Франция и Русия ще обменят разузнавателна информация за терористите в Сирия

Френският министър на отбраната беше на посещение в Москва
22 дек 2015 11:37, Елка Василева
9
Франция и Русия ще обменят разузнавателна информация за терористите в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Министрите на отбраната на Франция Жан-Ив льо Дриан и на Русия Сергей Шойгу се споразумяха страните им да започнат обмяна на специална разузнавателна информация за терористичните групировки в Сирия. Френският военен министър беше на двудневно посещение в руската столица.

Разговорите на френския министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан с руския министър на отбраната Сергей Шойгу обхващат нуждата от по-голямо сътрудничество в сферата на разузнаването. В края на двудневното посещение на френския министър на отбраната в Москва малко неща са известни, но фактът, че Франция иска да разшири и да обменя разузнавателна информация с Русия, показва решимостта им да се справят с проблема на екстремизма и тероризма в Сирия, предаде БНР.

Разузнавателните ни служби ще заздравят вече съществуващите връзки между тях, което изисква засилване на сътрудничеството. Трябва да увеличим обмена на военна информация, както за въздушните удари, така и за разположението на различните групировки в Сирия, каза френският министър на отбраната след разговори в Москва с руския си колега Сергей Шойгу.

Сближаването между Франция и Русия започна след атентатите в Париж на 13 ноември, след което президентът Франсоа Оланд посети Москва в рамките на обиколката му по световните столици в търсене на консенсус за създаване на международна коалиция против групировката „Ислямска държава“. Няколко дни след това Владимир Путин нареди на руския крайцер „Москва“, които се намира край бреговете на Сирия в Средиземно море, да устави контакт с френските си колеги от „Шарл де Гол“ и да започнат общи действия срещу екстремистките групировки в близкоизточната държава.

Посещението на Жан-Ив льо Дриан в Русияспоред експерти е имало за цел да засили координацията между френската и руската военна авиация в сирийското въздушно пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5, да отговоря и аз на въпроса "Защо е толкова трудно да се воюва с Идил".Съгласно подписаното с коалицията споразумение руснаците споделят маршрутите на своите бомбардировачи, но няколко часа след това разузнаването им докладва, че на местата, които трябва да ударят терористите изкарват сирийски жени в клетки. За да избягнат цивилните жертви руснаците са принудени да сменят целите непосредствено преди полета на бомбардировача. От кого Идил научава къде точно ще ударят руснаците?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция и Русия не само се споразумяха страните им да започнат обмяна на специална разузнавателна информация за терористичните групировки, но вече започнаха и са на лице първите резултати. Афгански опиум се преработва в турски лаборатории и след това попада на руския и европейски пазари. Очакваме да се предприемат мерки и санкции срещу турските власти - приятелите на Боко и Цвикьо.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И франция страда от политическа *** френия хем споделя хем санкционира....
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сащ и англия не искат да споделят! пазят си данните само за тях!ето "Защо е толкова трудно да се воюва с "Ислямска държава""!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Мозъка ти вече е изгоряла, няма съмнение за това, нещастен човек!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама се беше наперил , но след убийствата в Калифорния от радикални ислямисти и Кери ходи в Москва за 2 дни ! Челюста на Обама се стегна, като трябва да говори за атентати и И.Д !Днес каза, че медиите създават страх в американците ?- вярно ! Значи не Радикалистите , а медиите , които съобщават какво става и какви са убийците !
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само за терористите в Сирия ,А терористите минали през Турция за Европа ! Франция се раздвижи след атентатите в Париж !
1
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремъл трябва да се изгори