Винят кметицата на Кьолн, че хвърля вината върху жертвите

Хенриете Рекер предложи правила за поведение на жените
6 яну 2016 14:30, Елка Василева
184
Винят кметицата на Кьолн, че хвърля вината върху жертвите
Хенриете Рекер. Снимка: архив, Reuters

Кметицата на Кьолн Хенриете Рекер беше подложена на критики, след като предложи правила за поведение на жените в отговор на вълната от сексуални посегателства, която разпали дебатите за миграцията в Германия, предаде ДПА.

Потребители публикуваха в социалните мрежи коментари с хаштаг "На една ръка разстояние", изразявайки неодобрението си към предложението на Рекер жените да стоят на определено разстояние от непознати на улицата и да се движат в групи, за да не привличат внимание.

Още по темата

Има данни, че масовите нападения в новогодишната нощ близо до централната жп гара в Кьолн, включващи над 90 предполагаеми сексуални посегателства и най-малко едно изнасилване, са били извършени от мъже от северноафрикански произход.

Не е ясно дали мъжете са били кандидати за убежище или имигранти второ поколение, но престъпленията предизвикаха в Германия разгорещени дебати за последиците от допускането на 1,1 милион мигранти в страната през 2015 г.

Рекер, която привлече медийното внимание, когато през октомври беше намушкана с нож по време на предизборната кампания заради позицията й в подкрепа на бежанците, сега е обвинявана, че стоварва отговорността върху жертвите. Според критиците й вместо това тя би трябвало да се съсредоточи върху засилване на сигурността и изправяне на виновниците пред правосъдието.

Според полицията подобни престъпления са били извършени също така в Хамбург и Щутгарт по време на празненствата в новогодишната нощ, макар в значително по-малък мащаб.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: КьолнХенриете Рекер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахаха, свещена евроатлантическа тъпота! Дайте да си променим поведението, за да се чувстват по-добре ***. НЕАМ ДУМИ...Кога ли швабите ще пощуреят и да таковат мамата на всичкото туземец?!? Като гледам май никога - тия германци не са като бащите и дядовците си!!!
68
10
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
Заради няколко ощипани ***, няма да гоним 1млн. нови роби. Докато ги разпределим по фабриките и фермите, може да има малко проблеми.
67
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците вече стават смешни и жалки. Тази женица сега ще се мъчи да не скърши хатъра на Меркел и почва да плещи глупости. От 9 кладенеца ще извадят вода, за да не си признаят, че са се оsrали с безконтролния прием на мигранти. Докато обикновения немец не му писне и прибегне до линч след някой по - брутален инцидент. И въпросът не е дали, а кога ще стане това.
66
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
99% от изнасилените сами са си го търсели и предизвикали.
65
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Масово заличаване на мигрантската маса и изкореняване на мюслитата от европа си е единственото спасение за стария континент, стига вече да не е твърде късно.
64
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се колко провокативно можеш да се облечеш в Кьолн по това време на годината? Или Германия е в тропиците и аз съм в грешка, или всичките европолитици, не само тази спрънджа, са с лоботомия. По никакъв друг начин не си обяснявам позицията и реакциите на Европа.
63
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не се знаело дали били кандидати за убежище или имигранти второ поколение." Ами това второто още по-лошо! Означава, че тая пасмина въобще не се интегрира и за нея не трябва да има място в Европа!
62
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провокативно облекло ли? Зима е, на връх Нова година е било - не знам колко си градуса, та не знам тия жени с какво "провокативно облекло" са били в тоя студ. Щом якетата и пуловерите са провокативно облекло, не ми се мисли какво ще става лятото. Или тия маймуни просто си търсят оправдания, а?
61
1
 
30
 
! Отговори
бг преди 8 години
Имаше една жена истински политик и това бе Маргарет Тачър. Мисля ,че тя би решила проблема много бързо и безкомпромисно.
60
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама разбира се, как пък не ги е срам да ходят незабулени, гримирани и без мъж-придружител по улиците на германския халифат.
59
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 8 години
На мен ми е интересно КОЙ и с КАКВО "държи" Европа? Не искам да повярвам , че тази историческа грешка , който се случва е реалната и желана политика от европейските лидери. Струва ми се , че ЕС е заложник на някой и неохотно изпълнява поръченията му ..
58
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно, жените трябва да са с нахлузени чували на главите та чак до петите, а още по-добре отдолу боядисани с нещо гнусно, че изобщо да не привличат вниманието.....Добре дошли в модерна Германия.....Тази кметица току-що унищожи цялата борба на жените за граждански права....
57
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немците излязоха най-прости от всички- изградиха мощна държава, за да я подарят на камиларите и да се превърне в ислямски бардак, като държавите, от които избягаха.
56
0
 
35
 
! Отговори
гневна европейка преди 8 години
Не мога да повярвам !!! Това го казва жена !!! Тази и Меркелката са изперкали тотално. Трябва да ги съдят за престъпления срещу Европа. Вместо да потърсят и накажат мъжете, вместо да използват повода и да изгонят тези гадни *** - те ги защитават. Ами ако на нея и харесва - да ходи да омешва с тях и да се махат от нашите земи.
55
0
 
34
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Ако тази жена има капка морал и останала съвест, трябва да подаде оставка незабавно!!! Правилата за поведение важат за всички в дадена държава и се определят от законодателството! Който не го спазва - да ходи там откъдето е дошъл!
54
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един нетолерантен българин, заплюва с храчка тази кметица!
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен с тоя кодекс на поведение кметицата отстранява конкурентките си, защото последния път не е я е огряло докато е минавала по минижуп покрай гарата. Сега всички арабски бухалки ще са само за нея.
52
0
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Тя само ги е прочела новите правила, а предложенията знаем от къде идват, но се започна интеграцията, ама на кой кого ще се разбере скоро.
51
0
 
49
 
! Отговори
??? преди 8 години
Чета коментари и не мога да повярвам,че и тук има ненормални ,които защитават тази пасмина.Жените били виновни,че били с провокативно поведение!Тя,ако иска гола може да ходи,но щом не иска да прави секс е изнасилване!Представяте ли си лятото по бански и къси поли,тогава оли.гофрените как ще реагират???
50
0
 
38
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Е това вече е някакъв абсурд!Според тоя бабишкер,германките(а и германците) трябва да се страхуват да се разхождат по собствените си улици,в собствената си държава,само и само да не накърнят чувството за безнаказаност на някакви май.му.ни дошли от на май.на.та си!!!!Вместо да се отстрани проблемът,се налага идеята да се примиряват с него!Да им е честита новата Германия!Ето и началото на новия химн:Дойчланд,Дойчланд,Аллах акбарМайне либе халифат