на центъра "Левада" 61% от руснаците смятат, че страната се движи в правилната посока - с 6 процента повече в сравнение с преди два месеца.

В края на септември Русия започна въздушни удари в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад. Москва казва, че операцията е насочена срещу терористични групировки като "Ислямска държава". Тя беше предприета след неуспешните до момента опити на САЩ да се справят с "Ислямска държава".

Анкета на центъра "Левада" показа по-рано, че 72% от руснаците подкрепят кампанията в Сирия.

Рейтингът на Путин достигна най-високото си ниво, 89 на сто, през юни, но се понижи леко през следващите месеци на фона на икономическите трудности. Спадането спря през септември, когато Русия разшири намесата си в Сирия.

Конфликтът в Украйна също значително съдейства за увеличаване на рейтинга на Путин, който се движеше около 65 процента през предишните три години. Русия окупира и анексира Кримския полуостров от Украйна миналата година и подкрепя сепаратистите в източната част на тази страна.

Проучване на уважавания социологически институт показа през юни, че 60 процента от руснаците смятат свързаните с украинската криза западни санкции срещу тяхната страна за опит тя да бъде унижена и отслабена. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До111 ти какво знаеш за бг. *** в Либия
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА ПУТИН !!!
79
2
 
3
 
! Отговори
янев преди 8 години
стига сте писали за путин бе *** ще пишете само за премиера слънце щото ако го ядосате ще ви прати някой с гранатомед да ви събори редакцията ленти магистрали това ще пишете ясно
78
4
 
0
 
! Отговори
чебурашко преди 8 години
При над 70% рейтинг на главатаря получавам ерекция !!
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джуджето пак го тресат комплексите.
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не може да унижи допълнително русия и руснаците, те сами достатъчно добре се справят.Колкото до тяхната слабост, то тя е добре известна на целия свят - бедни, некадърни, морално деградирали и не на последно място вечно пияни и агресивни.Всички се отдръпват от тях защото знаят, че са непредвидими, пък в рядко го*но никой не иска да хвърля камък.Нищо ново не научиха и нищо старо не забравиха, такива са си - рашисти.
75
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 170Чакайте бе сороси, че кмета на Бургас уж е с почти същия рейтинг?!?===================================================Желязна логика, *** ! Бургас да не ти е Русия ?
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе в саудитска арабия никой не ги питаи соропитеците не са обелили и думаза демокрацията и правата на човека там а се га джафкат срещу русия щото е противкраваро-камиларската коалиция- айде стига тънки намеции децата разбраха кой направи живота на 100-тина милиона народ в ирак либия и сирия ад
73
0
 
4
 
! Отговори
dp преди 8 години
Малко му остава да поработи до 100-те процента.
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БРАВО НА ПУТИН! още просперирали държави...Садам Хюсеин 99% Муамар Кадафи 99% Ким Чен Ун 99,99% Лукашенко*84% Фидел Кастро 99%
71
1
 
4
 
! Отговори
ако бат бойко .... преди 8 години
успее да направи 5 страници като блога *** . SDELANOUNAS . RU без да споменава думат път / улица / магистрала / и подобни ... значи ще се оправим .... ДА ама НЕ ..... трябва дупе и *** за да се направи и доста желание и разум ...
70
1
 
1
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
До Mr.STARBUCKSСтарбрукс са мошеници и не плащат данъци. За това в общините няма пари за детски градини.
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този като кмета на Бургас.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
smeesh li da go usporish toq reiting ako s vv rusiq.tam si e kato po kumunizna.sreshtu vlastta ne se govori.a te si pishat kakvoto im e ugodno.izmislici povecheto sluchai.
67
2
 
8
 
! Отговори
БРАВО НА ПУТИН! преди 8 години
Сигурен съм , че 88 % подкрепят Путин!
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко ли е много ли е хората наисти а го подкрепят и явно има защо. В коя друга държава подкрепят така президента си,в България ли?
65
15
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
И 100 процента да стане... - руснаците ще се целуват и прегръщат по площадите - след като падне Путин...
64
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
червените бабички Ленин си ги прибра на оня свят от тук на сетне бсп само може да намалява ТАКА ЧЕ НИЩО ЧУДНО В РЕЗУЛТАТИТЕ
63
7
 
2
 
! Отговори
dan преди 8 години
Имперско мислене Служили на Царя по 25 години Не са пораснали и до ден днешен
62
2
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До Слаб резултатИ с 13% да отстъпва, пак ще е трън в обръснатите ви чатали!