Занемарена София прилича на турски град от 70-те!

"Дейли сабах": Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства
17 дек 2015 08:37, Елка Василева
466
Занемарена София прилича на турски град от 70-те!
Ахмет Давутоглу и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Еднодневната визита на турския премиер Ахмет Давутоглу в съседна България изведе наяве няколко позабравени истини, пише турският в. "Дейли сабах".

Първата е фактът, че няколко приятели на Турция са готови да покажат солидарност с нея в момент, когато тя преминава през криза с Русия, опитва да се справи с масивен приток на сирийски бежанци и се бори с терористи отцепници.

Още по темата

Приятна изненада бе, че премиерът Давутоглу бе посрещнат на летището от посланиците на няколко мюсюлмански страни, включително Палестина, Алжир, Азербайджан и Катар. Това бе морален стимул за турската делегация, особено като се има предвид, че в момента България е разкъсвана между историческите си връзки с Москва и мястото си в западния съюз, в който участва и Турция.

За липсата на напредък в интеграцията й в ЕС, след като получи огромни средства, може да се съди по занемарения вид на столицата София, която, меко казано, прилича на турски град от 70-те, пише авторът на статията Илнур Чевик. Градът и България се нуждаят от сериозни подобрения във външния вид. Човек да се чуди какво са направили тези хора с милионите евро, които ЕС наля в страната. Българският колега на Давутоглу - Бойко Борисов, изглежда, се мъчи да внесе стабилност в страната, където хората започват да си задават въпроса какво е станало с всички тези евросредства.

Тайничко си знаем, че заради продължаващото руско влияние в София българите не са свръхентусиазирани да приемат Турция, но все пак двете натовски страни съюзници успяха да загърбят някои потенциални различия и да се заемат с въпроси, вариращи от заливането на България със сирийски мигранти до въпроса с голямата турска общност, живееща в тази страна, допълва Чевик.

Ясно е, че България има да извърви дълъг път, преди да стане икономически жизнен партньор в ЕС. Българите трябва да преодолеят психологическите окови, които ги връзват за агресивна Русия и да започнат да приемат висшите ценности на ЕС. Турция може активно да помогне в тази мисия. Турция може също така да помогне за поддържането на вътрешна стабилност сред турците и мюсюлманите в страната, казва в заключение авторът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още по темата: ахмет давутоглуТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
10
 
! Отговори
до 312 преди 8 години
Безполезен анадолски абориген.
202
2
 
12
 
! Отговори
zoro преди 8 години
този *** журналист що не си завре писанията няма да казвам къде ... повечето от нас са били в турция и са видели с очите си .
201
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами прилича наистина, нищо че някои мазни реститутки искат наеми за витошка, надвишаващи онези във виена. не знам дали сте ходили в букурещ, но както бяха супер изостанали, вече са на светлинни години от нас. за другите градове да не говорим, очевидно обаче доста нашенци не виждат мизерията..
200
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СРАМ, СРАМ. НЯКЪДЕ ,НЕКОЯ И НЕКОЙ СИ ПИЯТ СКЪПОТО ВИНО ЗА СМЕТКА НА НАШИЯ НАРОД.
199
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имали сме права - точно насилственото отнемане на децата от родителите им е едно от нещата, което е направило това "присъствие" робство. Има ли изобщо по-долно нещо от такъв акт?
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СРАМ ,СРАМ, НЕ ЗАЩИТАВАТЕ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ. НЯКЪДЕ,НЯКОЯИ НЯКОЙ ПИЯ НА СКЪПОТО ВИНО И НИ СЕ СМЯТ КЪВ *** НАРОД СМЕ .ЕСТЕСТВЕНО НА НАРОДНА СМЕТКА
197
0
 
17
 
! Отговори
Шериат преди 8 години
Понякога наричат село Любенова махала "Втория български Батак". На 14 юли 1877 г. селото било нападнато от отделение от башибозуци, черкези и около 1500-2000 турски редовни войници, които разполагали и с няколко оръдия. Населението се укрепило в черквата и училището. Въпреки съпротивата турците жестоко избили намиращите се в черковния двор, след това и в църквата. От събралите се около 7000 жители на селото и околността, които се били събрали тогава в Любенова махала, оцелели едва 1000 души.
196
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм българофил !Не мразя нито турците,нито руснаците и те не са виновни за днешното състояние на България! Виновни сме ние,че избрахме и избираме такива политици,които съсипаха родината ни, но за сметка на това станаха милиардери и милионери!Има ли един осъден политик,един осъден олигарх и от къде са техните милиони?
195
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ТУРЦИТЕ ВИ ГО КАЗАХА-МАФИЯ СТЕ И КРАДЕТЕ.И РУСИЯ ВИ ГО КАЗА ,ЧЕ СТЕ СЛУГИ. ТОЕСТ, СЛУГИ НА МАФИЯТА
194
1
 
