Занемарена София прилича на турски град от 70-те!

"Дейли сабах": Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства
17 дек 2015 08:37, Елка Василева
466
Занемарена София прилича на турски град от 70-те!
Ахмет Давутоглу и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Еднодневната визита на турския премиер Ахмет Давутоглу в съседна България изведе наяве няколко позабравени истини, пише турският в. "Дейли сабах".

Първата е фактът, че няколко приятели на Турция са готови да покажат солидарност с нея в момент, когато тя преминава през криза с Русия, опитва да се справи с масивен приток на сирийски бежанци и се бори с терористи отцепници.

Още по темата

Приятна изненада бе, че премиерът Давутоглу бе посрещнат на летището от посланиците на няколко мюсюлмански страни, включително Палестина, Алжир, Азербайджан и Катар. Това бе морален стимул за турската делегация, особено като се има предвид, че в момента България е разкъсвана между историческите си връзки с Москва и мястото си в западния съюз, в който участва и Турция.

За липсата на напредък в интеграцията й в ЕС, след като получи огромни средства, може да се съди по занемарения вид на столицата София, която, меко казано, прилича на турски град от 70-те, пише авторът на статията Илнур Чевик. Градът и България се нуждаят от сериозни подобрения във външния вид. Човек да се чуди какво са направили тези хора с милионите евро, които ЕС наля в страната. Българският колега на Давутоглу - Бойко Борисов, изглежда, се мъчи да внесе стабилност в страната, където хората започват да си задават въпроса какво е станало с всички тези евросредства.

Тайничко си знаем, че заради продължаващото руско влияние в София българите не са свръхентусиазирани да приемат Турция, но все пак двете натовски страни съюзници успяха да загърбят някои потенциални различия и да се заемат с въпроси, вариращи от заливането на България със сирийски мигранти до въпроса с голямата турска общност, живееща в тази страна, допълва Чевик.

Ясно е, че България има да извърви дълъг път, преди да стане икономически жизнен партньор в ЕС. Българите трябва да преодолеят психологическите окови, които ги връзват за агресивна Русия и да започнат да приемат висшите ценности на ЕС. Турция може активно да помогне в тази мисия. Турция може също така да помогне за поддържането на вътрешна стабилност сред турците и мюсюлманите в страната, казва в заключение авторът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още по темата: ахмет давутоглуТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
6
 
47
 
! Отговори
в БГ нняма турци преди 8 години
Абсолютно никакво значение няма какво пише някакъв си турски вестник.Абсолютно никакво значение няма какво си говорят премиерите на двете страни.Те са сменяеми.Факт е че Турция няма нито един съсед който да я харесва да не говорим за повече,особено пък ние българите.Винаги ще помним и никога няма да забравим че османците дойдоха неканени по нашите земи.Дойдоха с омраза,с ятаган и насилствен ислям.Спряха развитието ни за векове.Внушиха и продължават да внушават на приелите исляма че са турци.
242
3
 
25
 
! Отговори
Az преди 8 години
Българи, много бързо забравихме, че през 1984 год. турците готвеха преврат. Всеки от тях е имал списък кого от нас да убие и как да се вземе властта, за да се отдели една цяла провинция от България.А сега на който му е хубаво да продължава с близането на европейски и турски ***.
241
4
 
24
 
! Отговори
Тракийчо преди 8 години
"Турска общност" в България, както пише в станията - няма! Има мюслюлманско малцинство. В Турция има Българска общност, блсгодарение на възродителния процес. Ашколсун на Дейли Сабах, *** тук не сме промити като вашите читатели.
240
1
 
1
 
! Отговори
До musli erect преди 8 години
А бе *** кьорав ,виж какво пиша''Европейска столица'' а не Турска.Знам,че Анкара е столицата на Турция не съм чак толкова глупав като теб.Ари вари си да пасеш овцете
239
3
 
0
 
! Отговори
Men преди 8 години
До АнонименДа ама мафиота няма как да го изгони, защото като пие кафенце или се подстригва или пък се вози на такси оставя бакшиш, а какво всички знаем тези елитни професии са запазени за кореняците софиянци. Сега по коледа ние ще се изнесем да почиваме, а те милите кореняци ще трябва да седят пред касите и да ни обслужват с усмивка. Кой за каквото става...
238
8
 
