Занемарена София прилича на турски град от 70-те!

"Дейли сабах": Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства
17 дек 2015 08:37, Елка Василева
466
Занемарена София прилича на турски град от 70-те!
Ахмет Давутоглу и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Еднодневната визита на турския премиер Ахмет Давутоглу в съседна България изведе наяве няколко позабравени истини, пише турският в. "Дейли сабах".

Първата е фактът, че няколко приятели на Турция са готови да покажат солидарност с нея в момент, когато тя преминава през криза с Русия, опитва да се справи с масивен приток на сирийски бежанци и се бори с терористи отцепници.

Още по темата

Приятна изненада бе, че премиерът Давутоглу бе посрещнат на летището от посланиците на няколко мюсюлмански страни, включително Палестина, Алжир, Азербайджан и Катар. Това бе морален стимул за турската делегация, особено като се има предвид, че в момента България е разкъсвана между историческите си връзки с Москва и мястото си в западния съюз, в който участва и Турция.

За липсата на напредък в интеграцията й в ЕС, след като получи огромни средства, може да се съди по занемарения вид на столицата София, която, меко казано, прилича на турски град от 70-те, пише авторът на статията Илнур Чевик. Градът и България се нуждаят от сериозни подобрения във външния вид. Човек да се чуди какво са направили тези хора с милионите евро, които ЕС наля в страната. Българският колега на Давутоглу - Бойко Борисов, изглежда, се мъчи да внесе стабилност в страната, където хората започват да си задават въпроса какво е станало с всички тези евросредства.

Тайничко си знаем, че заради продължаващото руско влияние в София българите не са свръхентусиазирани да приемат Турция, но все пак двете натовски страни съюзници успяха да загърбят някои потенциални различия и да се заемат с въпроси, вариращи от заливането на България със сирийски мигранти до въпроса с голямата турска общност, живееща в тази страна, допълва Чевик.

Ясно е, че България има да извърви дълъг път, преди да стане икономически жизнен партньор в ЕС. Българите трябва да преодолеят психологическите окови, които ги връзват за агресивна Русия и да започнат да приемат висшите ценности на ЕС. Турция може активно да помогне в тази мисия. Турция може също така да помогне за поддържането на вътрешна стабилност сред турците и мюсюлманите в страната, казва в заключение авторът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още по темата: ахмет давутоглуТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
24
 
! Отговори
Globalfix преди 8 години
Този ли ще ни "помага и оправя"? През седмица в Турция има стачки и масови вълнения, които полицията разпръсква бързо със сълзотворен газ, водни оръдия и гумени куршуми. Анадолска демокрация в чист вид - убиха преди месец двама - известен журналист и адвкат, противници на властта - като кучета на улицата. Модерна и демократична Турция - не мерси. А зад репликата, че могат да поддържат мира сред малцинствата ни стои зле прикрита заплаха: "Както можем да го поддържаме, така можем и да го нарушим
222
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
във варна си имаме нова велоалея дълга 5 км широка 1-5 метра на цена 15 милиона лева. ето къде отиват парите.колко от тях са гушнати.според запознати 90%
221
12
 
8
 
! Отговори
330 преди 8 години
точно русия няма нищо общо с европейската цивилизация.без балтика украйна беларус, русия е азиатска държава наследник на татаро монголския улус московиа. цялата турска интелигенция е завършила престижни университети на запад
220
2
 
14
 
! Отговори
Ганг Банг преди 8 години
И това го пишат журналисти в чиято държава хората в Анадола се отопляват още с говежди фекалии/***/...
219
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
истината боли. предлагам на някой да влезне в която и да било турска държавна болница и после в българска.срам и позор за българската държава. що се отнася до милиардите евро от ес,те отидоха по партийни каси,батко и братко станишко и боко,пашата,пеевски,цацата,надписаните тройно магистрали и т.н.
218
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
O maiko Balgario!Osobenno v momenta v Balgariq e adcki razdeleno! I kato politika i kato obshteytvo!!! A za kashkavelenite patishta da ne govorim i tnt....
217
6
 
