Путин: Да се осигури връщане на руснаците от Египет

Руските служби: Да се спрат полетите до Египет
6 ное 2015 17:31, Елка Василева
54
Путин: Да се осигури връщане на руснаците от Египет
Снимка: Reuters

Шефът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников заяви, че смята за целесъобразно да бъдат прекратени полетите на руската авиация за Египет до изясняване на причините за разбиването на руския самолет А321.

Още по темата

„Докато не определим истинските причини за случилото се, смятам за целесъобразно да бъдат прекратени полетите на руската авиация в Египет. Това засяга преди всичко туристическия канал“, каза Бортников откриването на извънредно заседание на руския Национален антитерористичен комитет, цитиран от руските агенции.

Президентът на Русия Владимир Путин се е съгласил с отправените препоръки. Прессекретарят му Дмитрий Песков съобщи също така, че Путин е възложил на правителството да създаде механизъм за връщане на руснаците от Египет в Русия.

Египетската армия разположи междувременно специални части на летището на курорта Шарм ел Шейх, където туристи се опитват да се качат на самолети за чужбина, предаде Ройтерс, като се позова на свой фоторепортер на място. Представители на египетските сили за сигурност обясниха, че целта е да бъде повишена сигурността на туристите.

Осем самолета ще излетят от Шарм ел Шейх за Великобритания днес вместо планираните 29, предаде ДПА, като се позова на египетския министър на гражданската авиация Хосам Камал.

Причината е, че британските авиокомпании са решили самолетите им да не качват багажа на пътниците като предпазна мярка заради предположенията на британски следователи, че бомба е била поставена в багажното отделение на разбилия се руски самолет, преди той да излети.

Багажът на пътниците от осемте полета ще бъде откаран във Великобритания със специален транспортен самолет.  

Най-голямата катастрофа в историята на руската и съветската авиация стана на 31 октомври. Самолет Еърбъс А321 на авиокомпания Когалимавиа, който изпълняваше полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, се разби на Синайския полуостров. На борда му се намираха 217 пътници и 7 членове на екипажа. Всички те загинаха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам на всички които се радват за загиналите невинни хора , да им се случат най големите нещастия. Коварни неизлечими болести като СПИН, бавна и много болезнена смърт.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
39 еФтини а браво тази дума те описва напълно и *** моля изтрийте коментара на 39 за да не пиша и аз
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31Най-добре е да питат Рейгън.
32
6
 
29
 
! Отговори
х-м преди 8 години
Путин е в Сирия защото има база там и е канен за помощ.Какво правят останалите там, които Путин запука (за ваше нещастие)? Какво правят САЩ в България е още по-резонен въпрос...
31
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 32: Айде стига с тези ефтини сълзливи обвинения, към хората които критикуват безумната политика на кремълската КГБ върхушка, че мразят Русия и руснаците!
30
1
 
21
 
! Отговори
идиоти преди 8 години
Злорадстващи заради нещастието ***,другия път когато вие или ваши близки се качите в самолет мислете за тази случка!И не забравяйте,никой няма толкова врагове сред арабелите, колкото САЩ и Англия.
29
0
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
До кой клас сте учил?. Може би само до 7 клас. Между другото не е редно да пишете тук след като сте злоупотребил с "модерни наркотици".
28
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Путин му припари под краката. Само един руснак да зададе въпроса "Кокво прави Русия в Сирия ?" и може да отприщи лавината.
27
3
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 30 Путин не се е предал сладур. Просто изтегля своите хора на земята за да изсипе ада от небето на каквото е останало по земята :)
26
0
 
9
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Колега , това са пропаднали , наркоманизирани протестанти.
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до изясняване на причините за разбиването на руския самолет А321.Какво не разбрахте?
24
5
 
31
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Като ви чета коментарите май се радвате че 200 невинни души са били убити от терористи. Толкова много мразите Русия че предпочитата Ислямска държава да достигне България и да обезглавяват ваши приятели. Внимавайте какво си пожелавате
23
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултатът от този терористичен акт ще е още по-масирани бомбандировки на руската авиация над позициите на мизерниците от ИД! Който се е захванал да се бие с руснаците ,хубаво не е видял! Ако не вярват от ИД да питат Хитлер или Наполеон ,след като някоя руска бомба ги прати на оня свят!
22
0
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Дрогата унищожава бавно но сигурно вашият мозък. Ще се превърнете в зомби.
21
1
 
15
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Винаги са казвали да се изчакат резултатите от разследването, а не да се дават прибързани заключения. Ще е наистина ужасно ако е терористичен акт, защото това ще означава пълна изолация на Египет. Аз лично в момента не бих отишъл на екскурзия там, ако има вариант някой просто да сложи бомба в самолета.Този атентат дори не е свързан с руските служби за сигурност. Нещо подобно на атентата срещу израелците в Бургас.
20
1
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
И сега ли сте се надрусал?.
19
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята се повтаря - пътническият самолет А321 е свален от "синайските терористи" от Египет, както МН17 беше свален от проруските терористи в Донбас !
18
2
 
13
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Сееш сорос, жънеш наркомани.
17
8
 
5
 
! Отговори
RAD преди 8 години
Абе, нали уж нещо до вчера руснаците твърдо казваха, че не е терористичен акт, ами нещо авария, грешка... Разправяха, че западните служби прибързано са се изказали...Сега май не са толкова убедени нещо...
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сееш войни, жънеш тероризъм !