Жена навън в 1:30 часа? Лека жена ще да е!

Изпитанията за "Фрау Меркел", поставени и от бежанците
Обновена: 8 яну 2016 18:26 | 8 яну 2016 18:26,
148
Жена навън в 1:30 часа? Лека жена ще да е!
Снимка: Reuters

Ярост – това е чувството в обществото в Германия, след като стана ясно за десетките сексуални посегателства срещу жени в Кьолн на Нова година. И яростта бързо се превръща в политическа криза за Ангела Меркел, след като докладите, изнесени от полицията, разкриха че престъпниците са бежанци, пише "Politico".

Още по темата

Възмущението срещу нападенията се трупаше цяла седмица, но достигна връхната си точка след полицейския доклад, според който виновните са мигранти. Преди това властите твърдяха, че нямат доказателства, че зад нападенияа стоят бежанци. Все пак жертвите описвали нападателите като "северноафриканци".

Разкритията са стъпка назад за лидера на Германия - Ангела Меркел, която успя да възстанови част от доверието в себе си, след като през декември представи стратегия за бежанската  криза. Според плана усилията трябва да бъдат насочени към намаляване притока на бежанци и повече ресурси да бъдат насочени към интеграцията им.

Но атаките в Кьолн, заедно с ясните индикации, че притока на бежанци не се забавя особено, постави Меркел обратно на пангара. Най-голямата заплаха за Меркел не е от крайнодесните, които несъмнено ще се възползват от атаките. За нея по-опасно е да загуби центъра. По време на бежанската криза Меркел си осигури подкрепата на гласоподавателите в центъра, но нападенията може да променят това.

За много германци събитията в Кьолн потвърждават съмненията, че мъжете от Близкия Изток не уважават независимостта и свободата, на която жените в Запада се радват.

"Те имат съвсем различен поглед върху жените от нашия свят", обясни социалдемократът и ескперт по мюсюлманско изповедание в Германия Хайнц Бушковски.

"Жени, които са навън 1 - 1:30 през нощта са леки жени. А германските жени по правило се считат за "свободна зона", допълни още той.

Подобни възгледи, които пробуждат стари стеротипи за тъмнокожи мъже, които "ловуват" бели жени, бяха основно споделяни "зад кулисите", но не и публично. Германците възприеха "Willkommenskultur" - Културата на добре дошли. Сега сякаш правят стъпка назад.

В сряда вътрешният министър Томас де Мезиер бе попитан дали е притеснен за "възгледите за жените сред мигрантите". Той избегна въпроса и обяви, че е важно бежанците да разпознаят "нашата ценностна система", включително равнопоставеността между мъжете и жените.

Но много по-важно е, че в крайна сметка нападенията станаха в Кьолн. Градът е считан за един от най-отворените и либерални градове в Германия. Годишният му карнавал привлича хиляди, а мисълта, че нападенията можеше да бъдат не пред гарата, а пред символа на града - Катедралата на Кьолн, е направо богохулствена.

Но пък бежанците са категорични. Както пише в полицейския доклад, един от тях е казал: "Аз съм сириец, трябва да се държите добре с мен. Фрау Меркел ме покани!". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
германците трябва да разберат ,че най големият им враг са толерастите.ако ги премахнат за 1 вечер още на сутринта ще товарят в конски вагони ислямистите на път за Африка и Азия.имат традиции и богат опит как се организира това
41
0
 
5
 
! Отговори
fu преди 8 години
До ВасилевАко продължиш с дрогираните си мисли, не се учудвай ако изтечеш в канализацията...
40
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нещата отиват на много зле. В цяла Европа почва насилие .
39
1
 