17
 
! Отговори
българина преди 8 години
турция не е в никакъв западен съюз и няма да бъде! връзките с москава не са смао исторически и билогични и културни и икономически и взаимни и духовни и религиозни! как и със западния свят. а турция няма нищо общо гореизброените нито с нас нито със западния свят. такче лицемери айде у анадола и кой от къде е .. ние знаем от къде сме, вие не знаете.. освен че корана е наръчник на терориста
216
5
 
28
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
срам ме е да призная че в статията има истини. както казва турската пословица : " право комшу в очите" . факт ли е че получихме милиарди? факт е. факт ли е че някои хора ги гушнаха - факт е. огледайте се.
215
3
 
20
 
! Отговори
1 преди 8 години
Този мазник Двутоглу е един "дявол" в бебешка кожа с благ тон. Тази хлъзгава анадолска политика се прилага от много години и от западния свят. За съжаление обаче ние сме вече икономическо и военно не джудже а "мравче" в сравнение с Турция. Дано Турция се оттърве от тази клика политици, която има амбицията на османската империя и поеме по мирния път на новото време
214
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Дейли сабах": Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства - Няма какво да се чуди човек КЪДЕ СА ОТИШЛИ милионите евросредства, които така между другото сме дали като вноска в ЕС ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! Парите може да се дават, но извършваната работа е за по-малко пари и разликата, която е по-голяма от даденото ОСТАВА В ДЖОБА! Така става, бързо и лесно, без човек да пие вода морен! Милиони, милиарди потъват като Титаник!
213
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАКРАТКО- ЛЕК НАМЕК ИМА В СТАТИЯТА- ДАМЕК "А ПЪК НИЕ ЩЕ ВИ ОПРАВИМ"...
212
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Как къде - крадене, крадене и пак крадене! Кражбокрация - политическата с-*** в България!
211
2
 
1
 
! Отговори
baba преди 8 години
Kvi 7000 dishi be varel takiv... i che v edno selo .....sigorno iskash da kajesh 70 aaaa.. to togava zela bulgaria beha 7000 dushi
210
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-н Чевик вашия Истанбул сте го превърнали в една ***.
209
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно въпростния журналист е родени и израснал в Истанбул, и не е запознат с вътрешността на Турция. Килкото по на изток отиваш, толкова повече мизерията е по-голяма. За едно е прав, София наистина изглежда много зле. Проблема не ни е с мюсолманите, а с дпс и ромите.
208
5
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Хайде започна се голямото оплюване. Плюйте, плюйте, то плювнята ви се връща в лицето. Чакате само някой *** да напише нещо и да започнете. Защо вярвате на всичко написано? Огледайте се! Искат да ни провокират и за да има вътрешни дразги. Щели да помогнат на турците в БГ, че като много милеят за тях да си ги вземат. С какво право ни се месят. А когато приемаха ПУТИН и бяха големи приятели, а сега какво? Ще вярваме ли на интриганти. Българи трябва да сме единни!
207
9
 
10
 
! Отговори
Men преди 8 години
Не съм изненадан, София винаги е бил грозен град. Какво очаквате от град без история и традиции? Тук кореняците всъщност са ***, самият град преди 150години е бил едно голямо село, без интелигенция, без нищо, само едни прашни кърища.
206
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писателят на статията доста се е объркал.Поразгледах Анкара в Гугъл земя... Това ли му е представата за модерен красив град- прилича на фавела.
205
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Присмял се одран на одраскан !" Стара народна поговорка.
204
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...Но всички пренебрегват тихия ислямизъм, който безшумно се разпространява като влагата в един дом. Той е недоловим, макар да го виждаме тук-там с халал-бакалиите , които никнат навред. Той е подмолен и по-коварен.Тъкмо затова вие считате, че Турция и Иран са по-опасни от терористичните движения и дори от Ислямска държава?Да, те работят дългосрочно, следват свой план. Докато ИДИЛ скоро ще бъде мъртъв клон на ислямизмаБуалем Сансал