Занемарена София прилича на турски град от 70-те!

"Дейли сабах": Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства
17 дек 2015 08:37, Елка Василева
466
Занемарена София прилича на турски град от 70-те!
Ахмет Давутоглу и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Еднодневната визита на турския премиер Ахмет Давутоглу в съседна България изведе наяве няколко позабравени истини, пише турският в. "Дейли сабах".

Първата е фактът, че няколко приятели на Турция са готови да покажат солидарност с нея в момент, когато тя преминава през криза с Русия, опитва да се справи с масивен приток на сирийски бежанци и се бори с терористи отцепници.

Още по темата

Приятна изненада бе, че премиерът Давутоглу бе посрещнат на летището от посланиците на няколко мюсюлмански страни, включително Палестина, Алжир, Азербайджан и Катар. Това бе морален стимул за турската делегация, особено като се има предвид, че в момента България е разкъсвана между историческите си връзки с Москва и мястото си в западния съюз, в който участва и Турция.

За липсата на напредък в интеграцията й в ЕС, след като получи огромни средства, може да се съди по занемарения вид на столицата София, която, меко казано, прилича на турски град от 70-те, пише авторът на статията Илнур Чевик. Градът и България се нуждаят от сериозни подобрения във външния вид. Човек да се чуди какво са направили тези хора с милионите евро, които ЕС наля в страната. Българският колега на Давутоглу - Бойко Борисов, изглежда, се мъчи да внесе стабилност в страната, където хората започват да си задават въпроса какво е станало с всички тези евросредства.

Тайничко си знаем, че заради продължаващото руско влияние в София българите не са свръхентусиазирани да приемат Турция, но все пак двете натовски страни съюзници успяха да загърбят някои потенциални различия и да се заемат с въпроси, вариращи от заливането на България със сирийски мигранти до въпроса с голямата турска общност, живееща в тази страна, допълва Чевик.

Ясно е, че България има да извърви дълъг път, преди да стане икономически жизнен партньор в ЕС. Българите трябва да преодолеят психологическите окови, които ги връзват за агресивна Русия и да започнат да приемат висшите ценности на ЕС. Турция може активно да помогне в тази мисия. Турция може също така да помогне за поддържането на вътрешна стабилност сред турците и мюсюлманите в страната, казва в заключение авторът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още по темата: ахмет давутоглуТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
5
 
4
 
! Отговори
История на България преди 8 години
По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски. По това време хората не са могли да пишат. Ние говорим за азбука, но тогава сигурно 1000 души са могли да пишат. И ако искаш да научиш нещо, ти се налага да говориш на славянски.
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софиянец - жалък се*лянин, с оръфани панталонки, гаден диалект, чака си автобусчето, живее на квартира, работи за фантастичните 1200 лв в големия град, а братовчед му Стоян му гледа кокошките на село.
161
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарение на Ердоган, скоро цяла Европа може да заприлича на Турция от 17ти век.
160
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак се появиха турските клоуни във форума със старите опорни точки- колко сме били щастливи в османската империя и как руснаците ни излъгали да се освободим и тем подобни глупости. Понякога ви се чудя изобщо имате ли нещо в *** си кратуни или ердоган ви е източил и малкото останал мозък?
159
1
 
17
 
! Отговори
Далаверката е важна преди 8 години
"Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства" - велоалеи направиха... които обаче за нищо не стават. Важното е, обаче, че Батко прибра половин-един милион в джоба.
158
10
 
8
 
! Отговори
********** преди 8 години
Реално ние сме ХИПНОТИЗИРАНИ да четем само Тодор Живкови ПРОПАГАНДНИ материали , тоест промити мозъци сме , ето примерно нещо което ни е ЗАБРАНЕНО да четем и споменаваме:Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат сла
157
21
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
През турско колкото църкви и манастири са се построили *** не могат да ги взривят с динамит от Русия и ние не можем да ремонтираме.. А Турция направи тунел под Босфора и летище на сред морето, а Русия един дървен мост до Крим не може да направи..ха.ха През турско сме имали право на религия,традиция и сме се запазили като народ с език.
156
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София се напълни със ***, братче. Неделя вечер - ужас по входните артерии - напълнили бурканите със свинско със зеле, идват тия *** в големия град. А кокошките им на село кой ще гледа?
155
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Българите трябва да преодолеят психологическите окови, които ги връзват за агресивна Русия и да започнат да приемат висшите ценности на ЕС."Ефенди, не ние трябва да се готвим. Вие се гответе за гей парадите в Анкара и културния шок когато започнат да ви налагат европейските ценности. Не знам дали ще сте в състояние да задържите южна Турция в територията си. Просто не ви виждам как ще се справите. :D
154
3
 
4
 
! Отговори
столично жителство преди 8 години
Тоя да млъкне и да погледне колко много се направи за столицата през полседните години. Столичански навремето много успя да занемари столицата, но Бойко и Фандъкова след него още му оправят бакиите.
153
5
 
16
 
! Отговори
Биляна от Рила преди 8 години
Познаваме болезнено добре турските номера, ефенди! Не са руснаците виновни за отношението ни към турската политика, а насилието и злото, което сте ни причинили. Баба ми беше с кръстче татуирано между веждите, за да не може насиля да я направят мюсюлманка. Това е показателно за "присъствието" ви в нашата история. Еничарите, чийто химн е ваша гордост и днес и с който започна парада по повод 100 години турска авиация, са срам и позор за всеки народ, който си е позволил това да бъде негова политика.
152
1
 
21
 
! Отговори
Софийско жителство преди 8 години
1000 евро на квадрат за елитна килия в Софийската джунгла. "Елитните" джунгли са Лозенец с разбитите квартални улици и изхождащи се кучета и Банкя и Драгалевци, където мутрите асфалтират пътищата до сараите си.
151
14
 
1
 
! Отговори
да на Турция в ЕС преди 8 години
Путин няма да е на аудиенция при Бойко! Агресивното жуже няма да е прието като цивилизования турския премиер Ахмет Давутоглу
150
8
 
2
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Не бива сда пренебрегваме с толкова лека ръка постиженията на сегашната ни кметица г-жа Фандъкова. Много работа се свърши, но наследството беше лошо и няма как всичко да се оправи за едни 10г., време и работа трябва.
149
2
 
27
 
! Отговори
един помак преди 8 години
Формално, по произход съм български мюсюлманин, реално съм светски човек... Искам да изразя надежда и да отправя апел към всички български граждани, независимо от религиозна и етническа принадлежност, да не се настройват едни срещу други, когато политиците си позволяват подобно поведение и говорене...в противен случай ще обслужим идеално долните им стремежи. Патриотизъм и родолюбие никога не са означавали да мразиш другия, различния, а да работиш да съграждаш родината си ...
148
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
истината е една .....и тя за съжаление боли
147
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждал съм турски райони, пред които София изглежда като град от бъдещето.
146
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хе, че в 70-те години в Турция имало ли е градове?
145
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много.
144
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубава си е София, хубава си е !!! На всяка крачка клошар с луксозна количка балира отпадъци ! Грижовен човек ! Сгради прелестни, разбити, със стъкла не измити, и мизерници във тях на кълбо от глад свити ! Мило да ти стане кат ги видиш ! А пък царя наш - Рапона, като излезе на балкона, и като погледне как от дол му махат, махат с пръст в средата, мед му капе на душата ! И всички викат - ДЕ НИ Е ПАРАТА ???