3
 
! Отговори
ГЕОРГИОС НИКОЛАУС преди 8 години
ОГУЗИТЕ ОТ ОГУЗИЯ ПРЕЗ 11 ВЕК СА ПРИЕЛИ ФИНИКИИСКИТЕ МУРАФЕТИ НА ФИНИКИТЕ.СВОБОДА ЗА РЕПУБЛИКА ПОНТОС, ИОНИА, КАППАДОКИА, КИПРОС, ТРАКИА !СВОБОДА ЗА ПРУССА СМИРНИ, ТРАПЕЗУНДА !
193
0
 
3
 
! Отговори
ГЕОРГИОС НИКОЛАУС преди 8 години
ОСМАНСКАТА ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА Е СЕМИТСКО-ТЕОКРАТИА (ДУХОВНА ДЪРБАВА.)..ТАМ СУЛТАНА Е 5 НЕЩА В ЕДНО--ВЕЛИК ИСЛЯМСКИ ЛИДЕР,ВЕЛИК СУДИЯ КАДИА..ВЕЛИК ПЪРВИ ГЛАВЕН ВОЕНЕЛ ЛИДЕР ..ВЕЛИК АДМИНИТСРТОР И ВЕЛИК СЮЗЕРЕН АБСОЛЮТЕЕ.ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА НА ГЪРЦИ (ИОНИ, ЕЛЛИНИ, РОМЕИ, ВИЗАНТИНИ)..ИЛИ НА СЛАВЯНИ..ИЛИ НА АЛТАИЦИ-МОГОЛИ. НАРЕЧЕНИ ПРЕЗ 1923 Г. ТЮРКИ.ТОВЕА Е ДРЕВНА ФИНИКИИСКА ПРОЕКЦИЯ..ФИНИКИТЕ СА АНТИЧНИТЕ ВРАГОВЕ НА ЕЛЛАДСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ..А ТУРКОМАНИТЕ ОТ ТУРКМЕНИСТАН И ОГУЗИЯ СА ПРИЕ
192
3
 
25
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
до ГУРБЕТЧИЯПробвай да отидеш в Турция и да се опиташ да си запазиш религията, като поискаш да си построиш храм. Познай какво ще ти се случи на демократичния, либерален, платен ass!
191
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете им го на простите българи защото те нямат очи да видят на какво е заприличала Софияс Боко и селската даскалица начело.Дори бих казал че прилича на провинциален град от 70-те години на миналият век.
190
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отговор на въпроса "Какво е станало с милионите евро от ЕС?" трябва да даде именно Борисов - големият "усвоител". По негови думи само той може да "усвоява" (невярно, но тезата си е негова).
189
3
 
34
 
! Отговори
българин преди 8 години
Много се палим и много ни боли когато някой друг ни казва нещо в очите. Нека бъдем обективни....Кое е вярно: 1. София е грозен град 2. Милиони, даже милиарди Евро са откраднати и продължават да се крадат. 3. Станахме за смях с това, че не можем да кажем стига на крадците.Нека, тези който се пишат за пишман патриот...да не ми пишат простотии..преди 500 години. Аз живея сега и искам промяна сега! Всичко останало е само прах, за да не видим какъв живот живеем, а да гладуваме и да гласуваме.
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А някой който знае История на България може ли да ми обясни кои са Дасикане Рома в България , какви са по народност и от къде са се озовали в България
187
3
 
10
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
до ГурбетчияЕстествено, че е имало руски интереси. Важното е, че никой друг не си мръдна пръста за тези 500 години освен Виктор Юго може би. Запазили сме си езика и културата, защото не всички са били турски мекерета, както и сега не са всички. Ако тогава българите са се чувствали толкова комфортно в империята сме щяли да се бием срещу руснаците. Логика. Още един платен анадолски ***.
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩО ТРИЕШ БЕ БЪЛГАРИЗИРАНО РОМЧЕ
185
1
 
3
 
! Отговори
сто-та на ИД-москва преди 8 години
И като спомена Байрям. Има видео как 300 000 мюсюлмани са разпнали килимчета по московските улици. Такова нещо в Турция няма да видиш.
184
9
 
6
 
! Отговори
до: 269 преди 8 години
Лъгани сме много време първо, че сме славяни, сега че сме иранци. Това влияе лошо на обществото ние нямаме гражданско общество. Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава. Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат.