Путин: Да се осигури връщане на руснаците от Египет

Руските служби: Да се спрат полетите до Египет
6 ное 2015 17:31, Елка Василева
54
Путин: Да се осигури връщане на руснаците от Египет
Снимка: Reuters

Шефът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников заяви, че смята за целесъобразно да бъдат прекратени полетите на руската авиация за Египет до изясняване на причините за разбиването на руския самолет А321.

Още по темата

„Докато не определим истинските причини за случилото се, смятам за целесъобразно да бъдат прекратени полетите на руската авиация в Египет. Това засяга преди всичко туристическия канал“, каза Бортников откриването на извънредно заседание на руския Национален антитерористичен комитет, цитиран от руските агенции.

Президентът на Русия Владимир Путин се е съгласил с отправените препоръки. Прессекретарят му Дмитрий Песков съобщи също така, че Путин е възложил на правителството да създаде механизъм за връщане на руснаците от Египет в Русия.

Египетската армия разположи междувременно специални части на летището на курорта Шарм ел Шейх, където туристи се опитват да се качат на самолети за чужбина, предаде Ройтерс, като се позова на свой фоторепортер на място. Представители на египетските сили за сигурност обясниха, че целта е да бъде повишена сигурността на туристите.

Осем самолета ще излетят от Шарм ел Шейх за Великобритания днес вместо планираните 29, предаде ДПА, като се позова на египетския министър на гражданската авиация Хосам Камал.

Причината е, че британските авиокомпании са решили самолетите им да не качват багажа на пътниците като предпазна мярка заради предположенията на британски следователи, че бомба е била поставена в багажното отделение на разбилия се руски самолет, преди той да излети.

Багажът на пътниците от осемте полета ще бъде откаран във Великобритания със специален транспортен самолет.  

Най-голямата катастрофа в историята на руската и съветската авиация стана на 31 октомври. Самолет Еърбъс А321 на авиокомпания Когалимавиа, който изпълняваше полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, се разби на Синайския полуостров. На борда му се намираха 217 пътници и 7 членове на екипажа. Всички те загинаха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
14
 
5
 
! Отговори
гробaр преди 8 години
нямa връщaне нaзaд зa путин и рaшaтa, зaсветкaли сa се към бетоннa стенa ( ИД) с глaвaтa нaпред, скоро ще ядеме вaрено жито зa Бог дa прости
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тавагишчи, патамучта въй не отдъйхаете в Крим???
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, нали англичаните лъжат, че е теракт ! Сега путинофилията ще реши, че може би те са го планирали !
12
14
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Рано или късно ПУТИН ЩЕ СЕ ИЗПРАВИ ПРЕД СЪДА В ХАГА !!!!
11
12
 
6
 
! Отговори
всичко се връща преди 8 години
Е братушки къде изчезна самочувствието да се избиват цивилни?
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото повече чета коментари на този сайт, толкова по-рядко си задавъм въпроса защо в България са останали основно магазинерки, бармани, сервитьорки и мутри...
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 10: Русия НЕ се бие срещу тероризма, а Путин охранява Асад. А ако е искал да се бие срущу тероризма щеше да е там още преди четири години !
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бакал ПеткоНе съм правил изчисления, но по груби сметки Путин е причина за смъртта на повече от 1 милион души.
7
10
 
1
 
! Отговори
бумеранг МН370 преди 8 години
карикатури в Шарли ебдо за авиокатастрофата.Много е забавно..ха..ха
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛудостЛудост е да се твърди че Русия се бие срещу тероризма, затова не можем да уважаваме Русия.
5
12
 
7
 
! Отговори
няма мърдане преди 8 години
На Путин вече не му издържа психиката, беше решил до последно да лъже че няма никакъв атентат, но идиловците вчера заявиха че ще докажат че те са отговорни за катастрофата на руския самолет, като свалят още един и той се предаде.
4
21
 
7
 
! Отговори
гробaр преди 8 години
имa Господ, руснaците свaлихa мaлaйзийския сaмолет нaд Донецк- което беше държaвен тероризъм, сегa ИД им свaли техен, рaзликaтa е че тогaвa се кефехa и рaздухвaхa лъжи, a сегa ревaт кaк дa избегaт от Синaй
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери "лош пророк" каза: щом РаСША иска да бъде като США трябва да знае, че ще падат самолети.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бумерангът се завръща !
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво стана, нали не беше атентат? Нали бяхте сигурни, и отново оревахте света с "ама те лошите пак говорят глупости, няма такова нещо". Ся кво прайм?