Занемарена София прилича на турски град от 70-те!

"Дейли сабах": Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства
17 дек 2015 08:37, Елка Василева
466
Занемарена София прилича на турски град от 70-те!
Ахмет Давутоглу и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Еднодневната визита на турския премиер Ахмет Давутоглу в съседна България изведе наяве няколко позабравени истини, пише турският в. "Дейли сабах".

Първата е фактът, че няколко приятели на Турция са готови да покажат солидарност с нея в момент, когато тя преминава през криза с Русия, опитва да се справи с масивен приток на сирийски бежанци и се бори с терористи отцепници.

Още по темата

Приятна изненада бе, че премиерът Давутоглу бе посрещнат на летището от посланиците на няколко мюсюлмански страни, включително Палестина, Алжир, Азербайджан и Катар. Това бе морален стимул за турската делегация, особено като се има предвид, че в момента България е разкъсвана между историческите си връзки с Москва и мястото си в западния съюз, в който участва и Турция.

За липсата на напредък в интеграцията й в ЕС, след като получи огромни средства, може да се съди по занемарения вид на столицата София, която, меко казано, прилича на турски град от 70-те, пише авторът на статията Илнур Чевик. Градът и България се нуждаят от сериозни подобрения във външния вид. Човек да се чуди какво са направили тези хора с милионите евро, които ЕС наля в страната. Българският колега на Давутоглу - Бойко Борисов, изглежда, се мъчи да внесе стабилност в страната, където хората започват да си задават въпроса какво е станало с всички тези евросредства.

Тайничко си знаем, че заради продължаващото руско влияние в София българите не са свръхентусиазирани да приемат Турция, но все пак двете натовски страни съюзници успяха да загърбят някои потенциални различия и да се заемат с въпроси, вариращи от заливането на България със сирийски мигранти до въпроса с голямата турска общност, живееща в тази страна, допълва Чевик.

Ясно е, че България има да извърви дълъг път, преди да стане икономически жизнен партньор в ЕС. Българите трябва да преодолеят психологическите окови, които ги връзват за агресивна Русия и да започнат да приемат висшите ценности на ЕС. Турция може активно да помогне в тази мисия. Турция може също така да помогне за поддържането на вътрешна стабилност сред турците и мюсюлманите в страната, казва в заключение авторът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още по темата: ахмет давутоглуТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
4
 
15
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Бях писал тук за ИМПЕРСКАТА ПАРАНОЯ НА ТУРЧУЛЯТА. Тази статия във в. "Дейли сабах" е още едно доказателство за това им заболяване.
182
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужасна мазна гнус. Изобщо не ни трябвате с противния си ислямоосманизъм.
181
2
 
12
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
до ДЕЗИНФОРМАЦИЯ-БКПТака както си имал право на дюкянче, така и когато решат могат да ти го вземат, че и да ти изкол*т семейството БЕЗ последици.Единствения дезинформиран си ти. Платен анадолски ***!
180
12
 
4
 
! Отговори
EU преди 8 години
Проект Възродителелн Процес е дело на Русия , просто трябва само да се докаже в Европейския Съд
179
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защото е премахнал крепосничеството в Русия. А въпрос към всички русофоби - хареса ли ви статията?
178
8
 
5
 
! Отговори
Патриотът преди 8 години
Истината боли, но е прав турчина. Имаме нужда от нова столица. Предлагам Велико Търново или Пловдив.1. На по-централно място са в страната.2. Вече са били столици - В.Търново известен като Старопрестолния град, а Пловдив на Източна Румелия.3. По-малки и следователно по-удобни са за столица, имат изградена инфрастуртура, администрация.4. Много по-красиви са като архитектура и история от голямото грозно шопско село.3.
177
14
 
9
 
! Отговори
ДЕЗИНФОРМАЦИЯ-БКП преди 8 години
Освобождението 1878 е най-големата МАНИПУЛАЦИЯ в Историята на България , като че ли си бил вързан с вериги , а как така си имал право да имаш Дюкянче ( магазинче) било в Румъния или Сърбия
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос към всички русофили кой, и защо е царя освободител ?
175
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София, че е грозна, грозна е! Ама тоя чауш анадолски да си види Истанбула - мизерия, ц*игания, гъчканица.
174
2
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Не бива да се сърдим на истини, дори, когато идват от устата на лъжлив гном. София ако я сравним с това, което беше преди 20 - 30 години ще установим единствено деградация. От зелена и чиста столица се превърна в мръсен и неуреден град:-( навсякъде изпочупени тротоари, разорани градински, кучешки *** и смрад.. Това е за съжаление.
173
5
 
23
 
! Отговори
Стига глупости преди 8 години
Въпреки, че не съм русофил, съм благодарен на Русия и РУСНАЦИТЕ, че са ни освободили от ориенталския гнет на Турция. И никакви политически пропаганди няма да успеят да ми докажат, че Турция е приятел на България, а Русия - враг. Братството ни с руснаците е подписано с кръв. Руската кръв пролята, за да сме свободни ние българите. Поклон!
172
9
 
3
 
! Отговори
До 250 преди 8 години
Знаем, че се*ляндурите сте мнозинство. Оср*ахте ни хубавия град, провинциални м*ърши! Бегай да копаш на село!
171
4
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Второто българско царство си е куманско. Масово прабългарите, които остават да живеят тук, са поставени в много тежки условия като крепостни селяни, които нямат право да ходят никъде. Плащат данъци, работят като роби. Останалото са кумани, които са заселват тук, както и антите, които се завръщат. Всички династии от Второто българско царство са кумански.
170
4
 
2
 
! Отговори
до: 246 преди 8 години
Това са думи на цяло поколение неблагодарни християни , пардон ПРОМИТИ мозъци , с ХИПНОЗА всичко се постига на този Свят
169
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е гарант за проблеми,отгоре са много мили и мазни но идете в Родопите или Кърджали и ще разберете .
168
5
 
20
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Тези ли ще ни учат на ценности? Явно наистина живеят в някакъв собствен паралелен свят щом си мислят, че и в ЕС ще ги приемат.
167
4
 
17
 
! Отговори
врачанин преди 8 години
Каква оценка могат да ни дават тези,като в Анадола още живеят в землянки?Там са в 12в. като образование , възпитание , начин на мислене и начин на живот.В Европейската част е нормално да са по-напред защото са по-голям народ и бюджета им е по-голям.С много пари всеки знае как се прави.Освен това тук се краде повече отколкото се прави.
166
10
 
3
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Путеноиди недейте много да сте верни на Русия че ще свършите като советските граждани: Г. Димитров-отровен,Трайчо Костов-смъртна присъда,Луканов-застрелян.....и так дальше...
165
10
 
8
 
! Отговори
НЕБЛАГОДАРЕН преди 8 години
Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас на практика нищо.
164
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София на софиянците! 50 000 сме кореняците, другите сте пришълци!