14
 
! Отговори
veskatodorova52 преди 8 години
До Орбан 69ТИ,КОЙТО ПИШЕШ ТОВА НЕ СИ БЪЛГАРИН!ТОВА,ТВОЕТО Е ЦИНИЧНО...НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА ЧАСОВЕ ПРЕДИ НАСТЪПВАНЕТО НА НОВАТА ГОДИНА,В ЦЕНТРЪРА НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО Е ПЪЛНО С ПРАЗНУВАЩИ И ДОРИ САМИ ЖЕНИ,МОМИЧЕТА-ТОВА Е НОРМАЛНО!АЗ СЪМ 63 ГОД.И ТОВА ЛЯТО,РЕДОВНО СЕ РАЗХОЖДАХ ,М/У 13-15Ч.,ПОКРАЙ РЕКА ИНН В ИННСБРУГ(в централната част на града).ТАМЕ ПЪЛНО С МИГРАНТИ И НЕ МИ СЕ ГОВОРИ КАК ГЛЕДАТ И КАКВО ПРАВЯТ....СТРАХУВАХ СЕ И ВЪТРЕШНО БЯХ БЯСНА...ТАКА,ЧЕ ПИШЕТЕ ЦИВИЛИЗОВАНО И ДА СЕ УВАЖАВАМЕ...
38
1
 
29
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Сега в новините казаха, че утре ще има протест срещу емигрантите и веднага е организиран контрапротест! Май не трябва да ги съжаляваме!
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека или тежка всеки има право да си избира, а какво прави навън някой в 1 и 30 или е крадец изнасилвач, джихадист, терорист, пияница, перверзник или друг *** все тая властите са безпомощни ха-ха-ха сега не могат да ги пипнат защото толерастията и лозунгите отиват по дяволите. Слава богу в светска и съвременна Русия такива неща не се случват. Вива Путин.
36
0
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Интересно как досега разни право защитни организации не са се изказали по въпроса и ЗАЩО? Когато преди няколко месеца в интернет изтекоха кадри как моряк от гръцката брегова охрана спука лодката пълна с ,,бежанци'' всички тези организации и Германия нададоха вой до небето.
35
2
 
8
 
! Отговори
Орбан преди 8 години
Така и не разбрах тези Фройлайн какво ще им се случи на разходка в Българския северозапад. Що не пробваме да видим дали ще могат да направят един тур на центъра в Бяла слатина или Мездра и подобни.
34
0
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 8 години
Абе, западналоеуропеец, А ТИ ЗАЩО СИ ОЩЕ ТУКА????????? Айде, в гетата в Париж, Берлин......Тука такива ненормалници не ни трябват.....дето ни разбират, ни отбират!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Орбан 69 Лоши неща си научил от майка си.
32
0
 
6
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
Скоро ядрена зима и по вашия канал.
31
0
 
15
 
! Отговори
моята борба преди 8 години
Най-новата доктрина на фрау Изперкел е всички жени да почнат да пият противозачатъчни, за да може бежанците спокойно да си вършат работата по всяко време и на всяко място.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха отивам да поркам, ям сланинка и да клатя - напук на Тиквата и ЕврогеяХа трябва ни нова партия "НАПУК" ХааахаааХаа :)))
29
20
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Много расистки, рубладжииски коментари!!! Отивайте в Сибир!!!
28
16
 
5
 
! Отговори
Орбан преди 8 години
чудя се ако същите Госпожици от Кьолн се разходят по българския северозапад да празнуват Нова година какво ще им се случи. Еля пък ако Ценко Чоков и синове са наблизо!
27
21
 
1
 
! Отговори
Орбан преди 8 години
Абе още малко и ГОСПОЖИЦИТЕ с наранено достойнство ще си признаят, че става дума за пари. Не са платили на Дамите за услугите!
26
1
 
5
 
! Отговори
haha преди 8 години
До СТРАНДЖАТА - 60Винаги даваме предимство на дьртите реститутки...
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАКажи и за Русия и за рублата как се е сринала кажи. Кога ще се разпадне Русия?
24
0
 
6
 
! Отговори
k преди 8 години
До ВасилевВнимавай с расистките си приказки, ще те изтрият от лицето на земята.
23
1
 
38
 
! Отговори
Германец преди 8 години
В Германия нищо не се говори по този скандал. Трябваше първо да научим от чуждите медии, има пълно затъмнение и навсякъде ни се промиват мозъците! Меркел трябва да бъде свалена от власт и да бъде обявена за национален предател!