Бомбата в А321 - заложена на летището преди излитането?

Британските служби: Поставил я е човек с достъп до багажа
Обновена: 6 ное 2015 10:16 | 6 ное 2015 10:16, Елка Василева
55
Бомбата в А321 - заложена на летището преди излитането?
Снимка: Reuters

Британските спецслужби смятат, че бомбата в разбилия се на Синайския полуостров руски самолет А321 вероятно е била заложена преди излитането от египетското летище Шарм ел Шейх.

Британските експерти смятат, че взривното устройство вероятно е било заложено в багажното отделение на самолета, пише Би Би Си.

Версията за бомба се появи в британските служби след прехващането на редица съобщения, обменени между ислямисти на Синайския полуостров.

Още по темата

Точната причина за катастрофата не е известна. От Кремъл по-рано заявиха, че версии за причините за разбиването на самолета може да издига само следствието.

Както заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, всички останали предположения представляват непроверена информация и спекулация.

По този начин от Кремъл коментираха изявленията на британските власти, че причината за разбиването на руския самолет в Египет може би е бил взрив на борда му.

Великобритания вече отмени полетите от и за Шарм ел Шейх. Британците ще бъдат изведени от Египет днес, но без багаж, в самолета се разрешава да бъде внесен само ръчен багаж.

Според Би Би Си, макар че британските власти засега не са се отказали окончателно от версията за техническа неизправност на борда на разбилия се самолет, те са склонни да смятат, че това е малко вероятно.

Спецслужбите на Великобритания имат подозрения, че някой, който има достъп до товаренето на багажа в самолета, е сложил взривно устройство в багажното отделение непосредствено преди излитането на самолета от летището в Шарм ел Шейх, посочва експертът на Би Би Си по въпросите на сигурността Франк Гарднър.

Самолетът Еърбъс А321 на руската авиокомпания Когалимавиа се разби на Синайския полуостров на 31 октомври. Загинаха всичките 224 души, намирали се на борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До коко 51Защото КОКО това дето го показват по филмите как гърмят като пукани двигателите на практика не е вярно. Реактивния двигател е една тръба като в началото имаш нормално налягане в края имаш повишено налягане и температура. Цялото гориво на двигателя свършва за секунди.Единствените опасни неща са счупени лопатки от двигателя. При пътнически самолет имат 1/4 вероятност да уцелят корпуса. Или дупка в корпуса или в резервоара който между впрочем е проектиран да се само запушва и издържа
35
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 8 години
Според мен има странни опити от руска страна да се изкара машината виновна.Четох глупостите на един руски саит как двигателя се саморазрушавал.....!!Защо им е трудно да приемат истината-бомба на борда
34
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До *** 49Рана има в ЖИВО ТЯЛО "ГЕНИЙЧЕ" в мъртво тяло или т р у п има пробойни, счупвания, разкъсвания
33
0
 
1
 
! Отговори
*** преди 8 години
До БобиАлооу, Бобито, пробойни може да има само в корпус на нещо - твърдо тяло с кухина. Кораб, самолет, автомобил. В човешките тела има рани. Ай стига ни залива с Google образованието ти!
32
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Руснаците спират полетите до Египет до края на разследването.
31
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До *** 46- всички неща в самолетите се правят максимално заоблени и меки. Стъклата са многослойни и бронирани за да не се разхерметизират при удар. Дори количките на стюардесите са направени така че да се чупят от извънредно тънките стени на самолета. Въздушните полицаи носят пистолети с боеприпаси дето не могат да пробият дупки в корпуса.При разследване на катастрофата намираш надупчен труп ... с пробойни по телата. НЕЩО НЕ Е НАРЕД НАЛИ? И се почват ВЪПРОСИ ВЪПРОСИ...
30
0
 
1
 
! Отговори
*** преди 8 години
До БобиБе Боби, от желание да се изкараш компетентен, лъха на глупост всичко което пишеш. "пробойни по телата...?!" Пробойната е в тиквата ти. Що не се хванеш да бачкаш нещо, ам` сал тук висиш?
29
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До опетков 44Практически много си близо до истината. Все пак по СССР закони Горби трябваше да подпише. Ако не беше подписал достатъчно хардлайнери все още имаше да му осигурят властта. Ето Бившия(свален незаконно) президент на Украйна осъди Украйна по някакви международни дела. Пак поради подобен Казус - Горби трябваше и подписа за да е де Юре изпипано.
28
0
 
1
 
! Отговори
опетков преди 8 години
До Боби: СССР го разпадна не Горби, а Елцин и тогавашния президент на Украйна. Като не знаете поне четете и не пишете неверни неща. Август 1991 г КПСС и КГБ правят преврат срещу Горбачов, който беше в Крим на почивка тогава. Елцин прави контрапреврат и забранява КПСС и обявява отделянето на Русия.Съюза се разпада. Горбачов остава с пръст в уста.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойКолега, всички изредени от теб западни медии денонощно заливаха света 8 /осем/ години подред само за атентата срещу папата и българското злодейство.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Била заложена бомбата преди излитането, много ми е интересно как някой ще заложи бомба в самолет СЛЕД излитането.
25
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До някой 39Забрави ли факта че в СССР имаше ЕДНА Комунистическа партия и тя управляваше във всички републики. Ето за това не можеха преди да се разделят. И точно заради това се разпадна защото и Партията се разпадна на локални клонове с решение на Горби.
24
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До някой 37В РФ има един много готин аспект от наказателното право. Ако се докаже че е техническа неизправност Шефовете на Самолетната компания заедно с виновните отиват в Затвора. Второто нещо е клевета ако някой напише - те тоя е виновен а се окаже че не е така. Рашките просто чакат ОФИЦИАЛНОТО изявление на комисията. Над 250 човека са в Египет от Руска страна.Скоро ще имат какво да кажат.
23
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 21 До 18А ВИЕ "ЕКСПЕРТИ" не знаете как се прави разследване на катастрофа.Всичко намерено на земята се фотографира и му се определят географските координатиСлед това всичко това се прибира на склад за телата хладилна камера. Особенно ако по телата има пробойни от осколки или нещо подобно дори индентифицирани телата не се освобождават веднага за погребение(гадно а - доказателства са телата).Следва "сглобяване' на самолета в хангар от отломките и обикновено причината става ясна.
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слаба ви е пропагандата ***. Отричате очевидни неща и се опитвате да ни убедите в невъзможното. Навремето когато нямахме интернет номера минаваше...
21
1
 
6
 
! Отговори
Muzhik преди 8 години
Shopce..., da ne te gazi ruski Misha na 2 vodki...Pii si hapovete...i SPAZVAI zakonite za dvizenie po putistata
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отрича се поради една причина, да не се разваля рейтинга на Путин. Все пак с 87% е човека ( според "Левада" , ако може да им се вярва )
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
17.За какво да се отрича ?Като че ли от пишештите зависи , по кой начин е станала катастрофата . Може устройството да е сложено при електрониката . Има много начини да сд свали един самолет, ако имат достъп до него!Камерън за това забрани полетите ?
18
9
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
Ти май не си наясно колко корумпирана страна е Египет, повече дори от Матушка. Какво следствие какви пет лева, за каквото платят това ще кажат...
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой май незнаят , че след приключване на следствието Кайро трябва да се произнесе !