В Русия е неизбежна революция, убеден е Ходорковски

Задачата му била да помогне революцията да бъде мирна
Обновена: 9 дек 2015 19:07 | 9 дек 2015 19:06, Елка Василева
345
В Русия е неизбежна революция, убеден е Ходорковски
Михаил Ходорковски. Снимка: архив, Reuters

Живеещият в изгнание руски магнат и бивш затворник Михаил Ходорковски смята, че в Русия е неизбежна революция, предаде Асошиейтед прес.

Ходорковски, някога най-богатият човек в Русия, беше помилван от президента Владимир Путин през декември 2013 г. след десет години в затвора. Обвиненията в данъчни измами и злоупотреби срещу него бяха политически мотивирани - наказание за това, че се противопостави на Кремъл и хранеше политически амбиции, посочва АП. След освобождаването от затвора Ходорковски замина за Германия, след което заживя в изгнание в Швейцария.

Още по темата

На пресконференция в Лондон по онлайн връзка Ходорковски изрази мнение, че Путин е довел Русия до положение, при което революцията е неизбежна и необходима.

Той добави, че неговата задача ще бъде да помогне тази революция да бъде мирна. Ходорковски не каза дали смята да помогне на опозиционните сили в Русия да свалят Путин.

Вчера руското следствие повдигна задочно нови обвинения срещу бившия шеф на петролния гигант Юкос и го призова на разпит. Според следствените органи той е замесен в убийството на Владимир Петухов, кмет на град Нефтеюганск, през 1998 г.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
1
 
! Отговори
гост преди 8 години
Аман от ционистки пророци.Тези същите създадоха болшевизма и Ал Багдади,а сега сънуват и за Русия.Няма да стане ротшилдоидче.Туй не е Горбачов нито Андропов /Файнщаин/ щото не знаем кой кой е.Сахаров,Захарчук,Цукерман,Лев Троцки -Лейба Бройщаин.А сега кажете ми кой кой е?
210
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога тази паразитна олигархия ще има наглостта да си мисли, че има право да говори от името на руския народ. Ако има пробойна в имиджа на Путин и проблеми с руските финанси, тое именно поради факта, че Путин до ден днешен не ги е разкарал завинаги тези олигарси. Руската икономика и социална матрица наистина има нужда от реформа и тя минава през премахването точно на такива хора, които изнасилеха мечтите не само на руснаците, а и на българите. Кога ще си ходят и нашите олигарси?
209
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Такива се лекуват със двойна доза АК-47,веднъж наляво,и за всеки случай надясно.
208
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 320 значи ти признаваш че руснаците не са ни освободили а е било просто една от рускотурските войни за контрол на проливите ?
207
5
 
1
 
! Отговори
PG преди 8 години
този го виждам с семейството си тука из цюрих, 2-3 пъти. имаше и няколко презентации, интелигентен човек е.
206
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неизбежна революция ли? Тоя или е слънчасал, или са го натиснали западните му господари да дрънка врели-некилепли, а най-вероятни и двете. Мишка, а да си чувал за рейтинга от 90% на Путин? И кой ще направи революция, останалите 10% ли?
205
2
 
8
 
! Отговори
хе хе преди 8 години
На този явно не му стига 10год. шприцване в затвора....
204
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА ти защо си чакал 5 века и не си се освободил?Защото не си имал сили да пръднеш.Защото -немци,френци англичани,наши са враждебници,дружни с нашите тирани,с нашите изедници.Казал го е съвременникът на събитията П.Р.Славейков....
203
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, да, да. Точно революция. И ще стане това, което американо-чешко еврейската бабаказа, че Сибир е прекалено богат за да принадлежи на една страна.Сега най-богатите части на Русия ще обяват революция срещу "жужето" зада ги яхнат мултинационалните корпорации и да точат нефта, да вземат димантите и златото,а в замяна да дават зелената тоалетна хартия.
202
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е ходоровски, това е ракошбразно заболяване, живеещо на гърба на ЕС като смуче пари от продажби на нефт, газ и оръжия за терористите от арабските страни. Да не говорим че бензиностанцията наречена русия като страна е най голямата и богатата на природни ресурси и с икономика като тази на Бразилия, бих казал бензиностанция с доста лошо управление която прави оборот колкото маса за продажба на дъвки, икономиката на Русия достига тази на Холандия
201
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СоросоидАко Русия ни е освободила какво е чакала пет века ? Една от рускотурските войни за контрол.на проливите, кой ако е искал да е освободи би чакал 5 века ? Никой Е това значение че.освобождение не е имало а загубилия войната връща заграбените територии както Турция върна България и както ссср върна Украйна, Грузия, Литва, Латвия и т.н.
200
10
 
2
 
! Отговори
руснак преди 8 години
Oнaнирaм пред лика на Путин всяка вечер, това е закон!
199
11
 
3
 
! Отговори
Слава Украiн преди 8 години
Руските *** изпeдepaстяха! :D
198
7
 
2
 
! Отговори
сър Пичук преди 8 години
Мъже да се обясняват в любов на мъже, това само родните *** го могат :DСърбят ли ви cвинктeрите? Братушките да ви ги начешат???
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 300 По скоро .....,*** ЕС,,
196
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Най-голямата по природни ресурси"!!! Там, в американските колежи, не ви ли учат поне да се изразявате правилно?
195
0
 
4
 
! Отговори
До 292 преди 8 години
Лъжеш!! Аз си купувах киселото мляко заедно с баничка и ги изяждах включително за 15-20мин. по време на голямото междучасие... през 1987г. , но за сега наистина не ми харесва"комунизма", това не значи че скоро няма да ревем за него.
194
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 8 години
В голяма зависимост сме от "идиотската държава Русия" наистина! Сега се чудим как да премахнем построените вече петролопровод "Бургас-Александропулис", газопровод "Южен Поток" и АЕЦ-а в Белене!
193
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възможно ли е една държава която е най голямата по територия, природни ресурси и население от 140 милиона да има същата икономика като тази на Бразилия или Испания или Холандия ? Да възможно е , и тази бензиностанция се нарича Русия
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 286, Това е много добре, че така мислиш, защото днес, малко или много, сме доста зависими от Турция и нито едно решение в България не може да се вземе без одобрението на Анкара! Само едно не ми е ясно- как по време на това т.нар съветско-комунистическо робство, когато сме били толкова угнетени,България практически е увеличила с 30% населението си?