Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн

Да бъдем солидарни с жените, призова протестиращ
6 яну 2016 17:07, Василия Пейчева
95
Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн
Снимка: bgonair.bg

Стотици излязоха на протест в центъра на германския град Кьолн, протестирайки срещу сексуалните посегателства от страна на бежанците. Жителите на града призоваха канцлера Ангела Меркел да вземе мерки и да накаже виновните за серията нападения, които се случиха навръх Нова година.

Още по темата

Силите за сигурност са задържали няколко души от африкански и арабски произход, за които се смята, че са участвали в инцидентите.

Нападения над жени са регистрирани и в Хамбург. Но случилото се до знаковата за Кьолн катедрала в нощта на Нова година е най-ужасяващото и шокиращото, според германски медии.

Освен посегателства срещу жени, масово е имало и грабежи. Традиционно пространството пред катедралата в Кьолн е опасно място около коледните и новогодишните празници. Обикновено обаче там проблемите са свързани с джебчии и дребни измамници.

Посегателството над жени като това в ранните часове на 1 януари е невиждан шок за цялата страна. Хората на площада в Кьолн изразиха притеснението си от случващото се в града им през последните дни

"Трябва да изразим солидарност с жените. Трябва да се обединим срещу агресията. Дори понякога трябва да отвърнем със същото", коментира протестиращият Борис Лохейде. 

"Това, което се случи е ужасно, но в същото време трябва да има някакви последствия срещу извършителите. Няма нито един осъден, няма и доказателства. Трябва да бъдат взети някакви мерки. Мъже, жени и чужденци трябва да се обединят срещу насилието", каза и недоволната Мануела.

Кметът на германския град Кьолн свика спешно съвещание с полицейските шефове. Над 80 жени са подали жалби, че са нападнати сексуално.

Група от 1000 души – описани от очевидци като имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, са вилнели в празничната нощ. Арестувани за извършеното обаче няма.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

6189 гледания   |  Още видео


95
Още от
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.