2
 
! Отговори
Кремък преди 8 години
А защо избраха Истанбул за Европейска столица , а София не ?
237
4
 
1
 
! Отговори
lsfhlsdfgb преди 8 години
Изводът, очевидно, е, че трябва да си купим повечко вазелин.
236
3
 
19
 
! Отговори
Qwerty преди 8 години
София не ми харесва, но пък за нищо на света не бих живял в този битак на открито-Истанбул. Няма една хубава туркиня да видиш, само мъже по улиците, по-мръсно е от София, една бира да пиеш плащаш 9-10 лири.
235
6
 
6
 
! Отговори
ас преди 8 години
До АнонименИстанбул не е столица на Турция селянино, и е един от най красивите градове в света.
234
0
 
0
 
! Отговори
мистериозно преди 8 години
Каква София тези дни,излиза Витлеем ...
233
2
 
2
 
! Отговори
as преди 8 години
Всичко, което е написано от този вестник са лъжи. Копирам част от статията, където е истината:"София е европейски град с историята си, с духа на своите граждани и с мястото, което заема на съвременната европейска политика. Аз лично съм убедена, че големият потенциал на София е в развитието й като зелен град, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за БТА.Прочетете цялата статия в днес.бг Казшва се София през 2016 чисти улици зелени площи.
232
0
 
12
 
! Отговори
Шопа преди 8 години
Бойко ,Бойко , виж си аверите !Колко години ГЕРБ "командва" София и сега ....нож в гърба като този от Ердоган за Путин !Може ли така , турците се изгавриха с милиардите от ЕС за столицата ни , под носа на герберските кметове!То не че "котараци" и *** не се облизват още с тия евра .....от програми и т.н. .....кражби!Маскари сте Бойко , даже и приятелите Ви , фесовете , и те Ви се подиграват! Хак Ви е , като вярвате на резняшки клетви във вярност!Будали и *** сте Бойкооооо!
231
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги ми, софиянино преди да гониш селянина от града ,изгони мафиота.Защото повечето от нас работят честно и почтено и си плащат данаците за разлика от вашите ,,шефове,,За разлика от вас ние знаем кой е виновен за вашето ненавиждане.Мразете тях,не нас,защотото ние нямаме друг изход.
230
17
 
8
 
! Отговори
Михаил Милев преди 8 години
Иленур Чевик и платените драскачи първо трябва да попътуват по света и след това да оприличават София с грозен турски град. В тази насока Истанбул определено не е цъфнал и вързал, и има още много локум да изяде за да догони София. Да, София беше умишлено запусната и то точно от тези дето плащат с рубли на платените драскачи.
229
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЯ НАШИЯ ХУБАВЕЦ НАПРАВО НИ ВКАРА ВЪЛКА В КОШАРАТА
228
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кръвта вода не става, нищо тайно няма в това! А на европейски ценности могат да учат само европейци! За общносностите, турция да вземе да се погрижи за кюрдите и да не дава непоискани съвети!
227
12
 
18
 
! Отговори
Men преди 8 години
До АнонименТи като си бил случайно да забеляза, че нашата столица е най-грозна от всички? Отвратителен град. С право турчина си е написал че прилича на занемарен турски град от 70-те. София е град без култура и без коррено население с градски навици. Всички са пришълци от шопските села, но сега е пишат кореняци.
226
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всеки знае че софия въобще не прилича на европейски град. какво не вярно са написали във вестника
225
5
 
11
 
! Отговори
Кюрдистан преди 8 години
Кюрдистан идва...
224
7
 
29
 
! Отговори
opetkov преди 8 години
До Анонимен: За съжаление това не е вярно. Били сме и в анадолската част и там е доста по-цивилизовано, отколкото у нас. Турците си имат много други кусури, но за външния вид на *** България статията е вярна. Само да можете да се видите през очите на чужденец или живял дълго в чужбина българин. Като малък пример ще дам прословутия ремонтиран център на Варна. След ремонта никой не чисти, улицата е на петна, лампите *** от чайки, облицовките с един см прах, около фонтана паянтова ограда.